Paragon pet products gezonder meer plezier

Paragon Pet Products, snelgroeiende, innovatieve organisatie op zoek naar een Controller!

20 september 2018

Paragon Pet Products, een snelgroeiende, high-tech producent van natuurlijke hondensnacks, is op zoek naar een controller! We spraken CFO Christiaan Rolf over deze boeiende organisatie, de afdeling finance en de functie controller en natuurlijk vroegen we waarom het zo leuk is om voor Paragon te werken! 

Christiaan Rolf CEO Paragon Pet Products

Kun je wat vertellen over Paragon, wat is het voor organisatie? 
Paragon is een innovatieve producent van hondensnacks gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Whimzees, om precies te zijn! Paragon is ontstaan in 2003 uit een project van Avebe de aardappelzetmeel coöperatie, waarbij ze op zoek gingen naar wat er nou extra met aardappelzetmeel gedaan kon worden. De oud-oprichter van Paragon was projectleider binnen de AVB en daar is het idee ontstaan hondensnacks te ontwikkelen op basis van natuurlijke ingrediënten. Voor de productie van onze hondensnacks gebruiken we de nieuwste technieken die normaal gesproken worden gebruikt worden binnen kunststofverwerkende industrie, bijvoorbeeld de automotive en bij de productie van Lego of koffiebekertjes. Die technieken hebben we doorontwikkeld om daarmee een eetbaar product te ontwikkelen voor honden. Dat is zo uniek dat ik durf te zeggen dat we binnen het marktsegment 'dental hondensnacks' echt het beste product in de markt kunnen aanbieden. In 2010 is ons product in Amerika geïntroduceerd en sindsdien zijn we er in geslaagd om daar een grote marktpositie te veroveren. ​De technologische kracht van ons product en de mensen die daaraan werken, de truc om natuurlijke ingrediënten te verwerken op de kunststof machines, dat maakt ons product zo uniek.  

Paragon

Amerika is onze grootse afzetmarkt maar ons product gaat de hele wereld over en wordt in totaal in 45 landen verkocht. Het gaat naar Azië, naar Taiwan, Hongkong, Korea, Japan, Singapore, Australië, Nieuw Zeeland, Zuid Afrika, Dubai, heel Europa. 

WellpetIn januari 2017 zijn we overgenomen door WellPet, een van de 10 grootste Amerikaanse Petfood fabrikanten. Een belangrijk moment voor ons! WellPet produceert droog, nat en gevriesdroogd hondenvoer en kattenvoer. Een product als dat van ons hadden zij nog niet in hun assortiment. WellPet is meer een verkoop- en marketingapperaat terwijl wij meer een expert-productielocatie zijn. Sales en marketing gaan daarom steeds meer richting WellPet terwijl we in Veendam de productieonderneming houden en een stuk R&D. We werken met ongeveer 45 mensen waarvan 10-15 in de backoffice. Samen zorgen we ervoor dat we de groei bijhouden en alle bijbehorende uitdagingen aangaan!

Whimzees

Hoe is finance bij jullie georganiseerd?
Onze finance afdeling bestaat uit 3 personen. Ik ben als CFO eindverantwoordelijk, niet alleen voor de administratie maar ook voor IT, HR en Kwaliteit. Ik ben de linking-pin richting WellPet: communicatie over strategische beslissingen, kijken waar de informatiebehoefte aan hun kant ligt en dat vertalen. Daarnaast hebben we een administratief medewerkster die alle administratieve stromen verwerkt, de in- en verkoopfacturen, bankboeken, betaalvoorstellen klaarmaken, etc. Daarnaast zijn we dus op zoek naar een controller! Iemand die eindverantwoordelijkheid neemt voor de financiële administratie en administratieve organisatie, die op een gegeven moment mij moet kunnen uitleggen wat de resultaten zijn, waarom het goed of niet goed gaat en hoe de forecast eruit ziet. Daar horen een aantal operationele taken bij zoals het nakijken en goedkeuren van betaalvoorstellen en het opstellen van maandafsluitingen. De 'Business Controlling' kant is een ander belangrijk onderdeel van deze functie. Je kijkt mee naar onze fabriek. We zijn op weg om op basis van KPI's te sturen maar ons systeem moet nog worden aangepast om die KPI's echt effectief te kunnen inzetten en er meer mee te doen in termen van analyse. Daarnaast kijk je bijvoorbeeld naar de bezetting van onze machines, cyclustijden, voorraadniveaus en omloopsnelheden van de voorraad. Je helpt de business en ondersteunt productieleiders zodat zij inzicht hebben in de resultaten. 

Whimzees 2Naar wat voor persoon ben je op zoek? 
Mijn nieuwe collega moet stevig in z'n schoenen staan. Je moet zelfstandig projecten kunnen trekken en we zijn ook zeker op zoek naar een stukje kritisch geluid. Iemand die vraagt waarom dingen gaan zoals ze gaan en verbeterpunten benoemt. Iemand met een professionele instelling. Ik zoek een persoon die echt interesse heeft in de materie, gemotiveerd is en het bedrijf vooruit wil helpen, oprecht geïnteresseerd is. Zeker sinds de overname door WellPet gebeurt er van alles en is Paragon een dynamische werkomgeving. Het is belangrijk dat je daar als controller stressbestendig mee kunt omgaan. 

Paragon Pet Products great for dogsWaarom moet ik solliciteren op deze vacature als controller?
Ik denk dat je hier een hele leuke baan aan kunt hebben! Zeker als je wilt doorgroeien vanuit een baan in de accountancy of als assistent-controller naar een eindfunctie. Ik heb niet de ambitie om alle financiële touwtjes in handen te blijven houden, als mijn nieuwe collega goed in de rol groeit is er veel ruimte voor zelfstandigheid. Je wordt onderdeel van het MT en bent dus bij allerlei onderwerpen aangesloten. Aan de Busness Controling kant is veel werk te doen: waar laten we geld liggen en hoe kunnen we optimaliseren. Daarnaast bevindt Paragon zich in een sterk groeiscenario, we verwachten elk jaar met dubbele cijfers te groeien. Dat betekent dat we ons moeten voorbereiden op de toekomst en scenario's moeten uitwerken. Er zijn diverse andere projecten die je kunt oppakken, je bent onderdeel van een grote Amerikaanse organisatie en hebt daarmee verschillende internationale contacten en projecten waar je aan meewerkt. 

De sfeer is informeel, Paragon is een vrij platte organisatie waar mensen goed benaderbaar zijn. We ondernemen regelmatig wat leuks samen, twee keer per jaar is er een uitje of event, gaan we naar een musical of uit eten. Dit jaar organiseerden we een familiedag waarbij je directe familie door de fabriek kon rondleiden met na afloop een gezellige barbecue. We vieren het als er wat te vieren valt!  

Dynamisch, snelgroeiend en volop mogelijkheden:
Paragon is een dynamisch bedrijf in een groeiscenario, i
k ben heel trots op onze groeicijfers. Daarnaast is onze fabriek voor het derde jaar op rij gecertificeerd volgens de BRC-AA normering, een veiligheidsnorm die ook voor humane consumptie gebruikt wordt. Dat toont aan hoe belangrijk we kwaliteit vinden. Allemaal zaken om trots op te zijn! Als controller bij Paragon heb je een leuke functie in het noorden van Nederland, met de afwisseling en uitdaging van een snelgroeiende internationale organisatie!"

Enthousiast? Heb jij zin om als controller aan de slag te gaan bij Paragon? 
 

Vacature Controller