BannerDunlop

Snelgroeiend en wereldwijd bekend Dunlop Protective Footwear zoekt een Controller

12 maart 2021

Met haar beroemde merknaam en wereldwijde bekendheid om haar superieure producten, is Dunlop Protective Footwear  een prachtig bedrijf om voor te werken. Wil jij als Controller aan het werk bij dit snelgroeiende bedrijf? Ben je benieuwd wie je collega’s worden, wat voor cultuur er heerst en waarom deze functie zo gaaf is? Neem dan vooral even de tijd voor dit interview met Jeroen Troost, Group Controller en Inge Wilson, HR Manager bij Dunlop Protective Footwear….

Jeroen Troost

Jeroen Troost“Sinds anderhalf jaar werk ik bij Dunlop. Ik heb twaalf jaar in de audit gewerkt en ben daarna voor mezelf begonnen. Ik deed verschillende opdrachten als interimmer en één van mijn laatste opdrachten was bij Dunlop. In die periode kwam er een vacature voor de functie van Group Controller en na een aantal gesprekken werd mijn interesse voor die rol gewekt. Ik had natuurlijk al een aantal maanden ervaren wat een gave organisatie Dunlop is. Enerzijds is Dunlop een lokaal bedrijf, maar tegelijkertijd ook een multinational. Dat lokale karakter merk je aan de korte lijntjes, mensen kennen elkaar. Besluiten worden snel genomen, processen kunnen snel in gang worden gezet. Anderzijds vind ik het internationale aspect ook heel tof. Veel wat speelt bij een multinational, speelt bij ons ook. Omdat wij een kleine multinational zijn kun je eigenlijk een veel grotere rol spelen in de groei van de organisatie. Verder trok het feit dat Dunlop een ontzettend succesvol bedrijf is me enorm aan. Er waren toen en zijn nog steeds zoveel mogelijkheden om verder te ontwikkelen en te verbeteren. Dat sprak en spreekt me enorm aan. Daar heb ik met liefde mijn interim bestaan voor opgegeven.”

Inge Wilson

Inge Wilson“Sinds dertien jaar ben ik werkzaam binnen HR bij Dunlop, waar ik inmiddels mooie stappen heb gemaakt van HR Advisor, HR Manager naar mijn huidige rol van Global HR Director. In deze rol ben ik verantwoordelijk voor de volle breedte van HR en werk ik samen met mijn HR team van HR Managers en HR Advisors binnen onze locaties in Raalte, Portugal en USA.  HR gecombineerd met industrie, fabrieken waar producten gemaakt worden, waar mensen trots op zijn en de dynamiek die dat met zich mee brengt, vind ik het mooist in mijn werk bij Dunlop. Verder is Dunlop een vrij platte organisatie met weinig lagen en korte lijnen, daar houd ik van. Er is daardoor veel ruimte voor ondernemerschap en je hebt als medewerker binnen Dunlop veel impact op het proces en resultaat. Er werken ongeveer 550 medewerkers bij Dunlop en daardoor  ken je elkaar vrijwel allemaal. De lijnen zijn kort, besluiten worden snel genomen. Doordat de afdelingen niet  groot zijn, switch ik in mijn werkzaamheden continu van strategisch, tactisch tot operationeel. Dat maakt mijn werk heel afwisselend, daar hou ik van. Het is nooit saai.”

Wat doet Dunlop precies?

DunlopJeroen: “We maken en verkopen de beste veiligheidslaarzen die er zijn. Onze afzetmarkt is heel divers. Denk aan landbouw, visserij, bouw, voedselverwerkende industrie, olie, gas en mijnbouw. We bedienen eigenlijk een heel brede afzetmarkt.” Inge vult aan: “We zijn hierin global marktleider en innoveren ook alles zelf.  Twee keer per jaar worden er nieuwe innovaties op de markt gebracht. Het is een heel dynamisch proces waar eigenlijk het gehele bedrijf bij betrokken is.” 

Kan je iets vertellen over de cultuur binnen Dunlop?

