Vacatures

Senior Financieel Medewerker gezocht voor Tesorion.

23 juni 2023

Alle blogs

‘Als de basis op orde is, moet er naar de businesskant worden gekeken.’

Tesorion, met vestigingen in Leusden en Enschede, richt zich op het bestrijden van de meest uiteenlopende vormen van cybercriminaliteit en het minimaliseren van bedrijfsrisico’s. Cybersecurity dus. Wil jij indirect meehelpen om Nederland veiliger te maken? Dat kan door binnen Tesorion als Allround Financial aan de slag te gaan in Leusden. Paul Gouweleeuw (Finance Manager) en Nienke Molenaar (HR Manager) zoomen in op deze uitdagende functie.

Tesorion is in 2018 ontstaan vanuit een fusie tussen drie bedrijven en is de grootste zelfstandige cybersecuritydienstverlener van Nederland. Paul Gouweleeuw is in mei 2023 gestart als manager van de financiële afdeling en blikt kort terug op zijn eerste maanden en dito uitdagingen. Paul Gouweleeuw: “Mijn eerste indruk is erg goed. Binnen Tesorion heerst een open sfeer, waarbij we ontzettend veel kennis in huis hebben. In mijn rol als manager is het in eerste instantie belangrijk om de basis op orde te krijgen, om vanuit daar meer de focus te leggen op de business. Om finance als het ware door te vertalen naar de businesskant. De nieuwe financiële collega moet daaraan gaan bijdragen.”

Werken bij Tesorion:

 

 

Knipsel

Groeikracht

Nienke Molenaar is 2,5 jaar geleden gestart als HR Manager en heeft de organisatie in die tussenliggende periode enorm zien groeien. In een gespreid bedje terechtkomen is niks voor haar, vandaar dat Tesorion uitstekend bij haar past. “Er moest twee jaar geleden veel gebeuren en dat past goed bij mij. Net als de huidige fase waarin we inzetten op het verder professionaliseren van de interne bedrijfsvoering. Daar raken HR en finance elkaar onder meer op pensioenvlak, de verzekeringsportefeuille en de inrichting van de financiële administratie, bijvoorbeeld met de huidige werving. We doen het samen en dat gevoel heerst hier sterk.” Inmiddels werken er zo’n 150 professionals binnen Tesorion, die samen meer dan 500 klanten bedienen.

 

Gepokt en gemazeld 

De nog te werven collega zal onder meer verantwoordelijk zijn voor de inrichting en uitvoering van de financiële administratie. Gouweleeuw geeft aan dat hij een medewerker zoekt die hierin gepokt en gemazeld is. Het finance team bestaat momenteel naast Gouweleeuw uit een interim-administrateur – die wordt vervangen – en een financieel medewerker die zich met name focust op de dagelijkse administratie (debiteuren, crediteuren en verwerking bank). Gouweleeuw over het zwaartepunt van de functie: “Enerzijds moet ervoor gezorgd worden dat de dagelijkse administratie loopt. Denk hierbij aan basiszaken als tijdige facturatie, aanmaningen en bankmutaties. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor tussentijdse rapportages, btw-aangiftes en de maandafsluiting met bijbehorende rapportage.” “Los van affiniteit met security of IT”, gaat Molenaar verder, “zoeken we iemand die ervaring heeft met het draaiende houden van een volledige administratie, liefst binnen een niet al te grote organisatie, wat dus betekent dat je een breed takenpakket kunt dragen.”

‘We zoeken iemand die een volledige administratie draaiende kan houden.'

Nieuwsgierigheid

Molenaar en Gouweleeuw zijn het erover eens dat je een gezonde mate van nieuwsgierigheid moet hebben. “We zitten met onze afdeling in een hoek van het pand, maar het is niet de bedoeling dat je daar constant zit”, zegt Gouweleeuw met een glimlach. Molenaar beaamt dat: “Je gaat niet alles snappen door te denken dat je er zelf wel uitkomt. We zijn een organisatie met een brede dienstverlening op het gebied van cybersecurity. Om je werk goed te kunnen doen moet je onze dienstverlening tot op zekere hoogte begrijpen. Wees nieuwsgierig en zoek de organisatie op. We bestaan nog niet zo lang en zijn samengesteld uit verschillende bedrijven. Afdeling overstijgend werken is dus belangrijk.” Overige competenties die helpen om deze functie goed in te vullen zijn volgens het tweetal assertiviteit, daadkracht, een proactieve werkhouding en sterke communicatie.

