Finanxe - Bemiddelt in financieel talent vanuit Groningen, Zwolle, Utrecht, Arnhem en Heerenveen

Hoe is het met Interim Finance Professional Pieter Bakker?

31 mei 2018

Vandaag maken we kennis met Pieter Bakker! In de ruim twee jaar dat hij actief is als interim professional leert hij veel verschillende bedrijven kennen en ontdekt hij wat het beste bij hem past. Een ambitieuze en leergierige professional die buiten zijn werk geniet van reizen, zijn gezin en zijn boot, lees hier meer over Pieter:

PieterZwolle een superleuke stad
Sinds tien jaar woon ik in het mooie Zwolle. Bijna drie jaar geleden heb ik er een huis gekocht waar ik samen met mijn vriendin en ons dochtertje woon. Zwolle is een hele leuke stad waar ik graag nog lange tijd blijf wonen! In mijn vrije tijd reis ik graag, liefst naar de zon en zo ver mogelijk. De afgelopen jaren zijn we naar Azië, Amerika en Zuid-Afrika geweest. Met een klein meisje erbij wordt het toch allemaal wat anders dus Frankrijk is de bestemming voor deze zomer. Vorig jaar zijn we nog met z’n drieën naar Amerika geweest, maar een lange vliegreis met een peuter lijkt ons niet echt een pretje… Gelukkig is kamperen in Frankrijk ook heel leuk!

Verder tennis ik graag, ik speel competitie en zou eigenlijk les moeten nemen… Daarnaast heb ik sinds kort een boot die ik aan het opknappen ben. Erg leuk want ik houd van varen, al gaat er iets meer tijd zitten in het opknappen dan ik had verwacht.

Transfer naar India
Ik heb Accountancy gestudeerd op Windesheim, zowel de stad en studie bevielen me goed. Na een stage op Curaçao vond ik een bijbaan bij DSM en daar ben ik na het afronden van mijn studie blijven werken. Gestart op de Crediteurenadministratie, doorgegroeid naar Cash Management en de laatste jaren werkte ik op de afdeling Grootboekadministratie. Deze afdelingen zijn uiteindelijk grotendeels verplaatst naar India. Het helpen met deze transfer was erg interessant, maar mijn functie verviel daarna wel. Na 5 jaar DSM had ik veel gezien, maar toch ook niet. Ik wilde niet weer in een vaste baan aan de slag maar sneller leren, verschillende opdrachten uitvoeren en in korte tijd veel bedrijven leren kennen om zo te ontdekken wat bij me past. Vandaar de stap naar interim werk.

Van PCH Dienstengroep naar Royal HaskoningDHV
Ik ben gestart bij een detacheringsbureau in Utrecht, maar dit jaar overgestapt naar Finanxe. Ik wilde graag opdrachten bij mij in de buurt en tot nu toe bevalt het erg goed! Finanxe is een kleine organisatie waardoor het contact heel makkelijk is. Je appt of belt en we zien elkaar regelmatig tijdens een borrel. De sfeer is leuk, persoonlijk en informeel maar ook professioneel. En mijn eerste twee opdrachten zijn beide erg leuk! Ik heb als assistent controller gewerkt bij PCH Dienstengroep in Apeldoorn. PCH Dienstengroep is onderdeel van VolkerWessels. Een fijne sfeer en leuk, afwisselend en uitdagend werk: van rapportages maken tot aan aangiftes bij het CBS.

Sinds twee weken heb ik een opdracht in Amersfoort, waar ik werk als projectadministrateur bij Royal HaskoningDHV. RHDHV is een internationaal ingenieurs- en adviesbureau. Als projectadministrateur ben ik verantwoordelijk voor de administratie van de projecten op bedrijventerrein Chemelot waar RHDHV het onderhoud en beheer verzorgt. 

In 2 jaar meer geleerd dan de 5 jaar daarvoor
Ik heb nu 6 opdrachten gehad als interim professional en alle bedrijven zijn heel verschillend, waardoor je veel leert. Ik heb de afgelopen twee jaar als interimmer veel meer geleerd dan in de 5 jaar daarvoor en daar ben ik blij mee! Je doet nooit lang hetzelfde en de kennis die je opdoet neem je mee naar je volgende opdracht. Natuurlijk is de ene opdracht uitdagender dan de andere, maar ik heb gemerkt dat het ook belangrijk is om te ontdekken wat je minder leuk vindt. 
Het leukste aan mijn werk is dat je veel verschillende mensen ontmoet en in korte tijd veel verschillende werkzaamheden uitvoert, het verveelt nooit. Daarnaast voelt elke opdracht als een nieuwe baan en dat geeft me veel energie.

Ambitie
Bij mijn eerste opdracht voor Finanxe werkte ik als assistent controller. Met nog een aantal opdrachten en eventueel een aanvullende cursus is het mijn ambitie om als controller aan de slag te gaan. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat wel goed komt bij Finanxe!