Nadine.portret.finanxe

In gesprek met Nadine over haar ontwikkeling en het Young Talent Program

8 augustus 2022

Alle blogs

Stel je voor. Jij bent een afgestudeerde hbo- of wo-financial. Je barst van de energie en ambitie en hebt zin om aan de slag te gaan als finance professional. Je gaat op zoek naar je allereerste échte baan. Een belangrijk moment in je leven. Maar bij welke organisatie begin je? Wat is een goede start van jouw carrière? Hoe kom je erachter wat er écht bij je past?


Kiezen is een uitdaging. De mogelijkheden zijn eindeloos. Je hebt zin in deze nieuwe fase, maar vindt het ook jammer om je medestudenten achter te laten. Je houdt van de sociale contacten, van de prikkels en het blijven leren. Misschien dan toch maar verder studeren naast je werk? 

Herkenbaar?

Dat was het zeker voor Nadine van der Vegt. In september 2020 rondde ze haar studie bedrijfseconomie af. Nadine: 'Ik wist zeker dat ik aan het werk wilde, maar wat precies en waar? Daar had ik geen idee van.' Een gesprek met Marion van Finanxe over het Young Talent Program wakkerde Nadines enthousiasme aan. Inmiddels heeft ze het programma ruim een jaar achter de rug en is ze een heel stuk wijzer geworden. Zoals ze het zelf omschrijft: 'Er zijn allerlei puzzelstukjes op hun plaats gevallen. Ik heb ontzettend veel geleerd, waardevolle werkervaring opgedaan én ik sta een stuk sterker in mijn schoenen!'

Nadine.circlex.finanxe

Nadine van der Vegt

  • Zwolle
  • Interim Junior Projectcontroller bij Stichting Veluwse Onderwijsgroep 

IN HET YOUNG TALENT PROGRAM KAN JE EEN JAAR LANG ONTDEKKEN WIE JE BENT, WAAR JE VOOR STAAT EN WAAROM JE DINGEN DOET. 

Een reis vol ontdekkingen

Nadine ging vol energie op ontdekkingstocht en al snel vielen er puzzelstukjes op z’n plaats. 'Tijdens je eerste interim opdracht leer je al zoveel! Zoals het sociale aspect. Ik ben erachter gekomen dat ik dit heel belangrijk vind. Contact met mensen vind ik leuk, te veel solistisch werk niet. Daarbij zie ik mijn collega’s vaker dan mijn vrienden of familie. Een goede band met hen opbouwen is dus belangrijk.' Het zijn dingen die je ergens wel vermoedt, vertelt Nadine, maar nu ervaar je in de praktijk hoe belangrijk ze zijn.

'Gaandeweg het Young Talent Program kwam ik erachter dat ik naast het vak finance toch breder wilde kijken. Zo wilde ik graag mijn focus verleggen naar de bedrijfsvoering. In eerste instantie vond ik het best spannend om deze vraag bij Finanxe neer te leggen. Zeker omdat ik pas één opdracht had afgerond. Maar gelukkig was de reactie uitermate positief. Bij opdrachtgever CODA kon ik in mijn tweede opdracht aan de slag in de bedrijfsvoering. Een leerzame tijd waar weer een aantal puzzelstukjes op hun plaats vielen.'

Haar derde en laatste opdracht binnen het Young Talent Program vond plaats in het onderwijs, waar Nadine als ‘Projectcontroller Subsidies’ aan de slag ging. In deze periode had ze veel overleg met schooldirecteuren over de aanvraag van subsidies. 'Het was een opdracht met veel sociale contacten en beweging binnen een breed financieel-spectrum. Superleuk!'

Je leert elkaar snel kennen

'Elke maand kom je met je eigen lichting Young Talents bij elkaar. De ene keer is het een masterclass. De andere keer een bedrijfsbezoek. Doordat je elkaar vaak ziet en de masterclasses divers zijn, leer je elkaar snel kennen. De ene keer ben je samen aan het boksen en speel je fanatiek een spel, terwijl je de andere keer juist de theorie induikt. Tijdens deze momenten bouw je een vertrouwensband op met elkaar en durf je (soms kwetsbare) dingen met elkaar te delen. Dat vond ik fijn en maakten het een prettige groep mensen bij elkaar.'

Pas als ik ergens aan de slag ben ontdek ik of de organisatie echt bij me past.

DISC profielen: eyeopener

'Als ik een bepaalde eigenschap heb, maar mijn collega heeft die niet, dan botst dat. Dat is logisch! De masterclass over de verschillende DISC profielen was een eyeopener voor mij. Het gaat daarbij niet om goed of fout, maar over het feit dat mensen anders in elkaar zitten. Door te leren over deze profielen, kun je uiteindelijk beter anticiperen en vervolgens samenwerken met elkaar.'

'Bokscoaching vond ik ook een hele mooie masterclass. Daar kwamen weer die persoonlijke eigenschappen naar voren. Dit keer met de bijbehorende allergieën. Zo ga ik ‘volle bak’ als ik een doel voor ogen heb. Mensen die snel de handdoek in de ring gooien, zitten in mijn allergie. Ik kan daar niet goed tegen. Maar juist door deze boksoefening leer je elkaar begrijpen, én dat is zo waardevol.'

Mijn 'rode' kant meer laten zien

Bepaalde gebeurtenissen uit je leven hebben (onbewust) invloed op hoe je naar de wereld kijkt en hoe je in je werk staat, vertelt Nadine. 

Zelf kreeg ze ooit tijdens een beoordelingsgesprek totaal onverwacht en onterecht negatieve feedback. 'Achteraf gezien was dat totaal buiten proportie, maar het kwam hard binnen. ‘Niet iedereen heeft het beste met je voor’, dat was de les die ik eruit trok. Ik heb een sterke eigen mening, ben onder andere een ‘rood’ type, maar in mijn werk werd ik door die ervaring veel voorzichtiger. Het delen en bespreken van deze situatie tijdens de masterclass heeft me inzicht gegeven. Ook op mijn werk mag ik die ‘rode’ kant best wat meer laten zien.'

Door als interim professional

Al met al was het een ontzettend leerzaam jaar, sluit Nadine af. 'En superleuk en gezellig. Ik heb ontzettend veel geleerd. Deze groei had ik van tevoren niet gedacht. Ik blijf bij Finanxe in dienst als interim professional en ga door met mijn verdere ontwikkeling: wat wil ik en wat maakt mij gelukkig? Op zoek naar de volgende puzzelstukjes!'

 

 

Nadine interview ytpIK HAD WEL VERWACHT DAT IK DINGEN GING LEREN, MAAR DAT IK DEZE SPRONGEN ZOU MAKEN EN ER ZOVEEL OP Z’N PLEK ZOU VALLEN, HAD IK NIET VERWACHT. 


Het Young Talent Program van Finanxe

Wil jij net als Nadine jouw carrière een kickstart geven? Meld je aan voor het Young Talent Program! Meer informatie kun je hier vinden.