Finanxe - Bemiddelt in financieel talent vanuit Groningen, Zwolle, Utrecht, Arnhem en Heerenveen

Hoe is het met Sabine Offereins?

23 mei 2017

Alle blogs

Voetbal, fitness, feestcomité, reizen en natuurlijk finance. Hoe is het met deze veelzijdige en actieve dame?

Sabine OffereinsVertel eens iets over jezelf
Ik ben Sabine Offereins, ik ben 26 jaar en ik woon in Eemnes. Ik houd van voetballen, ik voetbal zelf en zit in het bestuur van mijn voetbalvereniging. Daar heb ik de afdeling dames- en meisjesvoetbal onder mijn hoede. Daarnaast ben ik lid van het ‘Feestcomité Eemnes’. Eens in de vijf jaar organiseren we een feestweek met een afwisselend programma voor jong en oud. Van kindermiddag en Kort en Kleinkunst festival tot feestavonden en een criterium, kortom heel divers. Ik fitness graag en dat probeer ik drie keer per week te doen. Naast twee avonden voetbaltraining, een hele lieve vriend die ook graag aandacht wil en vrienden waarmee ik graag leuke dingen doe, is mijn tijd vaak goed besteed. Maar dat is prima want ik ben liever bezig dan dat ik stilzit.

En daarnaast werk je nog…?
Inderdaad. Ik ben nu 7 maanden met heel veel plezier aan de slag als credit controller bij Royal HaskoningDHV. Hiervoor werkte ik bij Friesland Campina op de afdeling Collections. Bij Friesland Campina waren Collections en Risk gesplitst in twee afdelingen, ik was daar vooral bezig met debiteurencontact en het aanmanen van klanten. Bij Royal HaskoningDHV is het 1 team dat valt onder de afdeling Credit Control. Het Risk gedeelte, waarin ik contact heb met projectleiders over nieuwe opdrachtgevers en de kredietwaardigheid van deze partijen, is erbij gekomen voor mij. Die afwisseling vind ik heel leuk en daarom heb ik het dan ook erg naar mijn zin.

Hoe ben je bij Finanxe terecht gekomen?
Marion benaderde me voor mijn huidige functie. Ik was niet gelijk enthousiast, omdat het in eerste instantie leek op mijn vorige baan. Maar toen Marion me duidelijk maakte dat deze functie breder is en dat er veel mogelijkheden zijn ben ik ervoor gegaan. Het sollicitatiegesprek was heel leuk en ik werd enthousiast. De functie zou in principe voor 6 maanden zijn maar is inmiddels met drie maanden verlengd.

Hoe heb je de samenwerking met Finanxe ervaren?
Het contact met Finanxe startte in een voor mij hele rommelige periode, mijn vriend werd namelijk geopereerd. Bij Finanxe begrepen ze de situatie en waren ze flexibel rond ons contact. Het contact voelde prettig. 

Wat is je functie op dit moment?
Ik werk samen met twee collega’s en een manager in het team Credit Control, daar beheren we allemaal onze eigen debiteuren portefeuille. Wij dragen zorg voor een tijdige/snelle betaling en wanneer wij met buitenlandse klanten te maken krijgen, schakelen wij met projectleiders.  Als er niet betaald wordt is daar meestal een reden voor, bijvoorbeeld een klacht, daar ga ik dan achteraan. Het samenwerken met projectleiders, meer de business in, vind ik erg leuk. Bij nieuwe opdrachtgevers doen we een check, we kijken naar hun achtergrond en kredietwaardigheid. Ik vind het prettig dat wij daar advies over kunnen geven, dat je meedenkt en gehoord wordt binnen de organisatie.

Naast deze dagelijkse werkzaamheden ben ik bezig met het koppelen van Master Customers aan Customer ID's. Boven een klant kan een moedermaatschappij staan, ik zorg ervoor dat alles netjes in het systeem komt te staan. En zo zijn er steeds weer nieuwe opdrachten en projecten om het hele proces te optimaliseren.

Hoe ziet een werkdag eruit voor jou?
Ik zit eigenlijk altijd op het kantoor in Amersfoort en ben bezig met de werkzaamheden zoals ik die net beschreef. Het kan zijn dat er een periode veel nieuwe opdrachten binnenkomen die gecheckt moeten worden, dan vraagt dat wat meer tijd. Credit Control is onderdeel van de Finance tak van de organisatie, waar meerdere teams onder vallen. Schakelen binnen Finance verloopt soepel en ervaar ik daardoor als erg prettig.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Dat ik met bepaalde adviezen mijn bijdrage lever aan de organisatie. En dat je stem wordt gehoord. De afwisseling vind ik ook erg prettig. Daarnaast heerst er een goede sfeer op de vloer en is het contact met collega’s erg open en aangenaam.

Wat is je grootste uitdaging?
Dat ik mezelf blijf uitdagen om continue nieuwe dingen te leren. Tot nu toe kwam ik vaak in een sleur terecht, omdat ik voor mijn gevoel uitgeleerd was. Ik raakte dan uitgekeken op de huidige werkzaamheden. Gemiddeld heb ik nu 2 jaar bij verschillende werkgevers gewerkt, wat ik nu zie als een positieve ervaring. Daarnaast is het belangrijk om ook zelf een actieve houding aan te nemen en te kijken of je net dat beetje extra kan bijdragen.

Wat zijn je ambities?
Ik wil doorgroeien in wat ik doe. Het lijkt mij goed om in de toekomst te hoppen tussen verschillende functies om te ontdekken wat het beste bij mij past. Ik heb nooit een heel vastomlijnd plaatje gehad van wat ik wil, het is meer een ontdekkingstocht. Ik ben geinteresseerd in finance, maar ook in rechten en ook in commerciële werkzaamheden. Ik heb het idee dat het voor mensen van mijn generatie veel normaler is om niet meer jarenlang in dezelfde functie bij dezelfde organisatie te werken, maar om eens in de paar jaar met wat nieuws te starten. Ik kijk niet zo ver vooruit, ik ben blij dat mijn periode bij Royal Haskoning verlengd is en ik ben benieuwd naar wat er op mijn pad komt.

Buiten mijn werk om zou ik in de toekomst graag meer gaan reizen. Ik ga in juni naar Mallorca en in september een weekendje naar Lissabon met een vriendin. Volgend jaar hoop ik naar een verdere bestemming te gaan en mijn doel is ook om binnen nu en 5 jaar een reis te maken van tenminste 3 maanden. Want reizen is iets wat ik heel graag meer wil gaan doen. Kortom genoeg dromen en doelen voor ogen.

We wensen je mooie reizen toe Sabine, en een mooie carrière-reis! Bedankt voor het delen van jouw verhaal en met jouw brede interesse is de kans groot dat we je in de toekomst weer tegenkomen bij Finanxe. 