Newyork.jpg

Waarom kozen onze financials voor een baan als interim professional?

11 oktober 2017

Alle blogs

Waarom zou je als financial je accountantskantoor, bedrijf, gemeente of andere instelling gedag zeggen en aan de slag gaan als interim professional? Voor ons consultants bij Finanxe is het antwoord wel duidelijk (zie punt 7). Maar goed, wij zijn Finanxe en we zijn uiteraard helemaal enthousiast over onze fantastische organisatie en klanten. Laten we de vraag eens stellen aan financials die de stap al gewaagd hebben (team), die werken als interim professional. 7 antwoorden op de vraag: waarom ben je aan de slag gegaan als interim professional? Direct naar de vacature

1. Ik houd van afwisseling, ik vind het heerlijk om nieuwe dingen te doen en te leren

Janneke: “In 2014 heb ik de stap gemaakt van de accountancy naar het bedrijfsleven. Maar, op een gegeven moment begon het te kriebelen bij me. Ik merkte dat ik het projectmatig werken toch wel erg miste… Ik vind het heerlijk om nieuwe dingen te doen en te leren. Wanneer je een aantal jaren ergens zit kun je een beetje in de vastigheid komen en dat juist het afwisselende geeft mij veel energie. Ik wil mezelf altijd ontwikkelen. Daarom vind ik het zo leuk om als interim professional aan de slag te zijn.”
Maarten: “Het combineert voor mij de afwisseling van opdrachten die je in de accountancy hebt, met mijn wens om aan de slag te gaan in de controlling."
 

2. Ik heb een duidelijk doel voor ogen en werken als interim professional is de beste en snelste weg richting dat doel

Maarten: "Ik heb al heel lang de ambitie om binnen het bedrijfsleven in de controllingsector door te groeien. Werken als interim professional brengt mij het snelst in die richting."
Issey: "Vanuit mijn wens om mij breder te ontwikkelen ben ik om me heen gaan kijken. Ik wil graag aan de slag als controller of internal auditor. Bij Finanxe kan ik stappen in die richting maken door de verscheidenheid in opdrachten die zij mij aanbieden."
Ivo: "Doordat ik nu op projectbasis bij verschillende bedrijven aan de slag ga wil ik brede ervaring op gaan doen die diepgaander is dan voorheen in de accountancy. Mijn ambitie is om door te groeien naar een functie als businesscontroller."
 

3. Ik ben erg ambitieus, werken als interim professional zorgt voor een steile leercurve

Gerrit: "Je kunt een opdracht mij eigenlijk niet moeilijk genoeg maken, ik mag graag puzzelen en vind het prettig om met mijn hoofd te werken. Hoe moeilijker, hoe meer mijn hoofd werkt en hoe leuker ik het vind. Ik heb veel behoefte aan intellectuele prikkeling, als ik dat niet heb raak ik verveeld en vermindert mijn motivatie. Daarom past interim werk goed bij me, het brengt me steeds een nieuwe uitdaging."
Maarten: "Afwisseling maakt dat ik veel kan zien en veel kan leren en dat is voor mij erg belangrijk. Ik ben daarin ambitieus, ik wil echt doorgroeien. Ik heb nu een fantastische stap gemaakt naar mijn functie als financial controller, die lijn wil ik graag doorzetten."
Marissa: "Het leukste aan mijn werk vind ik het werken in teamverband en het constant ontwikkelen en leren. Dat wil ik graag vasthouden, ik wil niet in een soort eindfunctie terecht komen waar je niet meer leert. Dat zou ik saai vinden en het geeft me geen voldoening. Ik ben geen stilzitter, nieuwe dingen maken het leuk voor mij."
 

4. Ik wil overstappen van de accountancy naar het bedrijfsleven

Johan: "Ik merkte dat ik in de praktijk 80 tot 90% van de tijd met dossiervorming bezig was. Ik vind het ontzettend leuk om goede dossiers neer te zetten maar ik vind het nog leuker om met klanten in gesprek te zijn en samen ergens aan te bouwen."
Maarten: "Accountancy is een fantastische leerschool, je ziet veel, het is dynamisch en afwisselend. Je doet heel veel kennis en vaardigheden op. Maar, ik heb al heel lang de ambitie om binnen het bedrijfsleven in de controllingsector door te groeien."
Ivo: "In totaal heb ik 6,5 jaar bij een middelgrote accountantsorganisatie gewerkt. In de praktijk kwamen steeds vaker controllingopdrachten voor, waardoor mijn ambitie in die richting groeide. Ik ben een opleiding gestart en wilde overstappen naar het bedrijfsleven. Als interim professional zit ik nu veel langer bij 1 klant. Ik kan me meer vastbijten en leer een organisatie veel diepgaander kennen."
Gerrit: "Ik ben vooral op zoek naar de business achter de cijfers. Daarom ben ik uit de accountancy gestapt, ik vind cijfers heel interessant, maar wat leidt nou eigenlijk tot die cijfers, wat signaleren we, wat kan er beter."


5. Interim werk geeft mij een goede balans tussen werk en privé

Marissa: "Op een gegeven moment was mijn baan in de accountancy moeilijk te combineren met twee kleine kinderen. Als interim professional heb ik wat meer flexibiliteit, zo kan ik nu bijvoorbeeld mijn dochter naar school brengen."
 Ivo: “In mijn vorige functie werd de werkdruk door omstandigheden behoorlijk hoog waardoor ik weinig energie meer had voor dingen naast het werk. Ik kan merken dat ik nu nog energie heb als ik thuis kom en dat is erg prettig!"


6. Ik wil bij verschillende organisaties aan de slag om te ontdekken wat het beste bij me past

Johan: "De afgelopen jaren heb ik met name MKB bedrijven bediend, de charme van een familiebedrijf spreekt me erg aan. Maar, een groot bedrijf is ook heel aantrekkelijk, dat alles professioneel geregeld is vind ik fijn. Waar precies mijn voorkeur en toekomst ligt ga ik de komende jaren als interim professional bij Finanxe ontdekken!"
Marissa: "Het voordeel van werken als interim professional is dat als een functie wat minder bevalt je altijd weer gaat switchen, maar op dit moment bevalt het me zo goed dat ik voorlopig wel op mijn plek zit!"
Kristy: "Ik hoop de komende jaren te ontdekken wat het beste bij me past. Ik weet dat ik op mijn plek ben in de financiële sector, maar ik weet nog niet precies waar mijn hart ligt. Daarom is werken als Finanxe finance professional zo passend voor mij, ik kan op verschillende plekken ervaring opdoen en zo ontdekken wat het beste bij me past en wat ik het allerleukste vind!"
 

7. Werken als interim professional bij Finanxe:

  • Een uitdagende, dynamische loopbaan bij een professionele en informele werkgever
  • Als interim financial speel jij de hoofdrol. Is specialisatie je wens? Een bepaald vakgebied of een bepaalde branche? Er is veel mogelijk.
  • Uitdagende opdrachten bij gerenommeerde organisaties
  • Een jaarcontract met de intentie tot een langdurige samenwerking. We gaan voor long-term commitment, waarbij we samen talloze mooie projecten uitvoeren.
  • Mogelijkheid tot opleiding, inspirerende en uitdagende workshops en een relevant netwerk
  • Een marktconform salaris, representatieve lease auto, laptop en telefoon
  • Naast dat er hard wordt gewerkt, vinden we ontspanning belangrijk. Je kunt dan ook regelmatig deelnemen aan leuke uitjes met je Finanxe collega's
  • A great place to work, Finanxe is gewoon de beste en de leukste! Check de vacature .