Finanxe - Bemiddelt in financieel talent vanuit Groningen, Zwolle, Utrecht, Arnhem en Heerenveen

Hoe is het om te werken bij TSS? Interview met Koen van Laarhoven

20 november 2017

Alle blogs

"Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en bij TSS heb ik die uitdaging gevonden! Het is een organisatie waar ambitie gewaardeerd wordt." Koen van Laarhoven vertelt over werken bij TSS:
Direct naar de vacatures bij TSS
 

 

Koen van laarhovenNa mijn studie bedrijfseconomie ben ik als Junior Controller aan de slag gegaan. Na bijna 3 jaar was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Via LinkedIn kwam ik met Marion in contact over een vacature bij TSS, van die informatie werd ik al snel enthousiast. Daarna volgden twee leuke gesprekken bij TSS waarin ik ook veel vragen kon stellen. Het werd mij duidelijk dat ik er graag wilde werken en gelukkig was dat wederzijds!

Finance voor twee business units
Ik ben gestart als Financial Specialist GL. Bij andere organisaties wordt deze functie ook vaak Financial Controller genoemd. In een team dat verder bestaat uit Accounting Medewerkers, een Business Controller en een Manager Finance & Control ben ik werkzaam voor twee business units van TSS. Ik ben verantwoordelijk voor de maand- kwartaal- en jaarafsluiting en de volledigheid van de financiële administratie. Ook houd ik me veel bezig met procesverbeteringen en rapporteer ik richting de MD en het MT van de betreffende business units.

Verbetertrajecten na overnames 
Binnen TSS zijn er allerlei ontwikkelingen, er zijn bijvoorbeeld regelmatig overnames. Ook de business units waarvoor ik werk zijn recent overgenomen. TSS is een behoorlijk grote organisatie met veel kennis en ervaring binnen finance. Na een overname blijkt vaak dat er binnen bepaalde processen winst te behalen is. Vanuit TSS wordt de nodige informatie aangeleverd en daarmee zorgen we met ons team dat we in lijn met andere business units gaan functioneren en rapporteren.

Uitdaging & heel veel leren
Ik heb het heel erg naar mijn zin. TSS is een dynamische omgeving door de verschillende business units. Die afwisseling maakt dat je veel kunt leren, voor mij is dat een groot voordeel. Na mijn vorige baan was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging en die heb ik hier! Ik heb de kans gekregen een volgende stap te maken en heb nu veel meer verantwoordelijkheden. Ik kan mijn ei kwijt in dingen die ik leuk vind. Ik zie de resultaten van verbeteringen en leer elke dag nieuwe dingen. Je kunt het zeker druk hebben bij TSS, maar dat past wel bij mij. Ik heb het liever te druk dan te rustig. Ik vind het leuk dat er veel dingen gebeuren, dat je extra dingen kunt oppakken als je daar aan toe bent.

Met plezier naar mijn werk
Ik heb elke dag zin om naar mijn werk te gaan, ik krijg er energie van! Ik werk op locatie in Almere en Nieuwegein en daarnaast op het hoofdkantoor in Utrecht. Ik ben flexibel om mijn werktijden en werklocatie in te delen. Ik heb leuke collega’s, we ondernemen regelmatig wat en sluiten op vrijdag de week af met een borrel. Daarnaast worden leuke uitjes georganiseerd, toen ik net startte zijn we met het hele finance team naar Gent geweest. Het is een leuke groep mensen en de sfeer is plezierig.

Ambitie bij werkgever en werknemer
TSS is een organisatie waar ambitie gewaardeerd wordt. Ik heb regelmatig gesprekken over mijn eigen functioneren en van daaruit gaan we ook een ontwikkelplan maken, zodat ik mijn ambities kan waarmaken. Het is fijn dat je daar van alle kanten in wordt begeleid. Je krijgt hier veel verantwoordelijkheid en die moet je ook durven nemen. Het bedrijf is groeiende en er wordt gezocht naar mensen die daar ook binnen passen.

Kortom, ik heb het erg naar mijn zin. Ik vind TSS een fijne organisatie om voor te werken, je wordt gestimuleerd om het beste uit jezelf te halen.
 

Ben je na het lezen van het verhaal van Koen enthousiast geworden over werken bij TSS? Check dan de vacatures of neem voor meer informatie contact op met Marion Hetebrij - 06 5359 3730  of Rik Wolthuis. -  06 4056 6374