Finanxe - Bemiddelt in financieel talent vanuit Groningen, Zwolle, Utrecht, Arnhem en Heerenveen

Hoe is het met Rienk Jan Hessels

15 november 2017

Alle blogs

In september startte Rienk Jan Hessels als een van onze eerste junior interim professionals bij Finanxe. Naast het behalen van zijn Master Controlling werkt hij 32 uur als interim professional en wil hij doorgroeien naar een rol als business controller. "Als (business)controller ben je wat meer 'ondernemer' dan als accountant, je moet echt strategisch denken en bedrijfskundig inzicht hebben, dat vind ik heel leuk." Maak kennis met Rienk Jan:

Rienk Jan Wessels 8588In december ga ik binnen Groningen verhuizen, ik heb een huis gekocht vlak bij het Noorderplantsoen, ongeveer 300 meter van mijn huidige woning vandaan. Er moet wat geklust worden en in de tuin is ook het nodige te doen, dus daar zal ik de komende tijd mee bezig zijn. Ik houd van muziek, ik heb een mooie muziekinstallatie inclusief platenspeler en luister naar vele soorten muziek, van Dire Straits tot rap. Motorrijden vind ik erg leuk op z’n tijd en sinds kort heb ik het fitnessen weer opgepakt. Ik vind het leuk om zo’n 4 keer per week naar de sportschool te gaan en ik pas mijn voeding er ook op aan. Vroeger deed ik mee aan wedstrijden gewichtheffen, maar nu vind ik het vooral fijn om fit te zijn. Je krijgt er energie van! Een andere grote hobby van me is beleggen. Ik beleg zowel in aandelen, opties, ETF's en stiekem ook een beetje in bitcoin. Het is leuk om financiële ontwikkelingen te volgen, daar op in te spelen en je eigen strategie te blijven volgen.

Van accountancy naar bedrijfskunde
Ik heb op het VWO gekozen voor een natuur & techniek profiel, maar op een gegeven moment werd dat toch wat te abstract voor me. Ik ben na mijn VWO dan ook gestart bij BDO in combinatie met een opleiding Accountancy op Nyenrode. Na een jaar begon ik te twijfelen. Ik had veel geleerd en hele leuke collega’s maar vond accountancy toch iets teveel ‘terugkijken en controleren’. Ik ben toen overgestapt naar een fulltime studie bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. De diversiteit aan vakken zoals supply chain en marketing vond ik erg leuk.

Master controlling & interim werk
Ik heb binnen bedrijfskunde gekozen voor de richting accountancy en controlling en ben op dit moment bezig met mijn Master Controlling. Als (business)controller ben je wat meer 'ondernemer' dan als accountant. Je moet echt strategisch denken en bedrijfskundig inzicht hebben, dat vind ik heel leuk. Natuurlijk had ik ook na een aantal jaren in de accountancy kunnen overstappen naar het bedrijfsleven, maar ik ben blij dat ik die stap nu al gezet heb. Ik werk 32 uur en ben vaak elke dag op kantoor. Daarnaast volg ik zo’n 2 tot 3 collega's per week. Soms is het pittig, als ik overdag gewerkt heb en ’s avonds met medestudenten een groepsopdracht uitvoer dan is dat een lange dag. Maar over het algemeen is het goed te doen en als ik alles volgens planning afrond ben ik in juli klaar.

Technisch detacheerder Xelvin
In eerste instantie was ik bij Finanxe in beeld voor een werving & selectie procedure, maar uiteindelijk ben ik gestart als een van de eerste junior-interim professionals! Ik ben vanuit de accountancy gewend om elke 2 tot 3 weken bij een ander bedrijf te werken. Als interim professional kan ik wat meer doen, een verandering of meer diepgang creëren. Mijn eerste opdracht voer ik uit voor Xelvin, specialist in detacheringen binnen de techniek. Ik werk daar op de afdeling facturatie en ben daarnaast bezig met processen en verbeteringen. Het is een mooie startersfunctie zo naast mijn studie, maar ik heb ook heel veel zin om in een volgende opdracht weer een stapje hoger te gaan.

Ambities
Interim werk past bij mij, ik vind het leuk om veel nieuwe mensen te leren kennen en in nieuwe situaties terecht te komen. Finance heeft me altijd al getrokken. Ik zou graag willen doorgroeien naar een sturende functie op het gebied van finance & control. Bij BDO werkte ik veel voor het MKB, kleinere ondernemingen met een vaak uniek product vind ik heel leuk. Maar, om een goede leercurve door te maken spreekt werken voor een multinational me ook erg aan. Brede ervaring opdoen om door te groeien en een goede en betrouwbare business controller te worden, dat is mijn doel.