Finanxe - Bemiddelt in financieel talent vanuit Groningen, Zwolle, Utrecht, Arnhem en Heerenveen

Waarom kiezen onze financials voor interim werk?

22 oktober 2018

Finanxe meeting september 2018Rik van de Scheer Excel TrainingEind september organiseerden we weer een gezellige en informatieve bijeenkomst voor onze interim finance professionals. Een hapje eten, bijpraten, Finanxe info en een interessante Excel training van interimmer Rik van de Scheer. De groep financials groeit behoorlijk en dan is het extra leuk om elkaar en vooral ook nieuwe collega's te ontmoeten. Een mooi moment om een aantal collega's eens te vragen wat voor hen de reden was om als interimmer aan de slag te gaan. Veel overeenkomsten deze keer, de kern is: ervaring op doen bij de verschillende organisaties en daarmee ontdekken welke plek binnen finance het beste bij je past. 

Daan Vermei - Interim Finance ProfessionalOverstappen van de Accountancy naar het bedrijfsleven, Daan Vermei: "Het werken in de controlepraktijk binnen de accountancy vond ik toch niet zo leuk als ik vooraf had gedacht. Je kijkt vooral naar het verleden van een organisatie en ik wilde graag meer bijdragen aan het bedrijf zelf. Meer richting controlling gaan speelde dan ook al een tijdje door mijn hoofd. Meer sturingsinformatie voor het management vormen en strategisch kunnen meedenken. Vandaar de overstap naar Finanxe! Als interimmer kan ik op verschillende plekken steeds weer nieuwe dingen leren, dat spreekt me erg aan. Via Finanxe werken bevalt me tot nu toe hartstikke goed. Alles is goed geregeld en de communicatie is duidelijk. Finanxe is relatief klein dus de lijnen zijn kort, je kunt makkelijk dingen afstemmen en dat vind ik fijn. 

Finanxe Gerard BlenkeOntdekken op welke plek ik het meeste tot mijn recht kom, Gerard Blenke: "De optie die Finanxe me biedt om als interimmer aan de slag te gaan komt op een goed moment. Ik werkte als projectleider en hield me onder andere bezig met processen en het maken van KPI’s,  maar ergens twijfelde ik of dit nou echt de juiste plek voor mij was. Is dit precies wat ik wil? Ik vind het leuk om met cijfers te werken, rapportages te maken en er wat zinnigs over te zeggen, maar bij welke organisatie en op welk gebied precies? Als interimmer kan ik me ontwikkelen, in verschillende keukens kijken, ontdekken wat ik leukste vind en waar mijn kwaliteiten liggen. 

Ester Kok - Interim Finance ProfessionalWerken in het bedrijfsleven maar wel flexibileit en afwisseling, Ester Kok: "Ik kom net uit de Accountancy en dat is best een afwisselende werkplek, omdat je steeds naar wisselende opdrachtgevers gaat. Ik was toe aan een stap naar het bedrijfsleven, maar wilde niet die flexibiliteit en afwisseling opgeven. Interim werk klonk daarin heel aantrekkelijk omdat je de afwisseling houdt maar wel ervaring op kan doen als collega binnen een bedrijf. Finanxe sprak me aan omdat ze heel regionaal gericht zijn en ik wil graag in de regio aan het werk. De persoonlijke aanpak vind ik daarnaast prettig, je wordt persoonlijk behandeld en hebt inspraak in de opdrachten die je gaat doen." 

Roy Slijkhuis - Interim Finance ProfessionalBij meerdere bedrijven in de keuken kijken, Roy Slijkhuis: "Ik werkte al jarenlang als Assistent Controller en ben eigenlijk in eerste instantie bij Finanxe terecht gekomen voor bemiddeling naar een vaste baan. Ik heb 9 jaar geleden in de accountancy gewerkt tijdens een duale opleiding maar vond dat te vluchtig. Een vaste organisatie en daarmee een vaste basis vond ik prettig. Maar eenmaal met Finanxe in contact kwam toch interim werk aan de orde en de voordelen ervan bleven bij me hangen. Vooral het feit dat je bij meerdere bedrijven in de keuken kunt kijken spreekt me heel erg aan en heeft me doen kiezen voor Finanxe. Finanxe is open en kleinschalig. Je werkt voor een opdrachtgever maar hebt toch een vaste basis, een groep collega's die je echt leert kennen.  

Jan NordenBreed ervaring opdoen en tegelijk een Post Master volgen, Jan Norden: "De afgelopen twee jaar werkte ik als Assistent Controller en Projectcontroller. Ergens vorig jaar stond ik op het punt om een Control functie voor langere tijd te gaan zoeken, maar ik wilde ook nog een Post-Master gaan volgen. Finanxe bood me de mogelijkheid om naast deze opleiding interim opdrachten uit te voeren en zo breed werkervaring op te doen. Dat sprak me aan! Voorheen had ik het beeld dat je past interim werk gaat doen als je veel ervaring hebt, maar het is ook heel goed mogelijk als je nog aan het begin van je carrière staat. Ik ken de consultants van Finanxe inmiddels en dat voelt vertrouwd. Ik weet dat ze een goed netwerk hebben, voor mij voelde het heel logisch om bij Finanxe aan de slag te gaan. 

Herken jij je in deze verhalen? Heb je ook zin om als interim financial aan de slag te gaan? Neem dan contact op met een Finanxe Consultant in jouw regio!