Waterschap Zuiderzeeland

Waterschap Zuiderzeeland zoekt een Senior medewerker financiële administratie

1 mei 2020

Voor deze vacature gaan wij in gesprek met Alien Wesselink, Senior HR adviseur A.I. en Carla Smink, Afdelingsmanager Staf bij Waterschap Zuiderzeeland. Ze vertellen hoe het is om op de bodem van de vroegere Zuiderzee te werken. En over hoe het is om in een omgeving te werken die  voortdurend verandert - maatschappelijk, wettelijk én klimatologisch. 

Carla geeft antwoord op de vraag wat Waterschap Zuiderzeeland nou eigenlijk precies doet:

Carla Smink - Waterschap Zuiderzeeland“Waterschap Zuiderzeeland is de waterbeheerder in Flevoland en een klein deel van Friesland en Overijssel. Wij beheren in dit gebied alle dijken, watergangen, gemalen en waterzuiveringen. Hiermee zorgen we voor veiligheid (waterkeringstaak) en voldoende (waterbeheer taak) en schoon water (waterkwaliteitstaak). Dat doen wij in samenwerking met gemeenten, provincies, natuurorganisaties, andere waterschappen, maatschappelijke organisaties en belangenbehartigers.

Werken bij Waterschap Zuiderzeeland betekent dus eigenlijk werken aan schoon en voldoende water. En ervoor zorgen dat mensen in veiligheid kunnen leven, in onze steden en op het platteland. Dat lijkt misschien vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Ons werkgebied bevindt zich namelijk op de bodem van de vroegere Zuiderzee. Daarom zijn we dagelijks direct en indirect bezig met water. Van zuiveringstechnicus tot bestuurder en van dijkopzichter tot adviseur.”

 

Wat ons drijft? Dat niet alleen onze generatie droge voeten heeft, maar onze kinderen en kleinkinderen ook

Alien vertelt over de cultuur binnen Waterschap Zuiderzeeland:

Alien Wesselink - A.I. Senior HR adviseur bij Waterschap Zuiderzeeland

"Je moet je voorstellen dat binnen het waterschap ongeveer 50% van de medewerkers uitvoerende vaktechnische werkzaamheden doet en 50% van de medewerkers (beleids)ondersteunend werk. Veel medewerkers zijn erg pragmatisch ingesteld. Innovatieve ideeën en zaken die we deze week bedenken voeren we ook zo snel mogelijk  uit, dat is heel kenmerkend voor Waterschap Zuiderzeeland. Dat geeft een bepaalde dynamiek, dat is gaaf. Binnen Zuiderzeeland is er veel ruimte voor ‘persoonlijke’ ontwikkeling en interne mobiliteit, er is een fijne sfeer waarin er prettig wordt samengewerkt aan een resultaat. 

Praktisch gezien werken we in kantoortuinen. Niemand heeft een vaste werkplek, de teams werken in een werkvlek. Je collega’s kun je in een vaste hoek binnen het pand opzoeken. Er wordt ook veel vanuit huis gewerkt. Er zijn dagen waarop het heel druk is op kantoor, als je dan rustig een stuk wilt afmaken zijn er stiltewerkplekken beschikbaar.  Er zijn ook dagen waarop het een stuk rustiger is en je een speld kunt horen vallen, bij wijze van spreken. 

Voor telefoongesprekken en overleg zijn er naar behoeft verschillende ingerichte plekken  beschikbaar."

En nu zijn jullie dus op zoek naar een nieuwe collega, wat kunnen jullie daarover vertellen?

Waterschap ZuiderzeelandAlien trapt af: “Dat klopt, we zoeken een collega voor het team Financiële administratie. Een team waarbinnen op dit moment 7 mensen werkzaam zijn. We zoeken eigenlijk een proactieve aanpakker. Iemand die meedenkt over de lopende processen, nagaat waar verbeteringen mogelijk zijn, of het verstandig is wat er nu wordt gedaan. Dat soort dingen.”

Carla vult aan: “We zitten in een veranderfase en hebben iemand nodig die enthousiast meehelpt opbouwen. Het implementeren van een nieuw financieel systeem is een grote klus die we gezamenlijk in de organisatie gaan vormgeven en waarbij de kennis en inzet van de senior medewerker belangrijk zal zijn. Verder zoeken we iemand die stevig in zijn of haar schoenen staat. Iemand met een achtergrond binnen de overheid zou goed passen, maar dat is geen must.” 

 

Marion Kok - Managing Consultant - FinanxeHeb jij zin om in deze functie aan de slag te gaan?


Check dan de vacature en neem contact op met Marion Kok via 06- 53 59 37 30 of via

 

VACATURE