Finanxe - Bemiddelt in financieel talent vanuit Groningen, Zwolle, Utrecht, Arnhem en Heerenveen

Hoe is het met Arjen van den Bosch?

27 december 2017

Alle blogs

Overstappen van een klein adviesbureau naar een groot aannemersbedrijf, dat deed Arjen van den Bosch dit jaar. Een stap die goed uitpakt! "Ik vind het erg leuk om in een compleet nieuwe organisatie aan de slag te zijn, ik kan er heel veel leren. Wat doen ze eigenlijk, hoe zitten het businessmodel en de processen in elkaar, leuk om te ontdekken!" Maak kennis met financial Arjen:

Arjen van den boschIk ben Arjen van den Bosch, 29 jaar en ik woon samen met mijn vriendin in Groningen. Ik heb twee zoontjes van 6 en 7 en daar zijn we vaak druk mee! Ik sta als supporter veel aan het voetbalveld bij de F-jes en aan de ijsbaan waar mijn andere zoon ijshockeyt. Ik houd zelf ook erg van sporten, ik doe veel aan hardlopen en als het hard genoeg waait vind ik het fantastisch om te kitesurfen. Kitesurfen doe ik bij Lauwersoog en in het IJsselmeergebied. Het is een hele spectaculaire sport en verslavend wanneer je eenmaal bent begonnen. Je voelt de kracht van de natuur, dat is echt supermooi.

Van klein adviesbureau naar grote speler Oosterhof Holman
Ik heb 7 jaar bij J en L Datamanagement, een klein adviesbureau, gewerkt. Ik verzorgde daar onder andere de financiën, van administratie tot en met financiële verslaglegging. Omdat het zo’n kleine organisatie was hield ik me ook bezig met een stukje P&O en marketing. Ik had het erg goed naar mijn zin en kende het bedrijf door en door, maar op een gegeven moment is de uitdaging er uit. Ik wil mijzelf blijven ontwikkelen en ben op zoek gegaan naar een baan bij een grotere organisatie. Finance heeft altijd mijn interesse gehad, daar wil ik me verder in ontwikkelen. Vooral de richting van business control lijkt me erg leuk, vanuit de cijfers prestaties meten, de juiste beslissingen kunnen nemen en een bedrijf sturen.

Verbeteren, automatiseren en professionaliseren
Oosterhof Holman is een aannemersbedrijf met diverse sub bedrijven in de grond-, weg-, en waterbouw en milieutechniek. Het is een brede organisatie waar een gemoedelijke sfeer hangt. Als assistent controller verzorg ik binnen een team van 7 mensen de administratie van een aantal deelnemingen van Oosterhof Holman. Ik doe de standaard controllerswerkzaamheden en daarnaast zijn we bezig om de financiële rapportages verder te automatiseren en professionaliseren. Dat verbeteren en ontwikkelen heb ik altijd al leuk gevonden in mijn vorige baan. Ik ben probleemoplossend, vind het leuk om ergens over na te denken en te kijken hoe ik de huidige situatie kan verbeteren. Mijn werk heeft ook routinematige onderdelen, de uitdaging is voor mij om die routinematige processen zo efficiënt mogelijk uit te voeren.

Nieuw = leuk!
Ik vind het erg leuk om in een compleet nieuwe organisatie aan de slag te zijn, ik kan er veel leren. Op zichzelf is factureren voor een nieuwe deelneming niet zo interessant, maar het maakt wel dat ik ontdek hoe die betreffende organisatie in elkaar zit. Wat doen ze eigenlijk, hoe zitten de processen in elkaar, daar heb ik nu al veel door geleerd. Overstappen naar een grote organisatie maakt ook dat ik bedrijfseconomisch een verdiepingsslag maak, erg leuk.

Ambities
Ik wil doorgroeien binnen mijn huidige rol en me inhoudelijk zo sterk mogelijk ontwikkelen. Ik wil leren om richting te voorspellen op basis van cijfers en van daaruit te sturen. Ik vind veel branches interessant, ook bij een bank of een groter adviesbureau zou ik best willen werken in de toekomst. Maar voorlopig zit ik helemaal op mijn plek bij Oosterhof Holman!