Vacatures  (4)

Manager Financal Control gezocht voor Brink Group

14 juni 2023

Alle blogs

Ben jij graag verantwoordelijk voor financiële processen binnen een internationaal opererende organisatie? Dan is de functie Manager Financial Control bij Brink Group in Staphorst wat voor jou! We haken aan bij Ruud Katoele, Manager Finance en Accounting bij Brink Group. 

Aangenaam: Brink Group

Brink Group heeft maar liefst 120 jaar ervaring in de autosector en is een wereldmarktleider op het gebied van trekhaken. Door al deze jaren ervaring biedt de Brink Group de meest veilige verbinding tussen vrijwel alle auto’s en hetgeen men wil vervoeren. Brink Group staat voor het leveren van een ‘perfect fit’. Brink Group is een wereldwijd opererend bedrijf met het hoofdkantoor in het Overijsselse Staphorst. Met zo’n 700 medewerkers, verspreid over diverse landen, maakt Brink Group sinds 2021 deel uit van het Amerikaanse DexKo Global. 

Ben jij de ‘perfect fit’ als Manager Financial Control?

 

Brink Group is aan het groeien en regelmatig op zoek naar nieuwe collega’s. Deze keer betreft het een groepsfunctie met focus op het financiële domein van de organisatie. Als Manager Financial Control ben je verantwoordelijk voor de administratieve en financiële processen. Je analyseert financiële data en rapporteert en adviseert hierover aan interne en externe stakeholders. Het gaat hierbij onder meer om jaarrekeningen en maandrapportages. Daarnaast ben je het aanspreekpunt voor internationale finance managers en ben je betrokken bij verbeterprojecten en vraagstukken op het gebied van juridische zaken, belastingen, verzekeringen, treasury en wet- en regelgeving.

In gesprek met Ruud Katoele, Manager Finance en Accounting bij Brink Group

Ruim vijf jaar geleden trad Ruud in dienst bij Brink Group als Group Controller en sinds anderhalf jaar vervult hij de rol van Manager Finance en Accounting. “Ik ben verantwoordelijk voor diverse financiële zaken en de verslaggeving binnen Brink. Binnen Brink ga ik mijn focus verleggen naar Business Control. Als gevolg daarvan komt mijn huidige positie vrij en zijn we op zoek naar een nieuwe kracht die deze uitdagende en brede functie wil vervullen.”

“Op het moment dat wij kennis niet in huis hebben, dan halen we die kennis van extern naar binnen. Zo leren we er zelf ook weer van.”

Brink Group opereert wereldwijd 

“Het hoofdkantoor van Brink Group is gevestigd in Staphorst, naast de grootste productievestiging", legt Ruud uit. “We hebben ook een productievestiging in Frankrijk, in Zuid-Afrika en in Thailand. Daarnaast hebben we distributiepunten in Polen, Denemarken en Italië. Vanuit onze locaties maken en verkopen we ongeveer een miljoen trekhaken per jaar. Hiermee bedienen wij de wereldwijde markt via autofabrikanten en de aftermarket.”

 

De Finance afdeling van Brink Group

Ruud: “De financiële organisatie wordt geleid door de CFO. Daaronder vallen een Manager Business Control en een Manager Financial Control. Samen met de Controllers vormen wij het finance team van Brink Group. De productie- en distributie locaties hebben allemaal hun lokale Finance teams. Het mooie aan onze afdeling is dat we met een klein team in de breedte werken, waardoor je veel ziet en brede ervaring opdoet. Daarbij zijn wij groot genoeg om zaken professioneel aan te pakken, al dan niet met behulp van externe expertise.”

Tot nu toe rijden er ongeveer 25 miljoen auto’s rond met een Brink trekhaak.

Teamgevoel

Ruud: “Brink is een traditioneel maakbedrijf dat zich continue ontwikkelt. Vaak zie je dat dit soort bedrijven verhuizen naar lagelonenlanden, gelukkig is dat voor Brink niet aan de orde. Brink biedt veel interessante uitdagingen en ontwikkelmogelijkheden en is een informeel, maar professioneel bedrijf. Er zijn bij ons heel korte lijnen, er is ruimte voor humor en een praatje en de sfeer is aangenaam.”

Brink biedt een internationale en uitdagende werkomgeving met ruimte om te groeien. Wil jij aanhaken bij het team van Brink Group en werken voor een organisatie die al honderdtwintig jaar bestaat? Solliciteer dan snel! Klik hier voor de vacature.

 

Ontwerp zonder titel (1)


Interesse of vragen?
Neem contact op met Agnes Heutink

06-25166822