Bastiaan website banner

Werken bij Finanxe - Bastiaan aan het woord

7 november 2023

Alle blogs

 Hij werkt inmiddels al drie jaar bij Finanxe en is bezig aan zijn laatste weken in opdracht bij Friesland Campina. Wij gingen met Bastiaan in gesprek over hoe het is om bij Finanxe te werken en welke ervaringen hij heeft opgedaan.

Finanxe is echt een gezellige organisatie waar een ieder de ruimte krijgt om zichzelf te ontwikkelen.

Eigenlijk had Bastiaan zijn start op de arbeidsmarkt nog liever wat uitgesteld. Hij was namelijk erg graag gaan reizen na het afronden van zijn studie Bedrijfseconomie, een minor in Madrid en een pre-master en master in Finance aan de RUG. Alleen gooide het coronavirus roet in het eten. Via Business Manager Robert van Bruggen kwam Bastiaan in gesprek met Finanxe. Hierbij voelde hij vrijwel direct een goede klik en vond hij de mogelijkheid die het interim-vak bij Finanxe hem biedt om veel verschillende werkzaamheden uit te proberen heel interessant.

Als eerste opdracht keerde Bastiaan terug op bekend terrein, namelijk bij de RUG (Rijksuniversiteit Groningen). Hij kwam nu te werken op de plek waar hij kort daarvoor zijn pre-master en master had behaald. Hier is hij een aardige tijd actief geweest binnen verschillende functies. Zo begon hij als assistent-controller, vervulde hij daarna de rol van assistent-businesscontroller en projectcontroller van vastgoed. En in zijn laatste rol was Bastiaan fulltime assistent-businesscontroller.

Na zijn periode bij de RUG ging Bastiaan in dienst bij de Gemeente Groningen, als Auditor. Eigenlijk wist hij al dat accountancy waarschijnlijk niet helemaal zijn interessegebied was, toch wou hij in het kader van verbreding dit zelf aanzien. Hij beschrijft de Gemeente Groningen als een hele leuke organisatie om in te werken en hij heeft nog steeds contact met sommige mensen van het team waarin hij werkte.

Bastiaan X

 

 

Momenteel is Bastiaan bij Friesland Campina in opdracht, dit is zijn eerste opdracht bij een commerciële organisatie. Dit werkveld vindt hij beter bij hem passen, hij ervaart een stukje meer uitdaging. Binnen Friesland Campina is Bastiaan actief als Business Controller maar ook als Capex Controller. Hierbij is hij als Business Controller verantwoordelijk voor de afdeling ‘Maintentance’ en zijn Bastiaans taken onder andere gericht op het efficiënt inzetten van uitgaven, kostenbesparing en het optimaliseren van processen. Als Capex Controller is hij onder andere verantwoordelijk voor de investeringen en desinvesteringen in de activa. Tijdens deze opdracht heeft hij ervaren dat Friesland Campina een hele mooie omgeving is. En ook deze organisatie was Bastiaan niet onbekend, in zijn studententijd heeft hij namelijk nog op de productieafdeling gewerkt.

Bastiaan heeft als doel om zo allround mogelijk te worden, en hij ziet het interim-vak dan ook als de ideale manier om dit te bereiken. Al heeft hij wel geleerd dat hij de afslag naar accountancy tegenwoordig voorbij zal rijden.

Wanneer we praten over Finanxe als werkgever benadrukt Bastiaan voornamelijk de sfeer. “Finanxe is echt een gezellige organisatie waar een ieder de ruimte krijgt om zichzelf te ontwikkelen.” Onder andere vanwege deze gezelligheid is hij geregeld te vinden op het kantoor in Groningen. Bastiaan benoemt dat er een gezonde balans is tussen zakelijk en informeel, hij voelt zich vrij om van alles te bespreken en er is tijd en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Hij beschrijft dit als een “gouden combinatie”.