Vacatures  (5)

Wajer Yachts zoekt een Business Controller Operations

14 juni 2023

Alle blogs

Deze vacature is ondertussen al vervuld door Finanxe. Wil je te weten komen wat Finanxe voor jou kan betekenen of wil je beschikbare vacatures zien? Klik dan hier

Wil jij een duik nemen in de wereld van de luxe jachtbouw? En daarmee de financiële verantwoordelijkheid nemen voor het bouwproces van jachten? Als Business Controller Operations bij Wajer kom je in een uitdagende werkomgeving bij een innovatief familiebedrijf terecht. We gaan hierover in gesprek met CFO Hans van Dam. “We werken onder het motto ‘niet afwachten, maar proberen’. Door initiatief te nemen, kun jij vanuit deze functie dan ook écht het verschil maken.

Wajer is een ambitieus Nederlands familiebedrijf met een internationaal werkveld. Hoewel ze op verschillende plekken ter wereld gevestigd zijn, zijn de locaties in Heeg, Heerenveen en Lemmer (Friesland) het kloppend hart van het bedrijf. Hier wordt met een team van ongeveer 300 collega’s gewerkt aan de ontwikkeling, het design, de bouw en het testen van tientallen jachten per jaar. 

Hans vertelt vol enthousiasme: “Het familiebedrijf is hard gegroeid de laatste jaren. Het is een vrij jonge groep mensen die met veel energie te werk gaan. Als je bij ons binnenkomt, vaar je letterlijk meteen mee. Zo organiseren we een keer per jaar een vaaruitje met al het personeel. Ook hebben we in de eerste periode een kennismakingslunch en sluiten we samen de week af.”

Niet afwachten, maar proberen

De wereld van luxe jachtbouw gaat iedere dag vooruit. Er worden constant nieuwe technieken en toepassingen ontwikkeld om de klant de optimale vaarbeleving te geven. En dat is ook iets dat terugkomt in jouw functie. Je hebt zin om dingen uit te zoeken en hebt de wil om het morgen nog beter te doen. “Ben je nieuwsgierig aangelegd? Top, want in deze functie ben je continu op zoek naar processen die we kunnen verbeteren in onze projecten. Je werkt nauw samen met je collega’s en vindt het leuk om met resultaten aan de slag te gaan.”

“Door de harde groei van het bedrijf, is het af en toe ontdekken hoe je je werk inricht. Je leert je eigen werk vorm te geven. Er komen veel uitdagingen op je pad en je nieuwsgierigheid wordt op de proef gesteld. We vinden een open en toegankelijke sfeer erg belangrijk. Iedereen draagt op zijn of haar eigen manier iets bij aan de prachtige organisatie die er vandaag de dag staat”, aldus Hans.

Een dag in het leven van...

Wat ga je in deze functie eigenlijk allemaal doen? Een dag in het leven van een Business Controller Operations bij Wajer ziet er ongeveer zo uit: “Je begint je dag bijvoorbeeld op onze vestiging in Lemmer. Daar bouwen we ons grootste model, de Wajer 77. Je schuift achter je laptop en beantwoordt mails van collega’s die vragen hebben over de door jou opgestelde managementinformatie of rapportages.”

“Vervolgens heb je een overleg met Supply Chain Management en Productie. Iedere boot is bij ons een apart project waarvan jij de voortgang nauwlettend in de gaten houdt. Jij zorgt ervoor dat de projecten financieel in control zijn en blijven. Dit doe je samen met de manager nieuwbouw, drie projectcoördinatoren en de afdeling supply chain. Waar staan we in het bouwproces? Is alle informatie up-to-date? En welke management- en stuurinformatie en inzichten zijn noodzakelijk bij het bouwproces?”

“Je draait meerdere projecten tegelijkertijd, dus overzicht houden is erg belangrijk. Klopt de voorraad? En hebben we de juiste informatie voor facturatie aan klanten? Je overlegt, denkt mee, adviseert, constateert en gaat na wat er gebeurt. Daarnaast waarborg, registreer en valideer je informatie bij de juiste collega’s. Je blijft goed in contact met productie management en het finance team in Heeg. Je kan wel stellen dat je een spin in het web bent.” 

 

Continu samenwerken

In jouw functie ben je dus een business controller die nauw samenwerkt met productiemanagement. Het is belangrijk dat je analytisch, resultaatgericht en met gevoel voor de organisatie te werk gaat. Er kunnen zaken afwijken in het proces: de productie is vertraagd of er gaat iets mis met de aangeleverde techniek. Je werkzaamheden zijn erg wisselend. Het is afhankelijk van de fase waarin de productie zich bevindt. 

Hans vertelt: “Er is bijvoorbeeld een probleem met de inrichting van een IT-systeem. Maar het kan ook zijn dat de leverancier van materiaal wisselt. Of het bootdesign wijzigt. Om alle processen te stroomlijnen ben je continu aan het samenwerken met alle belanghebbenden. Om zo de managementdoelstellingen en bedrijfsdoelen na te streven.”
 
“Kortom: als je graag dingen uitzoekt, samenwerkt met mensen van allerlei afdelingen, en samen aan de beste resultaten wilt werken, voer je deze functie met veel plezier uit!”
 

Diversiteit en doorgroeien

Diversiteit en doorgroeien
Naast jachten maken en verkopen, neemt Wajer haar klanten alles uit handen. “Een jacht heeft goed onderhoud nodig en een goed opgeleide captain die de boot kan varen. Daarom biedt Wajer een unieke en klantgerichte service: zoals (technisch) onderhoud, winterstalling, een captain en voorbereiding van de jachten voor een vaartocht. Medewerkers komen hierdoor in aanraking met een breed pallet aan activiteiten: productie, marketing, verkoop, én (technische) service.”

Toe aan groei? Binnen Wajer zijn er genoeg doorgroeimogelijkheden. Wajer is volop in beweging, dus er is altijd ruimte voor ontwikkeling. 

Dus, durf jij de duik aan in de uitdagende wereld van de luxe jachtenbouw? En wil jij de kapitein zijn van jouw eigen projecten? Dan zoeken we jou als onze nieuwe Business Controller Operations! Klik hier om naar de vacature te gaan.

Naberman, Mark

Interesse of vragen?

Neem contact op met Mark Naberman

06 - 41 21 56 45