Vingino

Kinderkleding merk Vingino zoekt Stock Controller

11 oktober 2021

Afgelopen maart spraken we elkaar ook, toen zocht hij een Credit controller. Maar de groei, waar we het de vorige keer al over hadden, zet door. En dat betekent dat er wederom ruimte is ontstaan voor een collega bij Vingino. Een Stock controller ditmaal. Benieuwd wat een baan bij Neerlands grootste kinderkleding merk inhoudt? Gerben Minnesma, CFO bij Vingino, vertelt je er alles over...

Gerben Minnesma

Gerben Minnesma - VinginoZichzelf voorstellen hoeft hij niet meer. Althans aan mij, maar jou als lezer nemen we graag nog even mee in zijn enthousiaste verhaal. Want enthousiast, dat is Gerben allermeest. “Aangenaam. Ik ben bijna 6 jaar financieel directeur bij Vingino. Ik ben in deze functie niet alleen eindverantwoordelijk voor  de afdeling Finance & Control, maar ook voor IT, HR en Legal. Daarnaast heb ik veel affiniteit met en betrokkenheid in de logistieke processen. Een nogal brede portefeuille die goed bij me past. Ik heb verder een financiële achtergrond, heb economie gestudeerd en daarna zes jaar bij EY gewerkt. Vervolgens heb ik de overstap gemaakt naar het bedrijfsleven en altijd in zeer dynamische omgevingen gewerkt. Uiteindelijk dus de overstap gemaakt naar Vingino. Ik reis dagelijks vanuit het hoge noorden naar Ermelo. Dat doe ik met veel plezier, want ik heb het hier enorm naar mijn zin.”

Vingino

“Vingino bestaat dit jaar 20 jaar. Wij zijn voornamelijk actief in kinderkleding. We maken kleding voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 16 jaar en zijn in de loop der jaren uitgegroeid tot het grootste kinderkleding merk van Nederland. Ook doen we het  erg goed in West-Europa, met name in Duitsland. Eind 2019 zijn we succesvol een tweede merk begonnen, genaamd Raizzed. 

We doen eigenlijk alles in huis behalve het produceren van de kleding. Het proces vanaf het ontwerpen van de kleding tot het versturen naar de klant doen we zelf."

Vingino Ermelo

vingino is echt een Oer-Hollands bedrijf

Vingino, een Italiaans bedrijf? 

“Nee, zeker niet. Vingino is een Oer-Hollands bedrijf. Dat merk je aan de mentaliteit van de medewerkers: doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. In de loop der jaren is er een mooie mix ontstaan van medewerkers van het eerste uur die voornamelijk uit de regio komen en medewerkers die wat minder lang in dienst zijn en elders in het land wonen. Dat doet iets met de dynamiek, dat zorgt voor een bepaalde diversiteit. Het gevoel van saamhorigheid is altijd gebleven. En wat heel sterk leeft is dat we alleen genoegen nemen met het beste van het beste. Dat maakt ons als merk ook zo sterk, toonaangevend en onderscheidend. Verder zijn we van origine een familiebedrijf, de oprichters zijn ook nog steeds betrokken."

De finance afdeling, hoe ziet die eruit?

“De finance afdeling bestaat uit een controller (mijn rechterhand), een credit controller en twee allround financieel administratief medewerkers. En ik hoop natuurlijk binnenkort een stock controller aan dit team toe te mogen voegen. Het zijn sociale en betrokken collega’s met veel kennis van zaken. Ze weten goed wat er speelt binnen de organisatie, hebben vanuit rol de nodige interne en externe contacten en houden elkaar scherp. Een stabiel team, heel prettig om mee te werken.”

Op wat voor type hoop je?

“Ik hoop op iemand die ten eerste qua persoon past binnen het team maar ook graag onderdeel is van een team. Dat is voor mij de basis. En uiteraard iemand met verstand van stock control, haha. Maar los daarvan een sociaal en communicatief vaardig type  die verbinding zoekt met de interne klant (collega’s). En iemand die zich flexibel kan opstellen. Als plannen worden gewijzigd, de prioriteit ergens anders komt te liggen, dan is het belangrijk dat iemand makkelijk kan schakelen. Daarnaast vind ik het zelf ook altijd prettig als iemand met ongevraagde adviezen komt. Daar groeit de organisatie van."

Ik zoek een sociale collega die niet schroomt met ongevraagd advies te komen

Waar moet iemand reageren op deze vacature? Wat is er zo gaaf bij Vingino?

“Als je wil werken bij een dynamisch bedrijf waar geen dag hetzelfde is, dan ben je hier in Ermelo aan het juiste adres. Het is een soort warm welkom, elke dag opnieuw. Dat zit hem in hoe het pand eruit ziet, de collega’s die hier werken en de veelzijdigheid aan functies die hier worden vervuld. Het is jong en dynamisch, het is een prachtig merk. Er is altijd een gezonde hectiek, we doen het samen.” 

Angela1 (3)Heb jij zin om aan de slag te gaan als Stock Controller bij Vingino?

Neem contact op met Angela Jongman via

06-29586655 of via