311212246_489684756548599_6727673013884480001_n

Oranje Furniture Care zoekt een Group Controller en Assistent Controller

21 september 2023

Alle blogs

Oranje Furniture Care, met vestigingen in Apeldoorn, Oldenzaal, Gorinchem en Möhrs (Duitsland), is een bedrijf dat zich specialiseert in het aanbieden van hoogstaande onderhoudsproducten en services voor de meubelbranche. Heb jij een spuitbusje in huis voor meubelonderhoud? Of heb jij een serviceprogramma aangeschaft bij het kopen van een nieuwe bank? Dan is de kans groot dat Oranje Furniture Care hier het meesterbrein achter is. En goed nieuws, je kunt er aan de slag als financial in Oldenzaal, daar is finance gevestigd! Yul Zengerink (CFO) zoomt in op de rollen van Group Controller en Assistent Controller.


Bij ons kun je als financial groeien in een dynamische, internationale organisatie.

Group Controller

De functie van Group controller binnen OFC betreft een cruciale functie, aangezien hij of zij binnen de afdeling onder andere voor de dagelijkse aansturing moet zorgen van beide assistent controllers, drie financieel medewerkers en je bent verantwoordelijk voor de salarisadministratie. Yul over de rol: “Het is echt een key-positie. De administratie heeft een tijdje stilgestaan en is aan doorontwikkeling toe. Ik zoek een goede medior met hbo+ niveau die de basiswerkzaamheden van een doorsnee Group controller zelfstandig kan uitvoeren, maar tevens meekan in de snelheid en dynamiek van een internationale organisatie.” Daarmee doelt Yul op het feit dat OFC momenteel 26 bedrijven in consolidatie heeft zitten, bezig is het met kopen van organisaties en de impact daarvan. “We zijn constant in beweging”, gaat hij verder, “en dus moet je in staat zijn om op dat niveau mee te gaan en te blijven schakelen tussen de bestaande en ad hoc werkzaamheden. We zitten in een transitie van familiebedrijf naar grootzakelijk bedrijf. Dat moet wel bij je passen.”

‘Met Oranje Furniture Care zitten we in een transitie van familiebedrijf naar grootzakelijk bedrijf’

Naast hiërarchisch leidinggeven aan de financiële administratie, ben je als Group controller tevens verantwoordelijk voor de salarisadministratie. Schakelen met de accountant, contact hebben met de Belastingdienst, private equity, consolideren, rapporteren, analyses maken, de maandafsluiting tijdig afronden, opmaken jaardossiers: het takenpakket is divers. Yul aanvullend: “Naast die werkzaamheden kunnen er altijd taken voorbijkomen die je op voorhand niet had verwacht, dus dat vraagt onder meer flexibiliteit en snel kunnen schakelen. Je moet hier tegen druk kunnen en in die zin stevig in je schoenen staan. We zoeken tevens iemand die nadenkt over onze juridische structuren en hoe we daarmee verdergaan, maar qua rapporteren ook in staat is om collega’s actief mee te nemen zodat ze het zelfstandig kunnen oppakken.” In deze rol kun je doorgroeien of verder groeien als moderne financial, inclusief nadrukkelijke bijdrage leveren aan het bewerkstellingen van een moderne administratie. De Nederlandse en Engelse taal moet je uitstekend beheersen, liefst aangevuld met Frans en/of Duits. Ervaring met Salesforce en AFAS Profit is een pre, net als ervaring of affiniteit hebben met Power BI.

Assistent Controller

Naast de Group controller moet de financiële afdeling versterkt worden met een fulltime assistent controller met minimaal hbo-niveau. “Dit wordt als het ware de rechterhand van de Group controller”, zegt Yul. De assistent controller zal onder andere betrokken zijn bij de maandafsluiting, ondersteunen bij jaardossiers, betalingen klaarzetten, intern rapporteren, het verzorgen van diverse aangiftes en het monitoren van de debiteurenstroom. Yul aanvullend: “Eigenlijk is het simpel. Er gaat geld in of uit en daar speelt diegene een rol in. Wat de debiteurenstroom en het klaarzetten van de betalingen betreft verwacht ik daarin tevens een stukje advisering, bijvoorbeeld op het gebied van cashflowmanagement en procurement.” Mede dankzij Yul – die het ontwerpen van onder meer managementinformatiesystemen als kracht heeft – maakt OFC stappen op het gebied van digitalisering en modernisering. “Maar”, zo geeft hij toe”, daarin hebben we nog een lange weg te gaan. Beide nieuwe collega’s kunnen hier een positieve rol in spelen. Enerzijds door na te denken over onze processen en systemen, maar ook door werkinstructies te maken of updaten.” Heb je enkele jaren relevante werkervaring en ben je klaar voor een volgende stap binnen een internationale speler? Dan zit je goed bij OFC.

Alles onder één dak

Met Oldenzaal als standplaats en Apeldoorn als vestiging waar onder meer het servicecenter is ondergebracht, werken er momenteel zo’n 200 mensen voor OFC. De ogen van Yul spreken boekdelen als hij over de organisatie praat. Hij is trots. “Het internationale karakter past goed bij mij. We zijn een groot en gezond bedrijf met een monopolypositie in Nederland. Er zijn veel mogelijkheden. We hebben onder één dak wat onze dienstverlening betreft. We produceren de reinigingsmogelijkheden zelf, leveren deze via retailers aan de markt, maar voeren de reinigings- en reparatiediensten tevens zelf uit. De sfeer is open en informeel, met een gezonde dosis Twentse nuchterheid.”

Goed om te weten dat het financiële team van OFC is gevestigd in een hagelnieuwe kantoorruimte, inclusief fraaie flexplekken. Er wordt hard gewerkt, waarbij er altijd ruimte is voor gezelligheid en het maken van plezier. OFC heeft zelfs een eigen kroeg! In de Orange Bar wordt het weekend geregeld ingeluid op de vrijdagmiddagborrel. Lunch vergeten? Geen probleem: die wordt elke dag voor jou geregeld. Gratis en voor niets. 


 

Sander Alberink FinanxeEnthousiast geworden op basis van bovenstaande? Klik hier voor de Group Controller vacature en klik hier voor de Assistent Controller vacature.

Sander Alberink
06-51068896