Finanxe - Bemiddelt in financieel talent vanuit Groningen, Zwolle, Utrecht, Arnhem en Heerenveen

Hoe is het met John van Dalen?

2 oktober 2017

Alle blogs

Versterking voor Finanxe Groningen! Met John van Dalen verwelkomen we een ervaren kracht in ons team. Met het grote aantal aanvragen in Groningen is deze support van harte welkom. Maak kennis met John en lees meer over zijn passie voor voetbal en hoe hij vanuit de sport in de arbeidsbemiddeling terecht kwam.

John van Dalen - Managing Consultant - Finanxe Ik ben John van Dalen, 31 jaar, ik woon met mijn vriendin en twee jonge kinderen in Eelderwolde. Ik heb eigenlijk maar 1 hobby en dat is voetbal. Ik heb vanaf mijn tiende betaald voetbal gespeeld, eerst bij SC Veendam, daarna in de hoofdklasse en sinds dit jaar ben ik overgestapt naar de tweede klasse. Ik speel nu in een hartstikke leuk team dat gaat voor een kampioenschap en ik heb ook wat meer tijd over voor sociale dingen. Het is heerlijk om meer thuis te zijn bij mijn familie.

Voetbal en……. voetbal
Doordat het voetbal mijn aandacht en energie vroeg ben ik gestart op het Johan Cruyff college, daar heb ik de opleiding (sport)marketing & communicatie gevolgd. Ik liep stage bij Stichting Eurovoetbal die een groot internationaal jeugdvoetbaltoernooi organiseert in Groningen. Daar ben ik blijven werken, naast mijn studie ondersteunde ik de directeur van Eurovoetbal. Het jaar daarop heb ik de marketing rond het toernooi verzorgd en het jaar daarna was ik zelf directeur van het toernooi.

Van sport naar arbeidsbemiddeling
Via FC Emmen en een evenementenbureau ben ik in de arbeidsbemiddeling terecht gekomen, bij Maandag. Inhoudelijk vond ik dat werk superleuk, ik was accountmanager onderwijs en werkte met docenten en onderwijsinstellingen. Uiteindelijk paste de vrij harde salescultuur daar niet helemaal bij me en ben ik overgestapt naar JIJ Uitzendbureau, waar ik als accountmanager bouw werkte. Uitzenden is heel anders dan detachering of werving & selectie. Veel aanvragen voor korte tijd en veel ad hoc werkzaamheden. Vooral in de bouw kun je je kandidaten eigenlijk geen zekerheid bieden en is het lastig om goede mensen te vinden. De manier van omgaan met klanten en kandidaten was niet hoe ik dat het liefste doe, daarom wilde ik graag terug naar een bureau dat zich richt op werving & selectie en detacheringen. Langere trajecten, werk waar je echt bouwt aan een relatie met je klant en kandidaten. Ik ken de oprichter van Finanxe Martijn vanuit de voetbalwereld, onlangs raakten we in gesprek over mijn werk en zo ben ik bij Finanxe terecht gekomen!

Bouwen aan relaties
Ik vind het leukste aan het werk dat ik zowel met klanten als met kandidaten een relatie op kan bouwen. Ik ben commercieel sterk maar als accountmanager van een product mis ik het contact met mensen. In gesprek gaan met professionals en kijken wat je voor die persoon kunt betekenen, daar krijg ik energie van. Bedrijven leren kennen, steeds beter weten welke persoon bij de bedrijfscultuur past en dan de juiste match maken, dat vind ik leuk.

Winnen
Ik wil zo snel mogelijk het vakgebied finance leren kennen. Ik ben ambitieus en wil graag ‘de beste’ worden in mijn werk. Die mentaliteit heb je in de sport echt nodig, ik ben competitief, wil graag ergens goed in zijn en daar waardering voor krijgen. Finanxe is een succesvol bedrijf dat groeit en ik heb heel veel zin om voor Finanxe aan de slag te gaan!