Finanxe - Bemiddelt in financieel talent vanuit Groningen, Zwolle, Utrecht, Arnhem en Heerenveen

Hoe is het met Kristy Kolkman?

4 juli 2017

Alle blogs

Vandaag maken we kennis met Kristy Kolkman, een energieke dame die sinds kort als Finanxe finance professional aan de slag is. Bij VWPFS zit ze goed op haar plek, een mooie start van een ontdekkingstocht in de wereld van finance!

Kristy Kolkman2Ik ben kristy kolkman, 22 jaar en ik woon in Heeten. Ik ben in 2016 afgestudeerd aan de Hogeschool Windesheim in de richting Accountancy. Ik heb een half jaar bij een accountantskantoor gewerkt en inmiddels ben ik gestart als interim finance professional bij Finanxe! Mijn eerste klus is bij Volkswagen Pon Financial Services.

Paarden en kippen
Ik ben sinds kort gaan samenwonen met mijn vriend, we wonen op het platteland in de buurt van Deventer. De eerste kipjes scharrelen rond, de paarden staan in de wei rond het huis, elke dag dat de zon schijnt voelt het een beetje als vakantie. Verder geniet ik van gezelligheid met mijn vriendinnen, stappen of een filmpje kijken.

Van 17 naar heel veel collega's
Ik ben blij met mijn opdracht bij VWPS. Ik werk momenteel als accounting medewerker op de afdeling accounts payable. Het is erg druk, er zijn twee collega’s op zwangerschapsverlof en ik val voor beide in. Hiervoor werkte ik op een kantoor met 17 medewerkers en nu bij het grote VWPFS, leuk om nu binnen zo’n grote organisatie aan de slag te zijn. VWPFS is een erg professionele organisatie. We staan ergens voor met elkaar, we zorgen samen dat de klus geklaard wordt.

Elke dag is anders
Mijn vorige baan en deze zijn eigenlijk niet te vergelijken. Als assistent accountant had ik een dossier op mijn bureau liggen waar ik een aantal weken aan werkte, nu is elke dag anders en daar ben ik erg blij mee. Ik heb plezier in het contact met mensen, ik houd ervan om dingen zo goed mogelijk uit te zoeken en af te ronden en ervoor te zorgen dat mensen tevreden zijn als ze de telefoon neerleggen.

Ontdekkingstocht
Ik hoop de komende jaren te ontdekken wat het beste bij me past. Ik weet dat ik op mijn plek ben in de financiële sector, maar ik weet nog niet precies waar mijn hart ligt. Ik vind het belangrijk om werk te doen dat ik leuk vindt. De afwisseling in mijn werk bevalt me in elk geval erg goed. Ik spreek veel verschillende mensen en word uitgedaagd, er is geen tijd om uit het raam te staren en dat vind ik prettig!

Uitdaging
Ik wil mezelf graag blijven ontwikkelen. Ik kom uit een omgeving waar ‘doe maar normaal’ het motto is en waar je niet gauw je hoofd boven het maaiveld uit steekt. Ik wil graag groeien in het pakken van kansen, het aandragen van mijn eigen ideeën en het tonen van initiatief. Bij VWPFS is daar alle ruimte voor, je wordt echt gehoord. Zo maken we nu op mijn initiatief elke ochtend een taakverdeling. Ons team bestaat uit 7 vrouwen en er ligt altijd een heleboel werk. Voorheen pakte je iets van de stapel, maar nu spreken we af wie welke taken gaat oppakken. De sfeer is goed, iedereen werkt hard en helpt elkaar wanneer het nodig is, de dagen vliegen voorbij.

Minister van financiën
Ik heb van jongs af aan iets met finance, mijn vader noemde me vroeger al ‘minister van financien’. Ik vind het fijn om structuur aan te brengen in dingen. Ik wil staan voor betrouwbaarheid en mijn werk correct uitvoeren. Ik wil graag doorgroeien en eventueel in de toekomst in een leidinggevende functie aan de slag. Maar hoe en wat precies, dat wil ik de komende tijd gaan ontdekken. Daarom is werken als Finanxe finance professional zo passend voor mij, ik kan op verschillende plekken ervaring opdoen en zo ontdekken wat het beste bij me past en wat ik het allerleukste vind!

Kristy, we zijn blij dat we in die ontdekkingstocht met jou optrekken! Je doet het super als Finanxe finance professional en we hopen samen nog veel mooie opdrachten te gaan uitvoeren.