Finanxe - Bemiddelt in financieel talent vanuit Groningen, Zwolle, Utrecht, Arnhem en Heerenveen

Hoe is het met Tijmen Evers?

25 september 2017

Alle blogs

In deze blog maken we kennis met Tijmen Evers uit Zwolle. Tijmen startte in mei bij Euromaster en vertelt over zijn carrière tot nu toe, zijn kwaliteiten & ambities en over een hele lange fietstocht van Noord Italië naar Rotterdam!

TIjmen EversIk ben Tijmen Evers, ik ben 38 en kom uit Zwolle. Ik voel me jonger, ik heb twee kinderen van 11 en 8, die zorgen wel dat ik fit blijf... In mijn vrije tijd ben ik veel betrokken bij het sporten van de kinderen, namelijk circusschool en voetballen. Zelf houd ik erg van hardlopen en probeer ik veel op de racefiets te zitten.

170-200 kilometer per dag
Vorig jaar heb ik van Noord Italië naar Rotterdam gefietst, om geld op te halen voor de Erasmus MC Daniel den Hoed stichting voor kankeronderzoek. Ik ben erg trots dat ik na een jaar hard trainen deze uitdaging met heel veel plezier heb volbracht! In een groep van ongeveer 160 renners fietsten we elke dag tussen de 170 en 200 kilometer. We leefden een week lang als profs en hebben een heleboel bekende cols getrotseerd, waaronder de Col du Galibier, Col du Croix de Fer en vervolgens door de Vogezen via de Cols Petit- en Grand Ballon naar Rotterdam. Afgelopen zomer ben ik naar de Vogezen op vakantie geweest om met mijn gewone fiets de Grand Ballon te beklimmen en om samen met mijn vriendin de herinneringen te herbeleven. Dat was erg bijzonder. Ik kijk met een heel goed gevoel terug op de tocht, met onze groep hebben we tussen de 7 en 8 ton opgehaald, zoveel was er per persoon nog nooit opgehaald in een fietsgroep.

Van KPN naar Euromaster
Mijn loopbaan startte bij KPN, waar ik 10 jaar gewerkt heb. Na een reorganisatie maakte ik de switch naar Arbo Unie in Zwolle en heb ik vervolgens bij diverse organisaties aan tijdelijke opdrachten gewerkt. Een tijd geleden had ik al eens contact met Marion van Finanxe, maar op dat moment was er geen passende vacature. Onlangs benaderde Bas mij en ben ik gestart bij Euromaster. Euromaster is een Europees netwerk van service- en verkooppunten voor autobanden en auto-onderhoud. Euromaster is een dochteronderneming van Michelin en heeft ruim 2300 vestigingen in 17 landen. In Deventer bevindt zich het shared service centre van Euromaster voor Nederland, daar ben ik in mei gestart als medewerker boekhouding. Het SSC verhuisd op termijn naar Roemenië, tot die tijd werk ik op de crediteurenadministratie, waar we de communicatie met leveranciers verzorgen en aanspreekpunt zijn voor onze filialen.

Samen met drie directe collega’s, waarvan er twee ook via Finanxe bij ons terecht zijn gekomen, ben ik elke dag bezig met het matchen van facturen. Onze leverancier stuurt een factuur en het betreffende filiaal moet die factuur inkopen, de match maken. Alles wat afwijkt, wat niet gematcht wordt en dus uitvalt, dat zoeken wij uit.

Productie, sturing en verbetering
Ik kan in deze baan productie combineren met sturing van de afdeling en dat is ook wel wat mij het beste ligt. Productie is prima, maar ik vind het daarnaast erg leuk en belangrijk om bezig te zijn met verbetering en sturing te geven aan een afdeling. De meeste vragen komen bij mij terecht, ik overleg vervolgens met mijn collega’s wie wat gaat oppakken. Ik krijg rapportages binnen die ik uitwerk, waarna ik het team informeer hoe we ervoor staan. Ook komen vragen van andere collega’s vaak als eerste bij mij terecht, daar waar nodig zet ik ze verder uit.

Constant verbeteren
Ik heb gedurende mijn loopbaan gemerkt dat ik de meeste energie krijg van het zoeken naar en realiseren van verbeteringen. Ik ben constant bezig met de vraag hoe we effectiever en efficiënter kunnen werken. Dan ga ik op onderzoek uit, kijken wie me daar bij kan helpen, wie de info heeft die ik nodig heb, hoe we dat gaan communiceren met elkaar. Ik neem er de tijd voor want uiteindelijk levert het namelijk tijdswinst op.

Sturen en coachen
In het contact met anderen ligt een groot deel van mijn kracht. Ik vind het prettig om sturend te zijn op een afdeling als leidinggevende of supervisor. Ik vind het coachen van mensen erg leuk. Leidinggeven en sturen is één ding, maar ik haal er veel energie uit om naast bovenstaande vragen ook persoonlijke gesprekken met mensen te hebben. Ik heb in de loop van de jaren geleerd dat werk en privé 100% gescheiden houden niet mogelijk is. Als je privé niet lekker zit heeft dat (al dan niet onbewust) gevolgen voor je werk. Ik vind het daarom fijn om in gesprek te zijn met collega’s. Ik hoef niet alle ins en outs te weten maar het is goed om toch een idee te hebben van hoe het met iemand gaat.

Ambities
Ik vind het belangrijk om mijzelf te blijven ontwikkelen, onder andere door het volgen van opleidingen. In het verleden heb ik veel scholing gehad in leidinggeven en coaching, op dit moment ben ik me meer vakinhoudelijk aan het verdiepen. Ik heb onlangs mijn praktijkdiploma boekhouden behaald en ben inmiddels gestart met de HBO opleiding Professional Controller. Het soort functies dat ik uitvoer gaat steeds meer verdwijnen door automatisering en outsourcing, net als bij Euromaster. Finance ligt me en ik wil graag doorgroeien naar een controllersfunctie waarin ik mijn inhoudelijke en leidinggevende capaciteiten kan combineren!