Finanxe - Bemiddelt in financieel talent vanuit Groningen, Zwolle, Utrecht, Arnhem en Heerenveen

Hoe is het met: Robin van Riel - supervisor accounting bij landal

18 april 2017

Alle blogs

In 2016 verruilde Robin van Riel de Nederlandse kust voor het Overijsselse Zwolle. Een verhuizing en een nieuwe uitdaging bij Landal, hoe bevalt het in dit deel van Nederland en waarom past deze baan bij Landal zo goed bij hem 

Robin van rielWelkom in Zwolle Robin! Vertel eens iets over jezelf
Ik ben Robin van Riel, 39 jaar, ik ben onlangs dus verhuisd van de kust van Nederland naar Zwolle. Ik ben hier samen gaan wonen met mijn vriendin en twee kinderen en gestart als Supervisor Accounting bij Landal GreenParks.
 

Hoe bevalt het in dit deel van Nederland?
Het bevalt goed! De stad Zwolle past heel erg bij me, ik voel me snel thuis, ondanks dat ik hier nog maar kort woon. Ik houd van muziek en er zijn in Zwolle veel plekken zoals bijvoorbeeld Hedon, waar je muziek kan beleven. Dat zorgt er mede voor dat ik het naar mijn zin heb hier!


Een mooie gelegenheid voor een carrièrestap?
Dat klopt, ik heb hiervoor 11 jaar blij Liberty Global gewerkt in verschillende functies, maar zocht naar de mogelijkheid om hierheen te verhuizen en in een nieuwe baan te starten. Ik was nog niet echt aan het solliciteren toen ik de vacature bij Landal op LinkedIn voorbij zag komen. Ik was meteen enthousiast en mijn verhuizing is zelfs iets versneld zodat ik bij Landal kon starten.


Wat deed je bij Liberty Global?
Ik heb bij Liberty Global verschillende functies gehad, ik ben gestart als supervisor crediteuren en vervolgens heb ik als financial controller en intercompany controller gewerkt. Liberty Global is een enorm dynamisch bedrijf waar ik een hele leerzame en goede tijd heb gehad. Maar naast zin om te verhuizen had ik na 11 jaar ook echt zin in iets nieuws en fris qua werk.


En toen was er Landal! Wat voor organisatie is het?
Landal is een hele mensgerichte organisatie die het niet alleen goed voor heeft met haar klanten maar ook met haar werknemers. Landal heeft ruim 80 vakantieparken in 9 landen. Het zijn parken met een open karakter, ‘rust, ruimte en natuur’ zijn karakteristieken die bij Landal parken horen. De organisatie is aan het uitbreiden, we hebben twee parken in Engeland geopend en een in Denemarken. Een mooie organisatie om voor te werken!
 

Waarom was je zo enthousiast over deze functie?
Bij Landal zag ik een nieuwe uitdaging die echt bij me past. Ik zag een bedrijf dat klaar is voor een volgende stap en dat is precies de situatie binnen een bedrijf waarin ik me thuis voel en waarin ik van waarde kan zijn. Dat heb ik ook in mijn beginperiode bij Liberty Global ervaren. Soms groeit een bedrijf eigenlijk sneller dan de administratie, er moeten stappen voorwaarts gemaakt worden, opgebouwd worden. Bijdragen aan die opbouw, dat vind ik interessant.
 

Hoe ziet jou gemiddelde werkdag er uit?
Ik ben Supervisor Accounting, ik stuur een team van 15 mensen aan. Op onze afdeling worden crediteurfacturen geboekt en houden we ons bezig met de dagelijkse bank- en kasboekingen. Qua effectiviteit en efficiënt werken is het de bedoeling dat wij als afdeling en bedrijf stappen gaan maken. Daar werk ik aan, niet alleen in mijn eigen team maar ook binnen het management team van de laag waarin ik werk. Ik ben ongeveer de helft van de tijd bij mijn team, bezig met de dagelijkse zaken waaronder het beantwoorden van e-mails. De andere helft van mijn werk bestaat uit het voeren van overleg, met mijn eigen team, managers van hetzelfde niveau, leidinggevenden of andere afdelingen.
 

Wat vind je het leukste aan je werk?
Het bouwen en werken aan verbetering, meedenken om de zaken te optimaliseren. Landal staat echt open voor ideeën, ik krijg de ruimte om met mijn team en de managers van andere teams gezamenlijk mooie dingen neer te zetten. Dat vind ik het allerleukste, echt van waarde kunnen zijn.
 

Wat is een uitdaging voor je?
De administratie van Landal is gecentraliseerd, vanuit het land zijn medewerkers naar Zwolle gekomen om samen een afdeling te vormen. Er zijn nog stappen te maken om die organisatie centraal in te richten en er echt een team van te maken. Dat is precies wat ik het leukste vindt, bouwen aan een gezamenlijk doel. Liberty Global was een vrij zakelijke en harde omgeving waar alles erg snel ging. Landal is een veel menselijker organisatie. Dat past heel goed bij mij, maar ik moet er wel aan wennen dat sommige dingen iets minder snel gaan.
 

Waarom past dit werk bij jou?
Ik vind het interessant om met een groep mensen ergens aan te werken, met alle uitdagingen die daarbij horen. Werken met mensen die vooruit willen en anderen die dat juist minder willen, samen verbeteringsslagen maken, dat past bij me. Landal is een organisatie waar oog is voor de menselijke kant. Zo sta ik zelf ook in het leven en zo ga ik graag om met de mensen in mijn team.
 

Wat zijn je ambities?
Mijn ambitie is in principe altijd dat ik goed wil zijn in wat ik doe. Ik ben niet heel concreet bezig met op welke stoel ik wil zitten over een aantal jaren. Ik ben bij Landal aangenomen om een klus te klaren, ik wil over een aantal jaar kunnen concluderen dat het echt goed gelukt is. Als dat gebeurt heb ik de ervaring dat er vanzelf nieuwe interessante kansen voorbij komen.


Dankjewel voor jouw verhaal Robin! We zijn blij om te horen dat je bij Landal helemaal op je plek zit. We twijfelen er niet aan dat je over een aantal jaren jouw positieve conclusie kunt trekken en we wensen je alle succes in je toekomstige carrière!