Finanxe - Bemiddelt in financieel talent vanuit Groningen, Zwolle, Utrecht, Arnhem en Heerenveen

Hoe is het bij Finanxe in Groningen?

26 juni 2017

Alle blogs

In een mooi nieuw kantoor stromen de aanvragen binnen. Mooie resultaten, af en toe een potje poolen tussendoor... Lees meer over hoe het gaat met Mark, Rik en Jerwin van Finanxe Groningen! Interview met Jerwin ten Caat.

Jerwin ten Caat - Managing Consultant @ FinanxeHet gaat heel goed! We zijn druk en daar zijn we blij mee. Samen met Mark en Rik geniet ik van ons mooie kantoor en zijn we hard aan het werk om alle aanvragen die binnen komen succesvol in te vullen. We merken een enorme toestroom in vacatures en daarnaast begint een kleine schaarste te ontstaan in kandidaten, dat vraagt van ons een andere aanpak. Om onze klanten van dienst te zijn hebben we natuurlijk wel de juiste kandidaten nodig en daarom komt het vinden van goede kandidaten nog meer centraal te staan. De toename in vacatures resulteert in mooie plaatsingen, we lopen voor op plan en we verwachten een succesvol tweede halfjaar tegemoet te gaan.

Gebeld worden in plaats van bellen
Waar je als startende onderneming vooral met acquisitie bezig bent zien we dat onze naam in de regio nu echt gevestigd is en we veel gebeld worden met vacatures. Ook melden zich regelmatig mensen die we in het verleden op intake hebben gehad, die zijn ergens op een mooie positie terecht gekomen en hebben ons nodig voor het aanvullen van hun team. Dat zijn leuke ontwikkelingen.

Van drie naar vier?
Sinds september vorig jaar vormen we met z’n drieën Finanxe Groningen. We hebben alle drie ons eigen netwerk en kunnen elkaar enorm versterken. Gezien de huidige groei verwacht ik dat wij richting het eind van het jaar weer op zoek zullen gaan naar een extra collega.

IMG_9121IMG_9123​   IMG_9124

Superfijn kantoor
Ons nieuwe kantoor bevalt erg goed, het is echt een topkantoor. We krijgen veel positieve reacties van mensen die op bezoek komen, iedereen vindt het erg mooi. De muurschildering maakt het Finanxe gevoel compleet. Uiteraard is de jongste telg in de Finanxe familie, onze pooltafel, een erg fijne aanwinst. Na de lunch spelen we vaak een potje, even ontspannen

Plannen op maandag, planning omgooien op dinsdag
We beginnen elke maandag als team, even de hoofden bij elkaar. We stellen onze doelen voor de week en bepalen wat we precies willen bereiken. Wie heeft welke aanvragen lopen, hoe kunnen we elkaar helpen. We hebben een duidelijke taakverdeling en zorgen voor een goede tijdsplanning. Het is wel zo dat de planning die je op maandag maakt regelmatig op dinsdag al in de war wordt geschopt, bijvoorbeeld doordat er een (spoed) aanvraag binnenkomt. Maar, die afwisseling maakt het werk juist ook leuk!

We bezoeken daarnaast regelmatig onze huidige en nieuwe klanten en zijn tussen de bedrijven door steeds op zoek naar nieuwe finance professionals. Het is belangrijk om niet alleen nu alle ballen in de lucht te houden maar ook vooruit te kijken en doorlopend te zoeken naar top financials.

​Poolen met een biertje
Op vrijdag middag zijn we over het algemeen op kantoor. We zorgen er dan voor dat alle administratieve handelingen zijn gedaan en koersen erop om rond de klok van vieren onze laptop dicht te doen, gezellig een biertje te drinken en een potje te poolen.

Ambities - Finanxe finance professionals
De werving van Finanxe finance professionals is belangrijk voor ons. We gaan ons team van interim financials uitbreiden met branche specifieke professionals, zodat we onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn. In september start bijvoorbeeld een finance professional met veel ervaring binnen gemeentelijke instellingen en overheden.

We willen onze groei vasthouden en ook in de tweede helft van 2017 gaan knallen! Met een mooie groei het jaar uit zodat we vol energie en met een nieuwe collega 2018 in kunnen gaan.

IMG_9128IMG_9122 IMG_9126