Vuurwerk2

Wat kun je verwachten in 2017? Finance & finanxe

23 december 2016

Alle blogs

2017 staat voor de deur, we knallen alweer bijna het nieuwe jaar in! Wat ga jij doen in 2017? Een nieuwe stap in je carrière of zit je goed op je plek? Volgens het FD kun je in Finance & Accounting in elk geval een salarisverhoging verwachten. Lees verder voor meer nieuws over Finance en Finanxe in 2017!

Salarisverhoging?
Werk jij in Finance & Accounting? Volgens het Financieel Dagblad kun je in 2017 een fijne salarisverhoging van 5,2% tot 5,7% verwachten. In 2014, tijdens de crisis, stegen de lonen nauwelijks, vorig jaar was de stijging 3% tot 5%.

Kleine bedrijven populair onder afgestudeerden

Daarnaast wordt de trend gesignaleerd dat afgestudeerden liever bij kleine, minder hiërarchische bedrijven werken en dat grote bedrijven minder populair zijn. Onder invloed van ICT-ontwikkelingen ontstaan nieuwe functies, en daardoor ook de vraag naar analisten en controllers. De vraag naar werknemers met een goede boekhoudkundige kennis blijft echter bestaan. ‘Dat blijft de voorwaarde voor een mooie carrière in de financiële wereld’, aldus de onderzoekers. Lees meer

Mobiel versus desktop

We gaan in 2017 onze mobiele telefoons nog meer gebruiken. Het mobiele internet werd afgelopen jaar wereldwijd groter dan het ‘desktop’ internet. Google kiest dan ook voor een ‘mobile first’ aanpak bij de zoekresultaten, waarbij er een aparte, leidende, mobiele index komt. Het aantal zoekopdrachten via mobiel is namelijk de desktop voorbij gestreefd. Lees meer.

LinkedIn

Begin december heeft Microsoft de overname van LinkedIn afgerond, na goedkeuring door de EU. Het bedrijf wil in 2017 het zakelijke netwerk en het office softwarepakket beter op elkaar laten aansluiten. In juni werd al bekend dat Microsoft LinkedIn overneemt, voor 24,68 miljard euro. LinkedIn blijft een onafhankelijke afdeling, maar er worden bepaalde functies geïntegreerd in de software van Microsoft. Zo kun je in de toekomst LinkedIn contacten opzoeken in Outlook en je profiel aanpassen via Word.

2017 voor Finanxe

We hebben zin in 2017! 2016 was zeer succesvol voor Finanxe en die lijn willen we in 2017 natuurlijk doorzetten. Ons netwerk van Finanxe Interim Professionals groeit en dit blijft een van onze speerpunten. Groei is belangrijk, we willen ons netwerk uitbreiden en investeren in de ontwikkeling van onze professionals. We gaan de Finanxe Academy opstarten, waarbij het mogelijk is een traineeship te volgen bij verschillende gerenommeerde organisaties in het Noorden van Nederland.

In maart start onze nieuwe consultant Pieter Jongstra in Zwolle. Daarnaast willen we in 2017 ons kantorennetwerk verder uitbreiden om ook in andere delen van het land onze regionale betrokkenheid te kunnen waarmaken. Kortom, mooie uitdagende plannen voor Finanxe waar we heel veel zin in hebben. We wensen u een heel goed nieuwjaar en ontmoeten u graag in 2017!