Finanxe - Bemiddelt in financieel talent vanuit Groningen, Zwolle, Utrecht, Arnhem en Heerenveen

Hoe is het met Finanxe Consultant Arjen Baarda?

17 mei 2018

Een nieuwe collega voor Finanxe Zwolle, hoera! Arjen Baarda startte 1 april als consultant. De hoogste tijd om kennis te maken met deze enthousiaste en gedreven nieuwe collega. 

Arjen Baarda - Managing Consultant - FinanxeMijn naam is Arjen Baarda, 33 jaar jong. Samen met mijn vrouw Sanne en zoontje Noan woon ik in Groningen, waar we augustus vorig jaar een huis in het Reitdiep gekocht hebben. Voetbal is een grote hobby van me, ik speel in het eerste elftal van Aduard 2000. Leuke dingen ondernemen met mijn gezin en vrienden doe ik graag en daarnaast houd ik erg van reizen, lekker eten en drinken, ook in die combinatie. Mediterrane landen zoals Italië en Spanje trekken me erg, met name de culturele en culinaire kant. De werkweken wissel ik graag af met uitstapjes naar o.a. Malaga, Napels en Girona. Ik ben een sociaal persoon die graag tijd met vrienden en familie doorbrengt. 

Betrokken collega’s
Via John van Dalen ben ik bij Finanxe terecht gekomen. Hij introduceerde me bij Martijn en eigenlijk was ik direct enthousiast. Ook nadat ik Bas van kantoor Zwolle sprak had ik er direct een goed gevoel over. En dat gevoel is er na de eerste weken nog steeds! Ik zie een fijne groep collega’s die allemaal dezelfde ambitie hebben en zich betrokken voelen bij Finanxe. Ze zijn trots om voor Finanxe te werken en bouwen gezamenlijk aan een succesvolle organisatie.

Van spelersmakelaar naar ‘finance’ makelaar
Ik heb voordat ik in de wereld van arbeidsbemiddeling terecht ben gekomen  voor een spelersmakelaar kantoor in de voetballerij gewerkt. Dit sloot 1 op 1 aan bij mijn opleiding sportmanagement. Hiervoor heb ik gekozen omdat ik (talent)ontwikkeling het leukste aan sport vindt, het heeft ook zeker grote raakvlakken met het werk als consultant. Het is een leuke dynamische wereld, maar wat ik miste is dat er niet altijd vanuit inhoud wordt gewerkt en het een heel veranderlijk en erg opportuun milieu is. Je houden aan een business model, de basis, kan elke minuut veranderen in compleet afstappen van deze basis. Daarnaast is het niet altijd een eerlijke transparante wereld. Dit zorgde op persoonlijk vlak af en toe voor een scheve werk-privé balans. Na deze periode heb ik  met veel plezier bij Unique gewerkt. De overstap van zo'n grote organisatie naar Finanxe vind ik erg prettig. Ik kom binnen in een hecht team dat met elkaar de mogelijkheden ziet en zich verantwoordelijk voelt. Dit is iets wat heel erg bij me past en wat ik nodig heb om te excelleren. 

Ongeduldig, snel resultaat!
Mijn focus ligt op het bouwen aan een netwerk in de regio. Daarnaast ben ik echt dieper in de financiële wereld aan het duiken: wat zijn de profielen, met welke ervaring ben je toe aan een nieuwe stap, etc. Daarin ben ik erg ongeduldig, ik wil graag snel resultaat behalen. Om dit moment bevinden we ons in een krappe arbeidsmarkt, finance professionals hoeft het niet aan kansen en uitdagingen te ontbreken. Dat is de niche waarin Finanxe zich specialiseert en waarin ik snel wil groeien en ontwikkelen. 

Open en eerlijk
Het leukste aan dit werk vind ik het werken met en voor mensen, dat ik als tussenpersoon voor beide partijen iets kan betekenen. Het is fantastisch om uiteindelijk een win-win situaties te realiseren: een top oplossing voor klant en kandidaat, met op de achtergrond het succes voor Finanxe. Ik ben heel transparant hierin. Eerlijkheid en transparantie staan bij mij erg hoog in het vaandel. Als je open en eerlijk bent en dicht bij jezelf blijft kun je naar mijn idee het beste samenwerken, met het beste resultaat voor alle partijen.

Ambitie
Op korte termijn wil ik mijn weg vinden in de wereld die finance heet. Daarnaast ligt mijn ambitie de komende jaren in het versterken van klantrelaties en het uitbouwen en nog succesvoller maken van Finanxe.  Wat daarbij altijd terugkomt is: 'mensen verbinden'. Daar voel ik me prettig bij en daar krijg ik energie van, dat is mijn drijfveer. 

 

Wil jij ook als consultant (recruiter) aan de slag bij Finanxe? We zoeken collega's voor kantoor Zwolle, Friesland en voor onze nieuwe kantoren in Utrecht en Arnhem. Check de vacature: 

 Vacature Consultant Recruiter Finance