LuukBraaksmaWelkom

Welkom bij Finanxe Luuk Braaksma

15 maart 2021

Vandaag maken we kennis met Luuk Braaksma. Het eerste contact tussen Luuk en Finanxe dateert van een aantal jaar geleden. Luuk zocht toen een baan naast zijn studie. Na het behalen van zijn diploma werd er opnieuw koffie gedronken en zo geschiedde. Benieuwd waarom Luuk koos voor het interim vak? En waar hij over vijf tot tien jaar hoopt te staan? Lees dan vooral verder....

LuukBraaksmaNaam: Luuk Braaksma

Leeftijd: 22

Woonplaats: Stoutenburg Noord

Wat doe je graag in je vrije tijd? 

“In mijn vrije tijd sport ik graag. Vroeger heb ik op voetbal gezeten tot ongeveer mijn zestiende. Nu doe ik al ruim drie jaar aan fitness, helaas door de corona zijn de sportscholen dicht, maar dit heeft ook wat nieuws gebracht. Tegenwoordig ga ik samen met mijn vriendin en haar hond naar mooie gebieden in de buurt van Putten/ Nijkerk om heerlijk in de natuur te wandelen. Verder vind ik het leuk om met vrienden en familie af te spreken. Ik kijk graag voetbal onder het genot van een lekker drankje en ik geniet van spelavonden met vrienden en familie. Daarnaast houd ik erg veel van reizen en wil ik veel van de wereld zien. Wintersportvakantie vind ik ook altijd leuk.”

Waar mogen we jou voor wakker maken? 

“Je mag mij wakker maken voor een wereldreis door Azië. Landen als Vietnam, China en Thailand staan hoog op mijn wensenlijst.”

Hoe ben je in contact gekomen met Finanxe? 

“Ongeveer twee jaar geleden werd ik benaderd via LinkedIn door Philip Ties. In de periode dat Philip mij een bericht had gestuurd was ik op zoek naar een afstudeerplek en een baan naast mijn studie.  Door Philip ging eigenlijk het balletje rollen en hierdoor kon ik vrij snel beginnen bij een accountantskantoor waar ik een jaarcontract kreeg. Ongeveer anderhalf jaar na het eerste contact met Philip was ik weer opzoek naar een baan, dit keer voor een fulltime dienstverband want ik was recent afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht (opleiding Hbo Accountancy). Na nog een uitnodiging voor een gesprek met Philip werd mijn interesse gewekt in het interim werk bij Finanxe. Vrij snel na het gesprek werd er een contract aangeboden en nu zit ik hier.”

Waar komt jouw voorkeur voor het finance vakgebied vandaan? 

“Ik heb altijd al een voorkeur gehad voor cijfers. Op de middelbare school vond ik het leuk om te puzzelen met cijfers en verbanden te leggen tussen cijfers. Een vak zoals management en organisatie (M&O) sprak mij het meeste aan en voor mij was het dus al vrij duidelijk dat ik de  financiële kant op wilde. Ik heb na de Havo de keuze gemaakt om de opleiding HBO Accountancy te volgen en mijn kennis en voorkeur voor cijfers en verbanden breder aan te pakken.”

Wat verwacht je van je rol als interim professional? 

“Ik verwacht bij Finanxe dat ik op verschillende opdrachten word gezet in de richting van financiële administratie, control en mogelijk richting fraude/witwassen (CDD-analist). Daarnaast wil ik graag bij zowel kleine als grote organisaties in verschillende branches werken om een kijkje te nemen in verschillende keukens.”

Waar sta je over pak hem beet 5 of 10 jaar?

“Mijn wens is dat ik mezelf breder ontwikkel. Hierbij wil ik mij richten op functies zoals die van controller, CDD-analist of internal auditor. Als interim professional bij Finanxe krijg ik de kans om verschillende opdrachten uit te voeren zodat ik alles uit mezelf kan halen. Ik weet nog niet 100% zeker wat de ideale positie is maar ik wil wel zover mogelijk komen en alles geven wat in mij zit.  Daarnaast wil ik in de privésfeer graag samen met vriendin een eigen huis kopen. Maar het belangrijkste vind ik een functie die mij gelukkig kan maken en die bij mij past.”