Finanxe - Bemiddelt in financieel talent vanuit Groningen, Zwolle, Utrecht, Arnhem en Heerenveen

Welkom bij Finanxe (Groningen): Robert van Bruggen!

19 oktober 2018


Uitbreiding voor team Groningen: welkom bij Finanxe: Managing Consultant Robert van Bruggen! Na een mooie carrière bij de Rabobank aan de slag bij Finanxe. Maak kennis met deze enthousiaste collega die zijn ervaring als opleider bij de Rabobank graag wil inzetten om onze finance professionals te ondersteunen in hun ontwikkeling. 


Robert van Bruggen - Managing Consultant FinanxeIk ben Robert van Bruggen, 32 jaar. Sinds 2 jaar woon ik in Bedum samen met Marieke en Joep, onze zoon van 8 maand. ​Hartstikke mooi om te zien hoe zo'n kleine opgroeit, daar geniet ik erg van. We wonen in een nieuwbouwhuis en zijn de afgelopen tijd dan ook bezig geweest om daar alles qua klussen af te krijgen. In mijn vrije tijd ben ik graag aan het wielrennen. De laatste jaren rijd ik weleens een wedstrijd en elke donderdag ga ik naar de wielerbaan in Groningen om te koersen. Je rijdt dan gauw 45 tot 50 km per uur en dat geeft echt een kick. 

Van de Rabobank via Unique naar de Rabobank
In 2007 ben ik bij de Rabobank begonnen en heb ik 3 jaar op de binnendienst gewerkt. In 2010 ben ik vervolgens bij Unique terecht gekomen en heb ik samengewerkt met Martijn en ook Jerwin en Bas leren kennen. Het was een leuke tijd daar, maar het werk bij Unique was toch niet helemaal mijn ding, ik voelde me er niet helemaal in thuis. Dus toen ik de mogelijkheid kreeg een traineeship voor de Rabobank te doen heb ik daarvoor gekozen. Uiteindelijke heb ik vijf jaar de ondernemersdesk gecoördineerd en sinds 1,5 jaar geleden was ik opleider voor Rabobank Nederland. Voor het klantencontactcentrum verzorgde en ontwikkelde ik opleidingen, voor zowel particulier als zakelijk. Waarbij het geven van de opleidingen ontzettend leuk is.

Lunchen met duizenden mensen
De Rabobank is een hele grote organisatie, het lijkt heel cool om voor ’het hoofdkantoor' te werken maar uiteindelijk zit je met duizenden mensen te lunchen, het is toch niet echt mijn wereld. Ik denk dat ik binnen een kleine organisatie beter tot mijn recht kom, beter mijn toegevoegde waarde kan laten zien. Daarnaast is het met een kleine thuis niet heel fijn om het hele land door te werken, vandaar dat ik op een dag in de auto op de terugweg vanuit Amsterdam besloot dat ik wat anders ging zoeken. En precies tijdens die autorit belde Martijn me op! 'Wanneer wil je beginnen bij Finanxe', dat was de basis van dit gesprek. We hadden altijd contact gehouden en hebben afgesproken een kop koffie te gaan drinken om verder te praten. We hebben twee hele leuke gesprekken gehad en eigenlijk was mijn gevoel gelijk goed. Wat voor mij de doorslag gaf is dat Finanxe een kleine organisatie is die groeit en echt een visie heeft. Die drive van 'de beste willen zijn' vind ik heel leuk en ik denk dat ik daarin een hele mooie rol op me kan gaan nemen. 

Ambitie: bijdragen aan de ontwikkeling van onze finance professionals
Ik ben nu een paar weken aan de gang en het is voor mij een mooie uitdaging om eerst weer de core-business onder de knie te krijgen, de contacten met klanten en kandidaten en het proces van mensen plaatsen. Op termijn wil ik ook echt vanuit mijn ervaring mooie dingen gaan bijdragen wat betreft de ontwikkeling van onze (interim)professionals. Dat is ook waar mijn kracht ligt, mensen ontwikkelen en verder brengen. Ik heb de afgelopen jaren studenten opgeleid maar ook mensen die een stuk verder zijn in hun carrière. Iedereen heeft z'n eigen behoeftes, mensen daarin helpen vind ik heel leuk. Mensen die aan de start van hun carrière staan hebben daarbij echt een bepaalde drive, dat maakt het heel gaaf om met ze te werken. Ik vind het leuk om iets extra's te leveren. Niet alleen maar knallen en gaan, maar een stapje extra zetten voor je klanten en kandidaten. Dat past precies bij de visie van Finanxe en daar heb ik heel veel zin in!  

Wil jij net als Robert aan de slag als consultant bij Finanxe? We zoeken een collega die zich op de provincie Friesland gaat richten en een collega in Arnhem!

Vacature