Inge begint meteen te vertellen: “De cultuur is heel erg hands-on en de mensen die hier werken hebben een hoog ambitieniveau. Alles staat in het kader van vernieuwing. We zijn absoluut geen bedrijf op een industrieterrein in Raalte, we zijn echt een multinational. Dat ademt het bedrijf ook. Het voordeel bij Dunlop is dat er geen bureaucratie te bekennen is. Eigenlijk zijn we allemaal ondernemers.” 

Jeroen: “De private equity omgeving waarin we verkeren geeft een bepaalde dynamiek. Dat vereist een ambitieniveau wat we ook verwachten van de mensen. We willen groeien als bedrijf maar vinden persoonlijke groei net zo belangrijk en bieden daar ook de tools en mogelijkheden voor. Tijdens het wekelijks internationaal webinar hoor je van collega’s waar ze mee bezig zijn. Dat creëert echt een groepsgevoel.”

ER WORDT ALTIJD GEDACHT IN MOGELIJKHEDEN, NIET IN BEPERKINGEN - Inge

De finance afdeling, hoe ziet die er eigenlijk uit?

Snelgroeiend en wereldwijd bekend Dunlop Protective Footwear zoekt een ControllerJeroen: “Op elke vestiging, dus in Nederland, Portugal en de US is een finance team werkzaam. Elk team bestaat uit een aantal collega’s die worden aangestuurd door een Finance Manager. Zo’n vier of vijf collega’s per land. Zij verzorgen de lokale administratie, de boekhouding, het opstellen van de rapportages, etcetera. De CFO, de nieuwe collega en ik vormen samen het global team. De managers van de verschillende locaties, de CFO en ik hebben regelmatig een overleg om lopende projecten door te nemen en acute issues op te lossen. Daar kan de nieuwe collega zich straks aan toevoegen.  En als het na de COVID crisis weer mag, zullen we ook regelmatig naar Portugal en de US afreizen.

Hoe zit een gemiddelde werkweek van de Controller er straks uit?

Jeroen: “Aii, dat is een lastige vraag. Het gaat hier natuurlijk om een nieuwe functie, dus ik kan geen duidelijke weekplanning benoemen. Sowieso is dat lastig. Er gebeuren veel zaken ad-hoc. We trappen de week wel altijd af met een kort overleg. Daarin worden steevast de voetbaluitslagen van het weekend ervoor besproken. Zodra de mooiste doelpunten en belangrijkste spelmomenten zijn besproken gaan we over op de orde van de dag, haha. En ja, dat is erg wisselend. We zijn op dit moment bezig met ontzettend veel projecten. Denk bijvoorbeeld aan business cases voor de UK,  jaarrekeningcontroles, forecast voor periode drie, het verbeteren van cost control, het opzetten van een nieuwe rapportagestructuur, de implementatie van ons nieuwe ERP-systeem en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dat maakt het werk heel afwisselend maar is niet echt een antwoord op je vraag vrees ik. Elke week is anders. Uitdagend en vol toffe projecten, dat sowieso.”

Waarom moet iemand reageren op deze vacature?

Snelgroeiend en wereldwijd bekend Dunlop Protective Footwear zoekt een ControllerJeroen: “Binnen deze functie kan je écht je hele brede finance professional vak uitoefenen. Eigenlijk alles wat je als financial controller en business controller wil doen, dat doen wij hier. Daarbij  werk je in een dynamische omgeving waarin geen dag hetzelfde is en waarin we continue werken aan de volgende stap van Dunlop.”

Inge: “Dat geldt eigenlijk voor al onze rollen, want ik zou voor mijn afdeling hetzelfde zeggen. Je kan in de volle breedte, internationaal, je vak uitoefenen en daarnaast ook nog eens heel interessante specialistische projecten doen. Daarmee kun je diepte ingaan."

Marion Kok - Managing Consultant - FinanxeHeb jij zin om aan de slag te gaan als Controller bij deze leuke organisatie?

Neem contact op met Marion Kok via 06-53593730 of via