'Soft skills'

Voortbordurend op bovengenoemde competenties stipt Molenaar het belang van de softe kant van iemands persoonlijkheid aan. De zogeheten soft skills. “Je moet over veerkracht beschikken. We zijn een jong bedrijf die zijn oorsprong vindt uit meerdere bedrijven. Alles staat nog niet. Je moet ervan houden om iets neer te zetten en structuur aan te brengen, maar je moet er óók mee om kunnen gaan als iets niet gaat of loopt zoals jij het in gedachten hebt. Flexibiliteit helpt daarbij, net als een positieve instelling.” Gouweleeuw daarover: “We hebben momenteel ongeveer 150 mensen in dienst, waarmee we een redelijk groot MKB-bedrijf zijn, inclusief aandeelhouders. Dit betekent dat we dynamisch en professioneel moeten zijn. Van die beweging moet je houden.”

‘Je moet niet alleen rennen, maar ook nadenken

over de werkzaamheden en processen’

Overkoepelende werkzaamheden

Zelfstandig zorg je onder meer voor de financiële consolidatie en de controle van de dagelijkse boekingen en facturatie. Samen met de directe collega wordt er gewerkt aan de rapportages en maandafsluiting, waarin ook afstemming moet worden gezocht met Gouweleeuw. Gouweleeuw zoekt iemand die kritisch naar de werkprocessen kijkt. “Als alles goed staat zal dat de volgende stap zijn. Je moet niet alleen rennen, maar ook nadenken over het werk wat we doen. We willen meer gestandaardiseerde processen hebben en dan helpt een kritische blik. Binnen Tesorion hebben we bijvoorbeeld een Business Desk, waar een binnengekomen order tot aan de facturatie wordt verwerkt. Wij ontvangen vervolgens een factuurvoorstel om te controleren.” Molenaar gaat verder: “Op regelmatige basis zal er overleg moeten plaatsvinden tussen finance en de Business Desk, zodat je niet alleen naar de samenwerking kijkt, maar tevens naar de onderliggende processen. Dat geldt ook voor werken in of aan projecten, zoals de Exact-implementatie.” 

“De afdeling finance is inmiddels overgegaan op de business software van Exact”, aldus Gouweleeuw. “Nu de rest van de organisatie nog. In zo’n project kan finance een mooie rol spelen. Uiteindelijk hebben we een haal- en brengplicht. We brengen iets door als het ware door de cijfers heen te kijken. We hebben met verschillende afdelingen en omzetstromen te maken. Hoe draait een afdeling nou eigenlijk? Hoe rendabel is een onderdeel? Dat bedoel ik met het kijken naar de businesskant, zoals al eerder voorbijkwam. Op termijn wil ik ernaartoe dat we daar als finance team iets van kunnen vinden en zeggen. Dat helpt de organisatie verder.” 

 

Eigentijdse voorwaarden

“Dat klinkt goed hè”, zegt Molenaar lachend op de vraag wat er zoal onder de eigentijdse arbeidsvoorwaarden vallen die door Tesorion worden genoemd op hun website. “We maken gebruik van een persoonlijk keuzebudget, waardoor je bijvoorbeeld extra vakantiedagen kunt kopen. Hybride werken is tevens mogelijk, zodat je zelf kunt bepalen wanneer je thuis of op kantoor werkt. Werk je thuis, dan staat daar een vergoeding tegenover.” Gouweleeuw over de voorwaarden: “Als je vanwege je thuissituatie wat later wilt starten is dat geen enkel probleem. We zijn dus flexibel qua werktijden. Verder is er gratis frisdrank en fruit, en je kunt tegen een kleine bijdrage lekker lunchen. Er staat veel op de planning vanuit de personeelsvereniging, denk aan mountainbiken, een stadsrondleiding, escaperoom, borrels en een Sinterklaasfeest voor de kinderen van collega’s. Het zegt denk ik veel over de open cultuur binnen Tesorion. We doen het samen. Iedereen kan elkaar aanspreken. Er is een sterke wil om elkaar te informeren en helpen.” Molenaar afsluitend: “Daar ben ik het mee eens. Onze directie staat ook middenin de organisatie. Daarbij hebben we zoveel kennis, specialismes en ervaring in huis. We móeten elkaar juist weten te vinden. En stiekem mogen we wel wat trotser zijn. Successen vieren. We staan er niet om bekend dat we onszelf op de borst kloppen. Dat mogen we best wat meer doen!” 

Enthousiast geworden na het verhaal van Nienke en Paul? Ben jij de daadkrachtige, flexibele Senior Financieel Medewerker die we zoeken? Klik hier voor de vacature.

 

Philip portret 2

 

Interesse?
Neem contact op met:
Philip Ties

06-10094770