Jeltsje Boomsma - Interim Finance Professional

Welkom Jeltsje Boomsma

14 april 2020

Jeltsje Boomsma - Interim Finance Professional

Deze ervaren financial uit Friesland is klaar voor een nieuwe uitdaging als Interim Professional. Hoog tijd om kennis te maken! Jeltsje komt uit Drachten en is veel op het korfbalveld te vinden. Daarnaast brengt ze een flinke dosis ervaring mee naar Finanxe, zowel vakinhoudelijk in finance- als op coachingsgebied. Ze kijkt ernaar uit om deze kennis en kunde in te gaan zetten bij onze opdrachtgevers!

Wat doe je graag in je vrije tijd?

"Wij zijn heel actief en doen veel aan sport, een echte korfbalfamilie! Ik geef trainingen en speel daarnaast ook. Onze dochters (9 en 16) korfballen ook, je kunt het zien als een rode draad door ons leven. Twee keer in de week geef ik training aan een groep kinderen van tussen de 8 en 10 jaar oud. En het weekend staat in het teken van de wedstrijden natuurlijk!
We houden ook van cultuur en festivalletjes. Daar gaan we graag naar toe."

Waar mogen we jou voor wakker maken?

"Voor een leuk festival ben ik wel te porren, dus als je mij wilt wakker maken dan voor zoiets! En dan ook nog het liefst met een groep vrienden natuurlijk. Ik houd van muziekfestivals en hier in Drachten hebben we jaarlijks Simmerdeis. Het is een veelzijdig festival met muziek, cabaret en foodtrucks. Dat is écht een aanrader en daar kijk ik ook het hele jaar naar uit."

Hoe ben je met Finanxe in contact gekomen?

"Via een vriendin is het balletje gaan rollen. Zij is bestuusadviseur bij twee zorgorganisaties in Friesland en werd door Bouwina (Finanxe Heerenveen) gebeld voor een referentie. In dat gesprek werd meer besproken (en zo gaf mijn bekende ook aan) kwam ter sprake dat ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging. Zij zag wel een mooie klik tussen mij en Finanxe en heeft mij  ik geïntroduceerd. Ik ben bij Bouwina op gesprek geweest op het mooie kantoor in Heerenveen en nu ga ik aan de slag bij Finanxe."

Je hebt al ruime ervaring in finance, waarom de liefde voor dit vakgebied?

"Ik heb Accountancy gestudeerd, op dat moment zocht ik iets waar ik zowel baangarantie gaf als iets wat mij goed lag. Na die studie ben ik bij verschillende bedrijven aan de slag gegaan, eerst als accountant en later als administrateur/controller. Wat ik leuk vind, is dat finance altijd alle afdelingen raakt. Je hebt overal mee te maken! Elk bedrijf is anders maar in basis komt het altijd, op finance vlak in ieder geval, neer op logica. Ik houd van puzzelen en verbanden zoeken en doorgronden, dus dat ligt mij erg goed."

Bij Finanxe ga je aan de slag als Interim Professional, dat is voor jou een nieuwe stap. Wat zijn je verwachtingen?

"Ik heb gemerkt dat ik elke keer na een periode van ongeveer 5 tot 7 jaar, toe ben aan iets nieuws. Een nieuwe omgeving en andere invalshoeken. Ik verwacht dat ik nu bij Finanxe een andere ‘groeicurve’ mee ga maken, de afwisseling ligt in een hoger tempo. Daarnaast ben ik erop gericht om de verbinding  met andere mensen en afdelingen te zoeken. Dus niet alleen focus op cijfers maar ook op alles eromheen. Daar krijg ik echt energie van, dus ook een afwisseling daarin spreekt mij erg aan."

Een jaar geleden heb ik je ook en diploma Business Controlling behaald?

"Ja klopt! Dat tezamen met de ervaring die ik heb opgedaan, wil ik verder gaan inzetten bij de opdrachtgevers van Finanxe. Bij mijn laatste rol heb ik ook veel internationaal gewerkt en de financieel-managers in het buitenland gecoacht. Een combinatie van alles samen, is hetgeen wat ik het liefste doe. Dat mijn doel voor de komende periode, met mijn ervaring opdrachtgevers van Finanxe naar een hoger niveau tillen."

 

Bij mijn laatste rol heb ik ook veel internationaal gewerkt en de financieel-managers in het buitenland gecoacht