IMG_0176

Waarom Finanxe Groningen al 6,5 jaar succesvol is

2 maart 2020

Alle blogs

Het is alweer 6,5 jaar geleden dat het eerste Finanxe kantoor haar deuren opende. Finanxe Groningen werd opgericht door Jerwin en Martijn en wordt inmiddels gerund door Mark, John, Robert en Jelte. Deze gedreven mannen gaan voor groei en genieten van hun afwisselende werk en het succes van Finanxe. Maak kennis met dit enthousiaste team en ontdek hun ambities voor het komende jaar!

Voor wie de mannen van Finanxe Groningen nog niet kent: 

 

Kantoor Groningen  (1)

 

Stabiele fase

Een stabiele fase, zo omschrijft Mark Naberman de situatie waarin Finanxe Groningen zich bevindt. Er is een mooie klantenkring opgebouwd en de bekendheid in de markt is groot. Klanten weten Finanxe te vinden. De groeiende groep interim professionals die in dienst komt zorgt voor continuïteit. En met altijd een professionele financial beschikbaar kunnen de mannen hun klanten nog sneller en beter van dienst zijn.

E2418808-EA42-4B59-BC95-BE0FCC7886A3

Snelle groei en meer ‘body’

Aan die stabiele situatie gaan een aantal jaren van groei en professionalisering vooraf. Mark: “Sinds ik gestart ben is het aantal kantoren van Finanxe verdubbeld en het aantal collega’s verdrievoudigd. Processen zijn verbeterd en HR en Marketingcommunicatie zijn strak georganiseerd. We hebben daarmee nog meer body naar onze klanten toe en groeien in onze adviserende rol.” Robert: “We hebben een mooi intranet, het Young Talent Program en een hele toffe Finanxe Academy gelanceerd. Als consultant geeft het een heel goed gevoel dat je mensen iets waardevols kunt aanbieden. Een kans om mooie projecten te doen en zichzelf te ontwikkelen. Als je wilt krijg je hier zoveel kansen.”

Grote groep interim financials vast in dienst

John: “Toen ik in 2017 binnenkwam hielden we een bijeenkomst in onze kantine in Groningen. Maar tegenwoordig moeten we het theater van de sport van Landstede huren om iedereen kwijt te kunnen.” Het werk van de consultants is daarmee veranderd, vertelt John. In de beginjaren werd hard gezocht naar de juiste financials voor openstaande vacatures en projecten bij opdrachtgevers. Die situatie is eigenlijk omgedraaid. Op dit moment is er een hele toffe club interim financials in dienst en zijn John en zijn collega’s juist met het vinden van uitdagende opdrachten. “De professionaliseringsslag die gemaakt is komt ook onze interimmers ten goede. We focussen op doelstellingen, groei en ontwikkeling. We starten met een nulmeting en maken een plan waarin ambities worden vastgelegd. Wat wil je eigenlijk en waar kunnen wij je bij helpen?”.

3E82C856-530D-4999-8885-27DCB5F60C92‘We voelen ons verantwoordelijk voor onze interim collega’s’

Als consultant heb je veel contact met ‘jouw’ interim professionals. Er rust een verantwoordelijkheid op je: de belofte waarmaken dat mensen zich kunnen ontwikkelen. Open en eerlijk zijn en er alles aan doen om te zorgen dat ze op de juiste plekken terecht komen. Jelte: “Tijdens een sollicitatieprocedure begin je al een band op te bouwen. Dat contact blijft, we bellen regelmatig. Daarnaast zien we elkaar tijdens de maandelijkse borrels op kantoor of een van de andere bijeenkomsten die we organiseren. Ook onze HR adviseurs Margreet en Nienke begeleiden onze interimmers en houden ons op de hoogte.” Robert: “We zien mensen mooie stappen maken en dat is heel erg tof.”

Finanxe Groningen wil groeien. Heb jij zin om als interim professional in Noord Nederland aan de slag te gaan?

