Innovational steam one

Snelgroeiend Innovational zoekt medewerker finance & administratie

12 november 2018

Vandaag maken we kennis met Innovational, distributeur van innovatieve consumentenproducten. Bij deze snelgroeiende organisatie uit Zwolle zoeken ze een Medewerker finance & administratie, een ‘safe pair of hands’, iemand die de stabiliteit kan geven aan de backoffice. Directeur Martijn Braam over Innovational en de functie: 

Martijn Braam InnovationalMartijn Braam: “Innovational is distributeur van innovatieve consumentenproducten. We zijn in 2013 ontstaan als spin-off van een ander distributiebedrijf. We zoeken producten in de markt die eigenlijk uit zichzelf niet goed verkopen. Dat klinkt een beetje raar, maar we willen waarde toevoegen aan een product/merk. Wij willen aan de consument duidelijk maken hoe waardevol dit product is. We richten ons dus op consumenten en leveren aan retailers. Sales, Marketing en Distributie zijn onze kerntaken. 

Als we met een merk starten beginnen we met een businessplan, we werken analytisch en maken een meerjarenplan wat we bespreken met de partij waarmee we samenwerken en zo kom je tot een strategie om een nieuw product in de markt te gaan zetten. 

Hoe kom je aan nieuwe producten? 
Dat is een lastig proces! We komen producten tegen via ons netwerk en zijn bezig om crowdfunding platformen in de gaten te houden. We bezoeken beurzen en houden elke dag de markt in de gaten en zijn met retail in gesprek. We zijn kritisch, kiezen voor sterke merken die producten aanbieden die bij een bepaalde levensstijl passen. Het moeten bedrijven zijn die een lange termijn visie hebben en het product met een juiste strategie in de Benelux in de markt willen zetten. We willen op lange termijn succes creëren, dat is heel belangrijk voor ons. Een product moet de mogelijkheid hebben binnen 3 jaar een leidende positie in de markt te hebben en moet anders zijn dan wat er nu al in de markt wordt aangeboden. 

Innovational steam oneHoe staat Innovational er voor op dit moment?
We zijn een resultaatgerichte organisatie, iedereen binnen onze organisatie mag zijn mening geven en we verwachten ook dat je dat doet. We steunen niet op processen zoals in een groot bedrijf maar zijn  afhankelijk van wat onze mensen bijdragen. We werken op dit moment met z’n zevenen: twee directeuren en 5 fulltime employees. Van 2013 tot 2016 zijn we elk jaar verdubbeld in omzet, de groei ging gigantisch snel. 2017 was een zwaar jaar voor ons, toen zijn we onze grootste klant en een andere belangrijke klant in België kwijtgeraakt en daarmee verloren we de helft van onze omzet. Desondanks hebben we geen verlies gedraaid en staan we er op dit moment financieel goed voor, we draaien volledig op eigen vermogen en zijn in die zin geen risicovolle startup. We zijn bezig onze strategie aan te passen en klaar om door te gaan met groeien! Dat wij ondanks tegenslagen met minimale aanpassingen nog steeds winst hebben kunnen maken geeft vertrouwen. 

Waarom zoeken jullie een Medewerker Finance & Administratie?
Het gaat deels om een vervangende rol, degene die de taken uitvoerde was veel aan het reizen en bezig een eigen bedrijf op te starten en is daarom gestopt. In deze functie ben je in z'n geheel verantwoordelijk voor de financiële administratie. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om inkomende facturen van leveranciers, uitgaande betalingen, het bijhouden en voorbereiden van betalingen, het afsluiten van de maand, analyseren van onze kolommenbalans, een stukje valutamanagement. Je ondersteunt onze verkopers, trademarketeer en sales administratie om de hele organisatie draaiende te houden.

Innovational tech21Hoe ziet een gemiddelde werkweek eruit voor jullie nieuwe collega? 
Je werkt in een klein team, onze gouden regel is dat op maandag iedereen op kantoor is in Zwolle. Dan lunchen we gezellig samen en is er alle ruimte voor interne meetings en afstemmen. De rest van de week ben je samen met twee of drie collega’s op kantoor aan het werk en maak jij in feite een plan om onze administratie volledig te draaien. Je zult de helft van de tijd bezig zijn met het bijhouden van die financiële administratie. De andere helft van de tijd is open voor projecten en verbeteringen. Dat is heel breed, het ene moment regel je planten voor in ons nieuwe kantoor of ben je de administratie van 2013 aan het opruimen. Het andere moment start je een project waar bij je nieuwe transportmogelijkheden analyseert: misschien kunnen we producten met de trein uit China laten komen in plaats van met het vliegtuig. 

Hoe is de sfeer binnen jullie organisatie? 
We zijn een jong bedrijf en er werken ook jongere mensen. Het is dynamisch, we zijn direct en flappen er van alles uit, daar moet je wel tegen kunnen. Je moet af en toe van je af kunnen bijten. We zijn elke dag met elkaar ons bedrijf aan het verbeteren en zoeken een collega die dat ook doet. Er is continu ruimte voor discussie, vragen, een open dialoog en interactie en dat verwachten we ook van onze mensen. 

Innovational NIEUWWat voor type persoon zoeken jullie? 
We zoeken een 'safe pair of hands', iemand die stabiel is, die je kunt vertrouwen, die er altijd zal zijn, die een soort ruggengraat wordt van ons bedrijf. Iemand die stabiliteit kan geven aan de backoffice. Iemand die gemotiveerd is om de zaken goed voor elkaar te hebben en het leuk vindt om met ons mee te groeien. Je gaat nauw samenwerken met onze sales administratie medewerker, hij verwerkt alle verkooporders en inkomende goederenstromen. Binnen een klein team vinden we het belangrijk dat je elkaars werk kent en bijvoorbeeld tijdens vakanties kunt overnemen. 

Waarom is het zo leuk om bij Innovational te werken?
Je werkt met een gemotiveerd en enthousiast team dat leuk met elkaar omgaat. ‘Have fun’ staat in onze missie, we organiseren regelmatig leuke dag- en nachtjes weg, waarbij we lekker uit eten en op stap gaan. Innovational is een leuk bedrijf dat in de markt ook goed bekend staat. En de functie is heel divers, je krijgt met alle facetten van de onderneming te maken, je zit superdicht tegen alle andere functies aan. Eigenlijk kun je bij ons een beetje je eigen bedrijf gaan draaien! 

Heb jij zin om bij Innovational aan de slag te gaan? Check de vacature en neem contact met ons op! 

VACATURE