Lifting-weights

Hoe is het met: Adriana Smit

7 juni 2017

Alle blogs

Als Adriana Smit zich ergens in vastbijt laat ze niet meer los! "Ik heb zelf door moeilijke periodes in mijn leven veel geleerd en ik ben zó gegroeid, ik heb gezien wat ontwikkeling voor je kan betekenen en opleveren als mens! Vanuit die ervaring wil ik anderen helpen om van een nare periode iets moois en positiefs te maken." Lees hier meer over de dromen van deze interessante dame en ontdek waar ze zich dagelijks mee bezighoudt, onder andere bij Lacent.

 

Werken + bodybuilding = week vol!Adriana smit
Ik ben Adriana Smit, 29 jaar oud, ik woon in Zwolle. Mijn leven staat compleet in het teken van werken en sporten. Ik doe aan bodybuilding op wedstrijdniveau en ben fitnessmodel, daarnaast werk ik als personal coach en heb ik een fulltime baan bij Lacent. Daarmee is mijn week eigenlijk wel gevuld!

Zwolle bevalt me goed
Vlak nadat ik via Finanxe mijn baan bij Lacent vond ben ik naar Zwolle verhuisd. Ik heb hier in mijn studententijd ook gewoond maar ben naar Kampen verhuisd omdat ik voor mijn studie iets meer rust wilde, Zwolle is eigenlijk te gezellig... Maar het is heerlijk om weer terug te zijn. Ik kan lopend naar mijn werk, wat wil je nog meer.


Meer dan een kat bij het koffiezetapparaatFB_IMG_1494762662148
Ik heb een aantal financiële opleidingen afgerond maar voordat ik overstapte naar Lacent werkte ik als zelfstandig coach en daarnaast in verschillende sportscholen. Ik miste het werken in een groot bedrijf. Zelfstandig zijn heeft z’n voordelen, maar de enige die ik tegenkom bij het koffiezetapparaat is mijn kat… Ik vind het fijn om in een grote dynamische omgeving te werken, met veel verschillende mensen. En zo kwam ik via Finanxe bij Lacent terecht! Mijn eigen bedrijf staat daarom momenteel op een laag pitje, ik coach hooguit twee of drie mensen per maand.

Lacent ontwikkelt en beheert financiële producten voor zustermaatschappij Wehkamp.nl. Ik werk als kredietbeoordelaar op de afdeling Operations. We doen eigenlijk al het klantencontact en de backoffice werkzaamheden die bij kredieten bij Wehkamp en Moneyathome komen kijken. We zorgen dat betalingsachterstanden niet bij een incassobureau terecht komen en proberen schuldhulpverlening te voorkomen. Ongeveer de helft van mijn werkdag bestaat uit het telefonisch beantwoorden van alle voorkomende vragen. De andere helft bestaat uit het afhandelen van taken en beantwoorden van mail. Betalingsregelingen nabellen, mailtjes van klanten, taken die van andere afdelingen doorkomen, etc.

Gemoedelijk in plaats van 'achter de ellebogen'
Ik heb het erg naar mijn zin hier. Ik werk in een team van ongeveer 35-40 mensen, sommigen werken al 40 jaar voor Wehkamp en sommigen net een jaar. De afwisseling en het contact met veel verschillende mensen vind ik leuk. Ik heb als zakelijk adviseur gewerkt in de bankwereld, op een klantenservice en bij een incassobureau. Wat me bij Lacent erg opvalt in vergelijking met deze andere organisaties is dat de toon van de gesprekken met klanten veel prettiger is. We zoeken samen naar een oplossing en ik kan mensen echt helpen. Lacent heeft een fijne bedrijfscultuur, in het bankwezen waren mensen wat meer ‘achter de ellebogen’, maar hier is de sfeer gemoedelijker. Mensen zijn oprecht geïnteresseerd. Er zijn verschillende mensen voor mij naar het management gestapt toen ik wachtte op zekerheid wat betreft mijn contract. Zelfs mensen van wie ik het niet verwachtte springen voor je in de bres.

Ik ben iemand die continue nieuwe prikkels en uitdagingen nodig heeft. Het bevalt me dan ook goed dat de werkzaamheden bij Lacent divers zijn, dat ik continue verschillende mensen spreek met verschillende problemen. Ik krijg elke keer een kijkje in iemands leven en doe zo veel mensenkennis op. Ik ga met plezier naar mijn werk en dat is voor mij het belangrijkste!

Mijn uitdaging: mijn kwaliteiten laten zien in nieuwe projecten
Wehkamp is op dit moment bezig met een flinke koerswijziging, ook wat betreft ontwikkelingsmogelijkheden en persoonlijke groei van medewerkers. We krijgen heel erg de kans om zelf projecten op te zetten en veranderingen door te voeren. Daar ligt voor mij een hele mooie uitdaging! Ik zou graag aan de slag willen als teamleider, mijn uitdaging is om projecten op te gaan pakken waarin ik mijn kwaliteiten voor zo’n functie kan laten zien.

Mijn droom
​Ik vind coaching en mensen helpen bij hun ontwikkeling heel gaaf. Dat is waar ik naar toe wil. Over 10 jaar wil ik de wereld over reizen en op projectbasis bij bedrijven werken om medewerkers te motiveren, inspireren en te leren efficiënter en effectiever te werken. Ik heb zelf veel meegemaakt en doorgemaakt op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Ik ben overspannen geweest en heb heftige periodes meegemaakt. Ik heb daarin zoveel geleerd en ben zo gegroeid, ik heb gezien wat die ontwikkeling voor je kan betekenen en opleveren als mens. Vanuit die ervaring wil ik anderen helpen, van een nare periode iets moois en positiefs maken. Dat is hoe ik ben, dat is mijn droom!
 

Portretfoto: Roel de Rooij