20210309_085133

Update Finanxe Twente: “Uitdagende functies bij Thales en Medisch Spectrum Twente”

27 mei 2021

Alle blogs

Onze Tubbergse collega Claire en Finanxer van het eerste uur Bas startten afgelopen januari een zesde Finanxe kantoor. Vanuit Hengelo (Overijssel) doen ze wat ook op de andere Finanxe kantoren gedaan wordt: de verbindende schakel zijn tussen finance professionals en organisaties in de regio. Hoe ging het de afgelopen maanden? Welke mooie successen zijn behaald en hoe is het om in Twente te ondernemen? Collega Claire vertelt het ons!


MST en Thales: inspirerende organisaties

Om maar met de deur in huis te vallen: het gaat lekker met Finanxe in Twente! Claire: “Van starters tot heel ervaren mensen, ons team interim professionals bestaat inmiddels uit acht collega’s. En er is ruimte voor uitbreiding! Het is zo’n mooi moment als de eerste collega’s starten met een toffe baan of opdracht. Kirsten bij Medisch Spectrum Twente, Martijn bij Thales. Ambitieuze financials en hele gave opdrachtgevers. Bas en ik zijn echt trots op wat we in korte tijd bereikt hebben.”

Dubbelgesprekken: bedrijf én eigen functie

De juiste nieuwe collega vinden is niet makkelijk anno 2021. Er is een groot gebrek aan vakmensen in de techniek en zorg, docenten in het onderwijs én aan hoogopgeleide professionals op financieel gebied. (bron: UWV april 2021) Claire: “Het lukt bedrijven niet om de juiste mensen te vinden en daarin kunnen wij waardevolle ondersteuning bieden. De afgelopen maanden hebben we veel mensen gesproken… Een relatie opbouwen met klanten is essentieel om dit werk goed te kunnen doen. Alleen als wij onze klanten kennen kunnen we het juiste advies geven.” Vaak zijn het dubbelgesprekken, vult Claire aan. Niet alleen over de organisatie en wat daar speelt, maar ook over de functie van onze contactpersoon. Wil hij of zij in de toekomst misschien iets anders?

 

 

IMG_3284fgfg

Werken in je eigen regio

Reisafstand is voor veel interim professionals belangrijk. Niemand wil anderhalf uur rijden naar zijn werk. Het is een van de redenen waarom de regionale betrokkenheid van Finanxe gewaardeerd wordt. Claire: “In Twente vind je een hele mooie mix van bedrijven. Van grote internationale partijen als Thales en Grolsch, tot MKB, onderwijs en (semi-)overheid. En natuurlijk de UT met daaromheen interessante technische start ups. Genoeg uitdagende opdrachten dicht bij huis dus!”

Claire: “Mensen voelen zich verbonden met de regio waarin ze wonen. Ons mooie kantoor in Hengelo, rechtstreeks en laagdrempelig contact met Bas en mij en onze kennis van organisaties in de regio: het wordt gewaardeerd.”

Niet lullen maar poetsen

Nuchter, hard werken, je ding doen. Dat is echt Twente, aldus Claire. Met oog voor kwaliteit, want het moet wel goed zijn. “Die mentaliteit sluit uitstekend aan bij Finanxe, misschien loopt het daarom zo lekker!” Het loopt zó goed dat Bas en Claire nu al op zoek zijn naar een collega consultant. 

We horen graag van je

 

20210309_084947

Trots op deze mooie Twentse trajecten:

Twentepoort Logistiek

Claire: “Twentepoort Logistiek is een hele interessante organisatie in Wierden. Ze verzorgen dagelijks transport naar Oost-Europa en Centraal Azië. Complete trajecten, van A tot Z. Ter uitbreiding van hun finance team zochten ze een controller. Gelukkig kenden wij Stef. Hij is overgestapt vanuit de accountancy en heeft het heel goed naar zijn zin!”

Attractiepark Slagharen

“Slagharen is een superleuk attractiepark dat voor belangrijke strategische keuzes staat. Welke investeringen zijn rendabel en welke niet? Een leerzame en boeiende omgeving voor financials, waarin je meedenkt over de toekomst van het park. Op dit moment is er ook een van onze interim collega’s aan de slag als controller bij het attractiepark. Daarnaast zoeken we een business controller"

Medisch Spectrum Twente

“Finanxe interim professional Kirsten startte in mei bij het Medisch Spectrum Twente, een van de grootste niet-academische ziekenhuizen van Nederland. Als controller houdt Kirsten zich bezig met subsidieverantwoordingen en procesoptimalisatie binnen de opleidingstak van het ziekenhuis, de Medical School of Twente. Een uitdagende opdracht! Kirsten kijkt naar het registeren, verwerken en rapporteren van subsidie-gegevens en maakt de vertaalslag naar de verschillende processen binnen het MST. Het optimaliseren van deze processen zorgt voor verbetering van de informatievoorziening, zowel intern als extern (accountant).”

Thales

"Financial Martijn is nog bezig met zijn scriptie maar heeft nu al een toffe opdracht binnengesleept op de treasury afdeling van Thales. Martijn gaat zich dagelijks bezighouden met cashmanagement activiteiten, zet bankgaranties uit en gaat het bankgarantie proces verder optimaliseren. Een ontzettend mooie kans om ervaring op te doen! Thales is een internationaal high-tech bedrijf, actief op het gebied van luchtvaart, defensie en informatietechnologie. Met een grote finance afdeling en veel internationale collega’s is het een inspirerende werkomgeving waar je superveel kunt leren!”