Corstiaan-website

Werken bij Finanxe - Corstiaan aan het woord

23 april 2024

Alle blogs

Onlangs was Corstiaan aanwezig bij een sessie georganiseerd door de ‘Vereniging van Detacheerders Nederland’ waarbij het onderwerp werkgeverschap was. Een mooie aanleiding om dit onderwerp weer in te duiken en zijn ervaringen bij Finanxe aan het licht te brengen.

Het persoonlijke en menselijke binnen de organisatie is voor mij echt de kracht van Finanxe.

 

Corstiaan had al ervaring in het vakgebied voordat hij bij Finanxe in dienst kwam. Zijn eerste ervaringen deed hij op bij Philips VitalHealth, waar hij vijf jaar lang heeft gewerkt.

Op een gegeven moment zat Corstiaan te zoeken naar vacatures en kwam hij Finanxe tegen, op de website liet hij zijn CV achter en kreeg al snel een uitnodiging om op gesprek te komen. Er was direct een klik tussen beide partijen. “Na mijn eerste gesprek hoopte ik eigenlijk gelijk dat dit echt iets zou gaan worden. Bij Finanxe zag ik de ruimte voor groei en ontwikkeling. Door te gaan werken op interim basis kon ik gaan ontdekken wat ik nou echt wil, waar ik goed in ben en hoe ik een completere financial zou kunnen worden.”

 

Ontwerp zonder titel

Sinds dat Corstiaan bij Finanxe in dienst is heeft hij al meerdere opdrachten succesvol afgerond. Zo begon hij als Interim Controller bij Aesy Liften B.V. in Zevenaar. Vervolgens ging hij weer als Interim Controller aan de slag, deze keer bij AHV International in Zwolle. Daarna kwam hij voor het eerst bij zijn huidige opdrachtgever terecht ‘Royal Swinkels’. Deze organisatie brouwt verschillende soorten en merken bier, dus mocht je in de kroeg of op het terras genieten van een glaasje Bavaria, La Trappe, Palm of Cornet, dan kun je vanaf nu even aan Corstiaan denken. Tot aan juni 2021 vervulde hij hier de functie van Interim Sales & Marketing Controller waarna hij als Project Controller bij Cito kwam te werken. April 2022 keerde hij weer terug bij Royal Swinkels, waar hij de rol van Business Controller bekleed heeft. Momenteel is hij werkzaam binnen het FP&A team en heeft inmiddels op vijf verschillende afdelingen gewerkt bij deze opdrachtgever. Hierdoor heeft hij erg veel geleerd over de organisatie en voelde hij zich er erg op zijn plek. In deze opdrachten en in de Finanxe Academy heeft hij gemerkt dat de verwachtingen rondom groei en ontwikkeling ook echt zijn waargemaakt. Door de Finanxe Academy heeft Corstiaan kunnen werken aan het verbeteren van zijn soft skills. En met de nieuwe insteek van de Academy ziet hij nog meer mogelijkheden om zichzelf te ontwikkelen en om te leren over allerlei onderwerpen die hij interessant vindt.

Recentelijk was Corstiaan op uitnodiging van Pauline en Joyce aanwezig bij een congres georganiseerd door de ‘Vereniging van Detacheerders Nederland’. Dit congres kende als hoofdonderwerp ‘goed werkgeverschap’. Vergezeld door twee interim professionals van andere organisaties kon Corstiaan reactie geven op allerlei verschillende stellingen die aan bod kwamen. Hij ervaarde dit als een leuke ervaring en kijkt er met een goed gevoel op terug. Voorbeelden van de stellingen die ter sprake kwamen zijn: ‘Voel jij je meer betrokken bij je werkgever of bij je opdrachtgever?’, ‘Wat vind jij belangrijk bij een werkgever?’ of ‘Hoe kan een werkgever ervoor zorgen dat mensen betrokken blijven?’.

 

Wanneer we over Finanxe als werkgever praten zegt hij direct heel positief te zijn. Hij ervaart veel binding met de organisatie en ziet dat men als hecht team fungeert. Voor Corstiaan komt dit terug in uitjes die georganiseerd worden maar ook het contact met verschillende collega’s. Doordat Finanxe zo persoonlijk is merkt hij dat nu hij er een paar jaar loopt heel veel mensen kent, wat voor een verbindend gevoel zorgt.