Finanxe - Bemiddelt in financieel talent vanuit Groningen, Zwolle, Utrecht, Arnhem en Heerenveen

Hoe is het met Marissa van Dijk - Cuomo?

4 augustus 2017

Alle blogs

Ze is Finanxe Finance Professional sinds september 2016. Na 8 jaar in de accountancy nu bij PostNL verder aan het ontwikkelen. Maak kennis met Marissa van Dijk - Cuomo!

Marissa CuomoIk ben Marissa, ik woon in Assen samen met mijn man en twee kleine kinderen. Soms wil ik ze achter het behang plakken maar over het algemeen is het echt heel leuk :) Ik houd ervan om dingen te ondernemen met vrienden en familie. Daarnaast doe ik aan  ijshockey en crossfit en ik heb me voor het eerst ingeschreven voor de Mud Masters Obstacle Run in september, ik ben heel benieuwd hoe dat zal gaan! We gaan met een hele groep, mijn schoonvader, een oom, nichtjes en neefjes. We gaan 12 kilometer doen maar ik kan niet echt goed hardlopen…

Van accountancy naar bedrijfsleven
Ik heb 8 jaar bij BDO gewerkt, maar op een gegeven moment was mijn baan daar moeilijk te combineren met twee kleine kinderen. Als interim professional heb ik wat meer flexibiliteit, zo kan ik nu bijvoorbeeld mijn dochter naar school brengen. Op dit moment ben ik aan de slag bij PostNL als senior financial accounting medewerker, een hele leuke baan met veel uitdagingen. Ik heb het goed naar mijn zin en ben heel erg blij dat ik de overstap gemaakt heb. Het was een heel druk jaar, maar wel een heel leuk jaar.
 
De overstap vond ik wel heel spannend. Ik werkte al zo lang bij BDO en had geen idee hoe het zou zijn om aan de ‘andere kant’ te werken. De eerste twee weken was het echt wennen maar daarna werd het heel leuk. Het is heerlijk om te focussen op iets anders, om zoveel nieuwe dingen te leren en nieuwe mensen te leren kennen. Het voordeel van werken als interim professional is dat als een functie wat minder bevalt je altijd weer gaat switchen, maar op dit moment bevalt het me zo goed dat ik voorlopig wel op mijn plek zit!

Veel fusies en overnames
In september 2016 ben ik overgestapt van BDO naar Finanxe. Op dit moment ben ik aan de slag bij PostNL als senior financial accounting medewerker, een hele leuke baan met veel uitdagingen. Ik ben de senior van mijn team, samen met mijn twee collega’s verzorg ik voor 12 entiteiten van PostNL maandelijks de verslaglegging. Binnen mijn entiteiten van PostNL zijn op dit moment veel fusies en overnames, dat brengt verschuivingen van activiteiten met zich mee en dat moet je allemaal goed regelen in je administraties. Sinds februari ben ik daar erg druk mee geweest. Mijn werk is erg afwisselend, processen verbeteren, nieuwe collega’s inwerken, veel overleggen met andere afdelingen. We zijn constant bezig om administratie te optimaliseren, het is heel divers en erg leuk.

Vanuit de accountancy ben ik gewend om in teamverband te werken en ik werk nu in een vast team, je ziet elkaar elke dag. Het bevalt me heel goed! Het is leuk om aan de andere kant van de tafel te zitten, in de accountancy schiet je overal op, nu moet ik zelf zorgen dat alles goed op orde is.

Altijd blijven ontwikkelen
Het leukste aan mijn werk vind ik het werken in teamverband en het constant ontwikkelen en leren. Dat wil ik graag vasthouden, ik wil niet in een soort eindfunctie terecht komen waar je niet meer leert. Dat zou ik saai vinden en het geeft me geen voldoening. Ik ben geen stilzitter, nieuwe dingen maken het leuk voor mij. Mijn tijd is iets beperkter met twee kinderen, de avonden zijn korter, maar in de toekomst wil ik ook weer een studie gaan oppakken.

Ambities
Voor een buitenstaander lijkt het misschien saai, elke dag in de boeken, maar voor mij is het uitdagend, ik zie er zoveel nieuwe dingen in. Ik ben nieuwsgierig en vind het leuk om te weten wat er speelt. Uiteindelijk zou ik in de toekomst graag een controllersfunctie uitvoeren. De non-profit trekt me daarbij wel, de overheid of een stichting, maar bij PostNL bevalt het me ook heel goed dus wie weet waar ik terecht kom!