Definitief logo ntp-Groep_22Mai07 eps

NTP GROEP ZOEKT EEN junior CONTROLLER. FINANCIEEL DIRECTEUR BERT JONKER VERTELT...

9 januari 2019

Een uitdagende functie met mogelijkheden om te groeien, dat is waar we over in gesprek gingen met Bert Jonker, Financieel directeur bij NTP Groep. Hij is op zoek naar een (junior) Controller. Lees hier het interview.

BertJonkerNTPgroepIn verband met toenemende werkzaamheden is NTP Groep, een aannemersbedrijf op het gebied van infra, milieu en bouw op zoek naar een (junior) Controller die zelfstandig kan werken en de ambitie heeft zich verder te ontwikkelen. Maar wat kan diegene eigenlijk van NTP Groep verwachten? Wat gaat er schuil achter de muren van NTP Groep?

Een familiaire sfeer waar hiërarchie geen rol speelt

“Binnen NTP Groep heerst een familiaire sfeer welke zich kenmerkt door een platte structuur, van hiërarchie is gevoelsmatig dan ook geen sprake binnen de aannemersorganisatie.  Zo zit er bijvoorbeeld tussen projectleider en directie geen managementlaag wat resulteert in een werkomgeving waarin de ruimte voor ontwikkeling voorop staat. Dit vraagt natuurlijk een bepaalde persoonlijkheid en betrokkenheid van de mensen die werken binnen de NTP Groep. Deze cultuur vereist een proactieve attitude, dat je verantwoordelijkheid durft te nemen en tegelijkertijd ook de ruimte krijgt om eigen projecten in te richten en op te zetten. We willen als NTP Groep stappen maken zowel buiten als binnen de organisatie en op alle vestigingen. Doordat binnen NTP een familiaire sfeer heerst en NTP het belangrijk vindt om de volgende stap gezamenlijk te maken staat de directie heel dichtbij haar mensen en weet wat er speelt, zowel zakelijk als privé.  Medewerkers denken mee over verbeteringen en bij het maken van belangrijke keuzes telt hun mening. Afgelopen jaar is er een groep medewerkers toegetreden als aandeelhouder. Dat past bij de cultuur en het familiaire waar de NTP groep voor staat."

Financieel directeur Bert Jonker

"Vanuit de accountancy heb ik enkele jaren geleden de overstap gemaakt naar NTP Groep. Op dat moment was er een duidelijk groeiend onderscheid tussen de controle- en de adviesfunctie. Gevoelsmatig kon ik mijn ambitie in de -op dat moment geldende- functie van een accountant niet kwijt. Omdat ik graag de verbetering uit het advies wilde doorvoeren. Daardoor heb ik er voor gekozen om de stap naar het bedrijfsleven te maken.Ik ben nu 11 jaar werkzaam bij de NTP Groep als financieel eindverantwoordelijke van de drie vestigingen. Door de groei die we doormaken verschuiven mijn werkzaamheden steeds meer richting strategisch niveau, dit zorgt ervoor dat er behoefte is aan een controller die de operationele taken gaat overnemen en sparringpartner wordt op het gebied van finance binnen NTP."
 

Hoe is Finance georganiseerd binnen NTP Groep

"Er zijn 10 collega's die onze financiële administratie verzorgen, verdeelt over drie vestigingen. Daarboven werk ik dus als financieel directeur. Ik verzorg zelf met name overkoepelend alle afsluitingen en rapportages en ben verantwoordelijk voor de begrotingen en jaarrekeningen. Zelf wil ik me meer gaan focussen op financieel strategisch niveau en me bezig gaan houden hoe dit naar het volgende niveau te tillen."
 

Hoe gaat de gemiddelde werkweek van je nieuwe collega er ongeveer uitzien?

"Je ondersteunt en helpt bij de periodeafsluitingen en kijkt daarbij goed naar de kosten en het verhaal achter de cijfers. Is alles juist, tijdig en volledig, wat zie ik eigenlijk? Dit vertaal je vervolgens naar een toelichting voor MT en directie. Periodiek ga je om tafel met de collega's van verschillende afdelingen om te kijken hoe het wat betreft kosten en prognoses gaat binnen die afdeling. Je werkzaamheden bestaan verder uit het beantwoorden van diverse vragen uit de business (ad hoc), doen van diverse aangiftes, waaronder BTW en je hebt een belangrijke rol in de budgettering. Daarnaast fungeer je als back-up en vraagbaak voor de verschillende vestigingen op het gebied van finance. Kortom een veelzijdige functie!"

Op wat voor type collega hoop je?

“Het belangrijkste is dat iemand past binnen de cultuur en het familiaire wat de NTP Groep haar identiteit geeft. Iemand die makkelijk contact legt, het fijn vindt om samen te werken met collega's en leergierig is. Kritisch kan kijken naar verschillende werkwijzen, processen en in staat is om hier verbeterslagen in te maken. Een verantwoordelijke gespreks- en sparringpartner die samen met mij de financiële afdeling naar het volgende niveau kan tillen. Dat zijn eigenlijk de belangrijkste eigenschappen en competenties die mijn nieuwe collega moet bezitten of zich de komende tijd wil gaan ontwikkelen. NTP Groep biedt diverse opleidingsmogelijkheden om je te helpen bij de ontwikkeling naar de volwaardige controller die je gaat worden. Daarnaast gewoon een fijne collega waar ik op kan bouwen. Dat kan hij ook op mij."

Variatie, vrijheid, verantwoordelijkheid en afwisseling

"Je hebt in deze functie veel variatie en vrijheid. Je krijgt een breed pakket aan taken waarin je bereidt moet zijn om zelf dingen te verbeteren. Er zijn korte lijnen binnen NTP Groep, je hoeft niet eerst 6 lagen door voordat er iets besloten wordt, dat vind ik zelf prettig werken. Je bent zelf verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat jouw taken af komen."

Wat biedt NTP groep naast een prettige werkomgeving met fijne collega’s nog meer?

“We werken met een sociaal en vitaal plan van Charly Green waarbij een coach je in een traject kan helpen met heel uiteenlopende vraagstukken. Er is voldoende aandacht voor de mens als individu, maar we trekken er ook graag op uit met het team. We zijn bijvoorbeeld laatst twee dagen met elkaar naar Terschelling geweest en binnenkort gaan ze met de vestiging Enschede een weekend skiën. Dat geeft een onderlinge band en is echt goed voor de teamspirit.”

NTPGroepUitje
 

 

NTP Groep

NTP Groep richt in samenwerking met overheid, bedrijven en instellingen onze leefomgeving op infrastructureel, milieukundig en bouwkundig vlak op een veilige en gezonde wijze functioneler en duurzamer in. “We geloven dat het beste eindresultaat ontstaat door in een vroeg stadium samen te werken met onze klanten, ketenpartners en eindgebruikers. Het zit in onze cultuur om naar elkaar te luisteren waardoor we tot de beste oplossingen komen.”

Arjen 2 websiteHeb jij zin om als (Junior) Controller aan de slag te gaan bij NTP Groep? Check de vacature of neem voor meer informatie contact op met Arjen Baarda via a.baarda@finanxe.nl of 06-34 99 33 49

Bekijk de vacature hier