Finanxe - Bemiddelt in financieel talent vanuit Groningen, Zwolle, Utrecht, Arnhem en Heerenveen

Hoe is het met: Mark Naberman

3 oktober 2016

Alle blogs

Mark Naberman - Managing Consultant - FinanxeVan de Rabobank naar Finanxe, een mooie carrièreswitch! In september startte Mark Naberman als consultant bij Finanxe. ‘Ik kan niet stilzitten’, vertelt hij. Dat hoeft bij Finanxe zeker niet!  

In onze rubriek ‘hoe is het met’ maak je kennis met ‘de mensen van Finanxe’. De Finanxe consultants, onze interim finance professionals, maar ook ‘onze’ ZZP-ers en de mensen die we via werving- & selectieprocedures bemiddelen.

Vertel eens iets over jezelf
“Ik ben Mark Naberman, 34 jaar oud, geboren en getogen in Groningen, waar ik dan ook woon, samen met mijn vriendin Denice. Ik houd ervan leuke dingen te ondernemen, reizen, stedentrips, dagjes weg. Ik ga graag met vrienden naar food festivals, ik houd van lekker eten. Ook op dancefestivals ben ik regelmatig  te vinden. Sinds kort is motorrijden mijn hobby. Qua sporten doe ik aan crossfit en wil ik zeker elk jaar op wintersport om te snowboarden. Meestal ga ik met een vrienden van me, soms gaan onze vriendinnen ook mee.

Wat is de mooiste reis die je gemaakt hebt?
In de zomer maak ik graag een verre reis, de laatste jaren naar Brazilië, Mexico, Thailand, Indonesië en New York. Miami in Florida springt er wel uit, dat was een heerlijke vakantie. De combinatie van met een Ford Mustang cabrio rondrijden door het prachtige Florida en met een cruiseschip naar de Bahama’s, was echt genieten. Een groot zwembad en basketbalveld op het dek, elke avond feest, dansen met uitzicht op de prachtige open zee. En dan kom je de volgende dag aan op de Bahama’s, met witte stranden en een felblauwe zee…”

Naast al die mooie reizen nu ook nog een mooie carrièreswitch!
Ik heb jaren in de bancaire sector, bij de Rabobank, gewerkt. Eerst als particulier adviseur, later kwam ik door reorganisaties terecht bij de bedrijvendesk als adviseur. Die laatste functie paste niet goed bij me. Ik adviseerde MKB klanten over alles op verzekerings- en financieel gebied. Op zich leuk, maar mijn werk was met name vanuit kantoor, waarbij er telefonisch contact was met klanten. Ik ben iemand die niet kan stilzitten, ik wil op pad, naar buiten, ik houd van afwisseling. En daar ben ik naar op zoek gegaan! 

Tijdens die zoektocht ben ik via WorkForceHolland met Martijn in contact gekomen. De insteek was een algemeen netwerkgesprek, maar op een gegeven moment kwam ook de vacature die op dat moment bij Finanxe in Groningen open stond ter sprake. En zo kwam het balletje aan het rollen! 

Wat is je eerste indruk?
Heel positief! Het bevalt me tot nu toe supergoed. Dat begint al met mijn collega’s. De dag voordat ik begon kreeg ik al een ‘veel succes’ berichtje van Marion en zelfs vanaf Bali, waar een collega op vakantie was, kwam een appje. Dat geeft een heel welkom gevoel.

Ook het werk bevalt goed. De diversiteit van mensen die je spreekt vind ik geweldig, het contact met verschillende mensen, van starters tot heel ervaren mensen. Ik ben natuurlijk nog niet zo lang bezig, maar mijn eerste indrukken zijn zeer positief.

Bij Finanxe heb ik veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Dat is een groot verschil met mijn vorige baan. Ik houd ervan doelgericht bezig te zijn. Bij verantwoordelijkheid leg ik mezelf een bepaalde druk op, die spanning heb ik echt gemist, dat past bij me. 

Wat zijn je ambities?
Mijn doel is om zo snel mogelijk zelfstandig als consultant te werken. Het is een nieuwe functie voor mij en ik kan inhoudelijk nog veel leren. De markt waar Finanxe in opereert is anders dan de bancaire wereld. Ik heb jaarrekeningen gelezen en financieringsaanvragen beoordeeld, maar dat waren kant en klare rapporten, gemaakt door de mensen die ik nu ga bemiddelen. Er is zoveel meer dan de beoordelende rol die je bij een bank hebt. Ik verdiep me erin, maar vooral door aan de slag te gaan en veel gesprekken te voeren wil ik zo snel mogelijk zelfstandig aan de slag.

Actief en niet kunnen stilzitten, dit werk past goed bij jou?
Klopt! Ik kan makkelijk contact maken en met mensen op verschillende niveaus, dat is fijn in dit werk. Ik moet een uitdaging hebben in de vorm van sales en ik houd van afwisseling. Relatiebeheer, acquisitie, nieuwe klanten, kandidaten, alles wat er bij komt kijken spreekt me aan. Het face to face contact met mensen, goede gesprekken voeren, dat vind ik leuk. Mensen proberen te helpen waar het kan en vooral zorgen voor een win-win situatie. Ik heb er heel veel zin in!

Het enthousiasme straalt er vanaf bij Mark, mooi om te zien! Finanxe is trots, we blij met jou als nieuwe collega en wensen je heel veel succes. Op naar vele mooie Finanxe jaren samen!