Finanxe - Bemiddelt in financieel talent vanuit Groningen, Zwolle, Utrecht, Arnhem en Heerenveen

Schaarste van finance professionals => proactief headhunten!

27 juni 2016

Alle blogs

De markt trekt aan, het economische tij zit mee, het gaat goed met veel bedrijven, er is meer vertrouwen. Goed nieuws, ook voor Finanxe! Bedrijven gaan groeien en tillen hun organisatie naar een hoger niveau, ze gaan versterken. Bijvoorbeeld door te investeren in het aannemen van nieuwe medewerkers, zowel in vaste dienst als de flexibele invulling. Eén en één is twee, meer mensen gezocht, meer opdrachten voor Finanxe!

Crisis: blijven zitten waar je zit

HeadhuntenEen niet te onderschatten fenomeen is dat mensen in crisistijd blijven zitten waar ze zitten. De overstap naar een andere baan is te risicovol en er zijn ook gewoon minder vacatures. Er is dan ook een grote groep mensen die de afgelopen jaren eigenlijk al toe was aan een nieuwe uitdaging en dat niet deed, maar die nu wel aan het overwegen zijn of actief  stappen zetten. Kortom, beweging! De carrousel is weer aan het draaien!

Sterker nog, de eerste tekenen in de markt van financials zijn er alweer: binnen bepaalde groepen is een krapte aan het ontstaan. Veel bedrijven waar we komen zijn momenteel op zoek naar financials met 3-6 jaar werkervaring. Mensen die toe zijn aan een tweede of derde stap in hun carrière. En die vraag overtreft het aanbod! Wij merken dat het aantal reacties op vacatures dat minder wordt. Zowel in kwantiteit als in kwaliteit. We moeten veel meer proactief werven om goede kandidaten te vinden. En dat zijn geen mensen die actief op zoek zijn naar een andere baan.  

Te weinig sollicitanten = ‘hunten’

80% van de mensen die Finanxe bemiddelt heeft een baan, is niet actief werkzoekend. Mensen die op dit moment nog niet weten dat ze over 2 maand een nieuwe baan hebben. Die mensen vinden wij in ons netwerk, dat we onder andere via LinkedIn opbouwen. Voor kleinere bedrijven is het zelf actief recruiten vrijwel onmogelijk, want, waar vinden ze die mensen?! Grote organisaties hebben vaak eigen recruiters in dienst die met actieve werving bezig zijn. Een goede recruiter vult 80% van de interne vacatures in, voor de overige 20% is alsnog een externe partij nodig, bijvoorbeeld omdat daarvoor ook bij de recruiter de kennis/expertise/tijd/het netwerk ontbreekt. Daarnaast kan het voor grote partijen handig zijn om een bureau in te schakelen, vanwege een stukje gevoeligheid rond het benaderen van medewerkers bij conculega’s.

Oplossing

Niet alleen de vraag naar structurele collega’s maar ook vraag naar flexibele inzet neemt toe. Finanxe zorgt voor oplossingen voor beide vragen, en daarom investeren we nu! We bouwen aan ons eigen team van Finance Professionals, die we flexibel en breed kunnen inzetten bij verschillende organisaties. Zo kunnen we snel reageren op het moment dat er vraag uit de markt komt. 

Allemaal factoren die het inschakelen van een specialistische partij als Finanxe aantrekkelijk maken. Een mooie markt voor ons dus momenteel. Door onze specialisatie en ons uitgebreide finance netwerk zijn we, ondanks schaarste, uitstekend in staat om de juiste mensen te vinden en de juiste match te maken.