Meeting 17 april Finanxe

Italiaans eten, bijkletsen en HR-ontwikkelingen: Meeting april 2018

7 mei 2018

Eind april was het weer tijd voor een gezellige en interessante meeting. Team Finanxe kwam bij elkaar om te genieten van heerlijk Italiaans eten en Margreet nam ons mee in alle ontwikkelingen op het gebied van HR. Informatie delen en gezellig bijpraten, een geslaagde avond! Meer over deze meeting: Margreet, Ricardo, Eline, Sybrand, Rogier en Dennis vertellen: 

Finanxe meeting Margreet

Finanxe groeit en is volop in ontwikkeling. De omzet groeit, het aantal kantoren en consultants groeit en daarmee ook het aantal interim professionals. Daarnaast is de Finanxe Academy gestart en zijn we druk met het werven van afgestudeerde Finance Talenten. Met deze groei moeten ook op de achtergrond organisatorische zaken meegroeien en mede daarom startte Margreet Reijs als HR-business partner bij Finanxe. 

Margreet: "Om op het gebied van HR een professionaliseringsslag te maken was het nodig om bestaande documenten en procedures aan te vullen en te vernieuwen. We willen onze interim professionals een helder toekomstperspectief bieden en daarom heb ik junior-, medior- en senior-functieprofielen met bijbehorende loongebouw opgesteld. Zo weet iedereen precies wat de mogelijkheden zijn en wat er nodig is om een stap te maken en door te groeien van junior naar medior en naar senior professional. 

Persoonlijke en professionele ontwikkeling van onze collega's staat centraal. Finanxe biedt daarbij de persoonlijke coaching die nodig is. Daarom heb ik een beoordelingscyclus opgesteld waarbij we bij elke nieuwe opdracht doelstellingen vastleggen. Doelen op concrete resultaatgebieden, maar ook op het gebied van competenties. Dit betekent dat we aan het begin en einde van de opdracht samen met de klant, interim professional en een consultant van Finanxe om tafel gaan. De doelen die worden vastgelegd bieden duidelijkheid en houvast en maken een beoordeling aan het eind van het jaar meer objectief en helder. 

Ik denk zelf dat we hiermee onze medewerkers nog beter kunnen ondersteunen. Wij willen graag weten wat hun ambities zijn en wat ze nodig hebben om te groeien. Betrokken medewerkers die het naar hun zin hebben, dat vinden we belangrijk bij Finanxe!"

Wat vind je de HR-ontwikkelingen die Margreet gepresenteerd heeft?

Finanxe Finance Talent Ricardo van EssenRicardo van Essen: "Vanuit mijn opleiding ken ik de manier van werken, persoonlijke ontwikkeling komt daar regelmatig aan de orde. Ik snap waarom het ook hier bij Finanxe toegepast wordt, je komt vooruit met regelmatig een bepaalde reflectie op jezelf." 

ElineEline Tuten: "Ik weet nog niet precies welke functie en welk bedrijf het beste bij me past. Na 4 jaar studeren moet je kiezen wat je wilt en dat is best lastig. Ik verwacht dat  gesprekken die je voert door deze beoordelingscyclus daar goed bij kunnen helpen. Mijn vorige opdracht was bij Euromaster en op dit moment werk ik bij Wehkamp. Qua organisatie is dat een enorm verschil. Ook wat betreft de leermogelijkheden zijn er grote verschillen tussen bepaalde werkplekken. Deze manier van doelen stellen en het regelmatig reflecteren kan je veel meer bewust maken van wat je aan het doen bent en wat je aan het leren bent."


Sybrand Dijkstra - Interim Finance ProfessionalSybrand Dijkstra: "Ik vind het prettig dat je vooraf weet wat de verwachtingen zijn. Vooral als je net afgestudeerd bent is dat fijn, dan fungeren deze doelen als een soort kapstok. Daarnaast is het belangrijk om goed te kunnen verwoorden waar je goed in bent en waarin niet, bijvoorbeeld als je bij een opdrachtgever op gesprek gaat. Met deze manier van werken word je gedwongen om daar regelmatig goed over na te denken."  

Ricardo: "Ja inderdaad, bij sollicitatiegesprekken noem je vaak sneller je slechte punten dan je goede." Sybrand: "Je bent bang dat het anders arrogant klinkt. En er is altijd wel iemand die het nog beter kan." Eline: "Precies, het is belangrijk om goede voorbeelden te hebben die aantonen waarom je ergens goed in bent. Dat zie je vaak in kleine dingen die voor jou de normaalste zaak van de wereld zijn." Ricardo: "Je moet jezelf verkopen en dat zijn wij niet gewend. Maar als interim professional moet je dat wel kunnen."

DennisDennis van Drie: "Voor een stukje uniformiteit en duidelijkheid is het opstellen van vaste functieprofielen en een loonhuis belangrijk. Welke functies zijn er, welke stappen kan ik maken, wat zijn de richtlijnen. Binnen een organisatie waar je met zoveel mensen aan de gang bent is dat wenselijk. Vanuit de accountancy ben ik ook niet anders gewend. De doelstellingen en evaluaties zijn nuttig voor je eigen ontwikkeling. Ik denk dat mensen er niet altijd direct om staan te springen, maar je weet dat het goed is. Je hebt een verlening gekregen en denkt daarmee dat je het goed doet, maar het is toch goed om het vast te leggen. Zo kun je aan het eind van het jaar bij de boordelingsgesprekken ook aantonen dat je goed gepresteerd hebt."

RogierRogier Koopmans:"Je moet je ook blijven ontwikkelen, zo zit de markt in elkaar op dit moment. Je gaat niet meer 40 jaar op dezelfde plek zitten. Als je wilt groeien zijn dit soort dingen belangrijk." 

Hoe is het om elkaar als interim collega’s te ontmoeten? 
Rogier: "Dat is fijn. Ik heb een paar collega’s op opdracht waar ik goed mee op kan schieten en ik heb een sociaal leven buiten mijn werk, maar ik vind het ook fijn om zo nu en dan ook op professioneel vlak mensen te spreken. Mensen waarmee je wat gemeen hebt, die in dezelfde situatie zitten en waarmee je ervaringen kan delen. Dat is altijd goed. Wat vind je leuk, wat niet, wat is belangrijk. Ik ben zelf nog wel zoekende in wat het beste bij me past, wat ik leuk vind in een baan. Het is prettig om hier te wat mijn collega’s doen. Mensen die in dezelfde sector werken maar hele verschillende dingen doen. Wat doen ze precies, welke bedrijven zijn leuk, etc."

Dennis: "Het is belangrijk kom een stukje binding te houden. Je werkt als interim professional toch zelfstandig aan een opdracht, dan is het belangrijk om toch contact te hebben met je collega’s contact en daarvoor zijn dit soort avonden goed."

Finanxe meeting april 2017

Heb jij zin om als interim professional bij deze leuke club aan te sluiten? 

Vacature Interim Finance Professional