Finanxe - Bemiddelt in financieel talent vanuit Groningen, Zwolle, Utrecht, Arnhem en Heerenveen

Hoe is het met Sharon te Kamp

21 november 2016

Alle blogs

Sharontekamp

Onlangs bemiddelde Finanxe Sharon te Kamp naar een nieuwe baan als junior groepscontroller bij Ridder in Harderwijk. Sharon was erg positief over Finanxe en dan vinden wij het natuurlijk leuk om te horen waarom!

In onze rubriek ‘hoe is het met’ maak je kennis met ‘de mensen van Finanxe’. De Finanxe consultants, onze interim finance professionals, maar ook ‘onze’ ZZP-ers en de mensen die we via werving- & selectieprocedures bemiddelen. 

 

 

 

Hoe ben je met Finanxe in contact gekomen?
Ik was al een tijdje op zoek naar een nieuwe baan binnen het bedrijfsleven. Online kwam ik een vacature tegen welke was uitgezet door Finanxe. Op deze manier kwam ik in contact met Bas Sikkema. Tijdens een persoonlijk gesprek hebben we mijn wensen en capaciteiten besproken. De betreffende vacature paste toch niet bij mij, maar door de gedrevenheid en persoonlijke betrokkenheid van Finanxe hebben zij mij iets later wel kunnen bemiddelen naar mijn huidige baan!

Waarom was je op zoek naar wat anders?
Ik werkte in de accountancy, maar wist eigenlijk al langere tijd dat accountancy het niet helemaal was voor mij. Ik heb de tijd binnen de accountancy altijd ervaren als een goede leerschool. Ik heb veel verschillende bedrijven gezien en kreeg inzicht in zowel de bedrijfsprocessen als de financiële processen. Toch voelde me echter nergens écht betrokken en had ik niet het gevoel dat ik aan bedrijven de toegevoegde waarde leverde die ik wel wilde leveren. Onder andere hierdoor besloot ik na het afronden van mijn Master op zoek te gaan naar een baan in het bedrijfsleven. Ik denk dat ik meer toegevoegde waarde kan bieden als ik echt binnen één organisatie aan de slag ben.

Is het wat je ervan had verwacht?
Ja ik ben er heel blij mee! Ik vind het heel leuk dat ik de groei en resultaten echt mee maak. Ik kan de successen mee vieren en de dingen die minder goed lopen helpen te verbeteren. Ik voel me meer betrokken en meer van toegevoegde waarde. Daarnaast ben je in de accountancy vooral met het verleden bezig. Bij Ridder analyseren we natuurlijk ook het verleden, maar zijn we daarnaast bezig met de toekomst, waar we over ‘zoveel’ jaar willen staan.

Hoe ziet je werkdag eruit?
Dat is heel gevarieerd. Ridder heeft meerdere business units, zowel in Nederland als in het buitenland. De business units leveren financiële gegevens aan, die wij consolideren (samenvoegen) voor de maand- en kwartaalrapportages. Daarnaast maken we LE’s, (Latest Estimates) op basis waarvan de jaarlijkse begroting bijgesteld kan worden. Binnenkort komt de budgetteringsronde eraan en wordt voor alle business units de (meer)jarenbegroting opgesteld. En dan de jaarrekening natuurlijk, waarbij ik mijn vorige werkgever BDO weer tegen kom!

Ik word begeleid door iemand die ook uit de accountancy komt, we hebben dezelfde uitgangspunten en vullen elkaar goed aan. De collega’s zijn erg leuk, er is een nuchtere, vrij directe sfeer en dat past goed bij mij.

Hoe was de samenwerking met Finanxe?
Ik ben erg positief over Finanxe, heb de samenwerking als zeer fijn ervaren. Waar sommige andere recruitmentbureaus minder persoonlijk en betrokken kunnen overkomen, is dit gevoel met Finanxe er nooit geweest. Vanaf het eerste gesprek heb ik het gevoel gehad dat mijn wensen en ambities centraal stonden bij het vinden van een nieuwe baan. Finanxe laat je niet zomaar op sollicitatiegesprek gaan. Ze zijn altijd zelf bij het betreffende bedrijf langs geweest en kijken echt of er een goede match is tussen bedrijf en kandidaat.

Persoonlijke betrokkenheid Finanxe
Een sterk punt van Finanxe vind ik de persoonlijke betrokkenheid en begeleiding. Tijdens de zoektocht naar een nieuwe baan hielden ze me tussentijds op de hoogte van de vorderingen. Als er op dat moment geen passende vacatures waren kwamen ze ook niet met een ‘net niet’ alternatief, ze hielden me gewoon op de hoogte van het feit dat er op dat moment niets was. Door hun proactieve zoektocht in- en buiten hun netwerk is Finanxe actief voor me gaan zoeken en toevallig was er bij Ridder op dat moment net een vacature uitgezet! Perfecte timing dus.

Gedurende de zoektocht was Finanxe erg toegankelijk, niet opdringerig, maar wel actief voor mij bezig. Ze houden persoonlijk contact en zijn bijvoorbeeld onlangs ook langs geweest om door te spreken hoe het gaat.

 Bedankt Sharon dat je deze positieve ervaring wilde delen! Heel veel succes bij Ridder!