Vacature

Van afstudeerder tot senior professional

De diversiteit van het werk als consultant is het leukste, vertelt Mark. Het contact met financials in combinatie met het bezoeken van klanten. “Geen dag is hetzelfde en daar houd ik van.” Robert: “Er wordt best veel van je verwacht bij Finanxe. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en moet aanpakken. Een eigen netwerk opbouwen bijvoorbeeld, dat vraagt echt wat van je. Maar als je die verantwoordelijkheid pakt heb je hier een werkplek met heel veel vrijheid en veel plezier. Je kunt je ontwikkelen en succesvol zijn.” John: “Het leuke aan de rol van consultant is dat je zowel accountmanager als recruiter bent. Je kunt afspreken bij een drukkerij met 1 finance medewerker of bij PostNL of de GasUnie. Alles daartussenin is onze markt. De ene keer spreek je een zware ZZP er van 50+ die een laatste stap wil maken, de andere keer een bijna afgestudeerde financial die het Young Talent Program wil doen. Dat maakt het heel afwisselend en heel gaaf.”

Work hard, play hard

Hard werken dus, maar ook heel veel lol samen. Dat is hoe deze vier mannen de sfeer bij Finanxe Groningen omschrijven. Tussen de middag een potje poolen, af en toe samen op stap. De samenwerking met andere kantoren is uitstekend. Met name met Finanxe Friesland en Zwolle is vanwege de aangrenzende werkgebieden intensief contact. John: “We hebben een gaaf team waarin iedereen iets toevoegt. We zijn open en eerlijk naar elkaar en dat vind ik belangrijk.” Jelte: “Iedereen zit in zijn eigen fase. De een al jaren werkzaam met een groot klantenbestand, de ander nog volop in acquisitie bij nieuwe klanten. Het is een warm team waarin het gevoel overheerst dat je het samen doet. Je staat er niet alleen voor. We blijven ook continue kijken naar hoe we dingen beter kunnen doen. Niet harder werken want dat doen we al, maar slimmer.” Robert: “Finanxe voelde voor mij vanaf dag 1 als een warm bad. Ik was gelijk onderdeel van de club en het leek alsof ik al jaren bij Finanxe werkte. Dat gevoel gun ik anderen ook." 

Robert: We dromen er met z’n allen van om hier iets bestendigs neer te zetten, een mooie organisatie die voor veel mensen van betekenis is.

Doelen

Het blijven behalen van een mooi groeipercentage is een uitdaging voor een kantoor in deze fase. Interim financials vormen de stabiele basis van de dienstverlening van Finanxe. Groei van deze groep blijft daarom belangrijk. Mark: “We merken dat klanten echt blij zijn met onze mensen. Het komende jaar willen we ook in de wat zwaardere functies meer mensen aannemen. Zij zijn een belangrijke spil in de ontwikkeling van onze junior professionals bijvoorbeeld in het Young Talent Program.”

Om voor die steeds grotere groep interim professionals uitdagende opdrachten te vinden is het belangrijk een groot klantnetwerk te hebben. Het onderhouden van relaties daarin is essentieel. Er wordt gebouwd aan lange termijn relaties en gezocht naar samenwerking. Mark: “Het moet je gegund worden en je moet kwaliteit leveren. Wij willen echt laten zien wat we waard zijn en streven naar een hele hoge kwaliteit van dienstverlening. Dat is ook dit jaar weer onze ambitie.” John: Vanuit Groningen focus ik op het Young Talent program. Het  komende jaar ben ik daarom weer veel aanwezig op de hogescholen in de regio. Ik geef daar sollicitatie- en LinkedIn-trainingen. Voor ons is dat een mooie manier om studenten te laten zien wat er mogelijk is en om ze kennis te laten maken met Finanxe. Qua resultaat hebben we een ambitieus plan neergelegd waarvoor we allemaal vol aan de bak moeten. Daar heb ik zin in!” Robert: “We dromen er met z’n allen van om hier iets bestendigs neer te zetten, een mooie organisatie die voor veel mensen van betekenis is.”