Finanxe - Bemiddelt in financieel talent vanuit Groningen, Zwolle, Utrecht, Arnhem en Heerenveen

Hoe is het met Interim Finance Professional Rogier Koopmans?

13 juli 2018

Rogier Koopmans, een enthousiaste en gezellige collega die al via Finanxe aan de slag is bij PostNL en inmiddels de stap naar interim werk gemaakt heeft! Rogier is volledig in zijn element als financial maar wil graag ontdekken wat hij binnen finance het leukst vindt en wat het beste bij hem past: op naar mooie uitdagende interim opdrachten! De hoogste tijd om meer te weten te komen over Rogier: 

RogierAangenaam kennis te maken, ik ben Rogier Koopmans, 29 jaar. Ik woon in het centrum van Groningen en dat bevalt me heel erg goed: volop genieten van het stadse leven. Als ik de deur uitstap is alles dichtbij. Mijn vrienden wonen in het centrum, ik vind het heerlijk dat je even een drankje kunt doen of kunt gaan lunchen. Zeilen vind ik erg leuk om te doen en met de sloep van mijn ouders ga ik vaak de Friese wateren op. Barbecueën, borrelen, gezellige dingen ondernemen met vrienden, daar geniet ik van. Daarnaast probeer ik af en toe hard te lopen maar dat gaat met wisselend succes...

Bestuur studievereniging en fractievoorzitter belangenpartij
Op de HAVO ontdekte ik dat ik vakken als Economie, Management en Organisatie leuk vind en er goed in ben. De studie Bedrijfskunde sloot daar mooi op aan en bleek ook de juiste keuze voor mij. Ik ben tijdens mijn studie actief geweest in het bestuur van de studievereniging en heb me daarna ingezet voor belangen van studenten als fractievoorzitter van de grootste studenten belangenpartij op de HanzeHogeschool. Daarnaast heb in de medezeggenschapsraad van de school gezeten. Op deze manier kon ik me naast mijn studie ontwikkelen, heb ik veel leuke dingen gedaan en heel veel geleerd. In september 2017 ben ik via Finanxe gestart bij PostNL als Senior op de afdeling Accounts Payable. En dat bevalt goed! Inmiddels heb ik besloten om bij Finanxe in dienst te gaan als interim finance professional en daar ben ik erg enthousiast over. Ik ben heel benieuwd wat mijn volgende opdracht gaat zijn! 

PostnlAccounts Payable bij PostNL
Wij verwerken op deze afdeling facturen voor alle verschillende onderdelen van PostNL. Ik ben bezig met verbeteringen, houd contact met leveranciers waar we veel zaken mee doen en ik doe veel interne controles, bijvoorbeeld om te kijken of de juiste BTW codes gebruikt worden. Recent is verplicht geworden dat alle facturen een inkooporder moeten hebben, ik heb gezorgd dat wij als afdeling kunnen werken met deze nieuwe maatregel, dat de infrastructuur er ligt. 
PostNL is een groot bedrijf dat al lang bestaat. De afdeling waar ik werk bestaat uit een diverse groep mensen. Sommige collega's werken er al 40 jaar, anderen nog maar net. Het is leuk om met al deze mensen kennis te maken. De sfeer op de afdelingen is goed, gemoedelijk. Je werkt bij PostNL 40 uur maar krijgt 37 uur betaald waardoor je regelmatig extra vrij kunt nemen. 

Processen verbeteren zodat mensen beter hun werk kunnen doen
Het werk dat ik doe past goed bij me omdat ik nauwkeurig ben. In mijn huidige functie ben ik redelijk veel bezig met procesverbeteringen en dat vind ik heel interessant. Kijken hoe we dingen makkelijker en sneller kunnen oplossen of verwerken, dat trekt me. En als je daarna ziet dat een proces beter loopt en makkelijker is voor medewerkers dan doet me dat goed. Zo kun je ook op de lange termijn bijdragen aan een afdeling.  De diverse aspecten waar je mee bezig ben geven afwisseling in werkzaamheden en dat vind ik leuk. 

Ambities
Het is best lastig om nu al te bepalen welke kant ik precies op wil. Interim werk geeft me de mogelijkheid om bij veel verschillende bedrijven een kijkje in de keuken te nemen en zo ook voor mezelf te ontdekken wat bij me past. Wat mij trekt is een stuk leidinggeven, dat doe ik nu heel beperkt maar daar zou ik me graag verder in ontwikkelen. Een marketingbedrijf lijkt me interessant om voor aan de slag te gaan, een organisatie waar veel jonge mensen werken en die hard groeit. Maar ook een groot internetbedrijf lijkt me heel interessant. De combinatie van IT en finance trekt me erg, daar zou ik meer van willen weten. 

Heb jij interesse om net als Rogier aan de slag te gaan als Interim Finance Professional? Wij zijn op zoek naar nieuwe collega's: check de vacature en stuur ons je CV! 

 

VACATURE