Hermine Steenbergen

Hoe is het met finance trainee Hermine Steenbergen

5 maart 2019

Alle blogs

Na haar studie bedrijfseconomie is Hermine bij Finanxe begonnen. Op dit moment heeft ze een opdracht bij Landal Greenparks waar ze graag het onderste uit de kan wil halen. Ze wordt heel enthousiast van het leren van nieuwe dingen en droomt nog van een functie als Controller. Hoe gaat het nu met haar en hoe bevalt het werken bij Landal Greenparks? 

Wie is Hermine?

Mountainbike foto bij interviewMijn naam is Hermine Steenbergen en ik ben 22 jaar. Vorig jaar april ben ik verhuisd naar de gezellige binnenstad van Kampen. Samen met een vriendin fitness ik een aantal keer per week en squashen we zo nu en dan. Ik ga regelmatig op vakantie naar Oostenrijk waar ik dan voor dag en dauw op sta om te mountainbiken. Verder hou ik ervan om lekker te koken en spreek ik vaak met vrienden af om gezellig te borrelen.

 


 

 

Bewust gekozen voor het Young Talent Program

Na mijn middelbare school heb ik Bedrijfseconomie gestudeerd op de Windesheim in Zwolle. In mijn laatste jaar van de opleiding kregen we voorlichting over het werken bij Finanxe. Omdat ik nog onbekend was met het projectmatig werken, heeft dit mij aan het denken gezet: in korte tijd veel werkervaring opdoen bij verschillende bedrijven spreekt aan. Dit was doorslaggevend voor mijn keuze voor Finanxe.

Diploma uitreiking bij interviewDirect nadat ik ben aangenomen als Finanxe trainee werd mij gevraagd wat mijn wensen waren voor een opdracht. Vrij snel daarna had ik een gesprek en kon ik beginnen aan mijn eerste opdracht op de interne controleafdeling bij een gemeente. Mijn begeleider hier was accountant en leerde mij om ook op deze manier naar processen te kijken. Een belangrijk aspect voor een grotere organisatie wat niet direct centraal stond in de opleiding Bedrijfseconomie. Heel leerzaam!

Wat ik een leuke afwisseling vind naast het werken, zijn de maandelijkse masterclasses met de collega’s van Finanxe. Zo waren we een keer bij PostNL en daar hebben we informatie gekregen over hoe IT steeds belangrijker wordt voor de financiën en bij Koninklijke Gazelle hebben we gekeken hoe de kostprijs, van in dit geval fietsen, tot stand komt.

Werken op de accounting afdeling van Landal Greenparks

Op dit moment werk ik op de Accounting afdeling van Landal Greenparks. Hier administreer ik dagelijks de omzetten en betalingen van een aantal vakantieparken in Nederland. Zo nu en dan komt het voor dat hier verschillen tussen zitten die uitgezocht moeten worden. Onderling gebruiken de parken verschillende betaal- en verwerkingsmethodes, waardoor het soms handig is om een vergelijking te maken om te zien wat een handige werkwijze is. Tot slot heb ik mij nog een tijdje bezig gehouden met het leeg boeken van een aantal tussenrekeningen. Het bevalt mij erg goed en ik leer weer allemaal nieuwe zaken. 

Tot nu toe waren mijn vorige opdrachten bij non-profit organisaties. Om die reden wou ik graag ervaring opdoen bij een profit organisatie zodat ik de verschillen kan ervaren. Het spreekt mij aan dat ik nu heel concreet bezig ben en de mensen bij Landal Greenparks werken er vaak al een geruime tijd en voelen veel verantwoordelijkheid. Dat is prettig om mee samen te werken. 

Landal_GreenparksToekomstmuziek: Controller functie bij een grote organisatie

Mijn ambitie is om op termijn controller te worden bij een grote organisatie. Om te bepalen of ik business- of financial controller wil worden, hoop ik eerst nog veel leerzame en uitdagende projecten via Finanxe af te ronden. Door de uiteenlopende opdrachten dit ik tot nu toe heb gehad, ben ik ervan overtuigd dat ik ook in de toekomst nog veel kan leren.

Heb jij interesse om net als Hermine aan de slag te gaan bij Finanxe? Wij zijn nog op zoek naar nieuwe collega's.

 

MELD JE AAN