Gert-Jan website

Werken bij Finanxe - Gert-Jan aan het woord

23 november 2023

Alle blogs

De voetbal rolde voor Gert-Jan altijd al over de Staphorster velden, maar enkele jaren geleden ging er nog een ander balletje rollen. Namelijk een rood-witte Finanxe bal. Finanxe was daar te zien op sponsorborden en de naam van Martijn is uiteraard ook niet onbekend bij V.V. Staphorst. Op die manier raakte hij bekend met Finanxe en is hij na het eerste contactmoment Finanxe blijven volgen.

ik zou iedereen een stap in hun loopbaan bij finanxe gunnen!

In 2020 kwam hij voor het eerst in contact met Finanxe. Echter was er toen nog veel onzekerheid rondom het coronavirus, en besloot Gert-Jan om nog te blijven werken bij zijn toenmalige werkgever, de Rabobank. Na zijn tijd bij de Rabobank is hij bij Vince Group in Emmen gaan werken als Junior Controller. Na twee jaar bij de Vince Group gewerkt te hebben is hij in maart 2023 bij Finanxe in dienst getreden. Mede omdat Gert-Jan Finanxe al geruime tijd volgde en het contact altijd is gebleven, was het contact met Business Consultant Agnes (óók geen onbekende van de voetbalclub) makkelijk gelegd. Hij merkte dat het positieve gevoel over Finanxe na het eerdere contact nog steeds aanwezig was. Tijd voor actie!

De eerste maanden bij Finanxe zijn hem goed bevallen, hij kende sommige mensen al een beetje en ook het vakgebied was niet nieuw voor hem. Interim-werk echter wel. Gert-Jan ziet interim-werk als de ideale manier om verschillende organisaties en werkculturen te leren kennen. Het lijkt hem dan ook erg interessant om verschillende soorten organisaties en branches te ervaren. Zo was zijn eerste opdracht bij een bedrijf dat een snelle groei in korte tijd heeft doorgemaakt, is hij nu in opdracht bij een echt familiebedrijf en wil hij ooit nog eens ervaren hoe het is om te werken bij een (semi)overheidsinstantie. Daarbij wil Gert-Jan door verschillende opdrachten en verschillende organisaties goed inzichtelijk krijgen wat hij nog wil leren en waar uitdagingen liggen. Over deze eerste maanden vertelt Gert-Jan: “Finanxe is een fijne club met ambitieuze mensen. De samenwerking en de omgang met elkaar bevalt mij echt heel goed en ik zou iedereen een stap in hun loopbaan bij Finanxe gunnen!”

 

Gert-Jan x

 

 

De eerste opdracht van Gert-Jan was bij e-bike fabrikant Amslod als Assistent-Controller. Hij vond dit een fijne opdracht om te ervaren wat het interim-werk bij Finanxe allemaal inhield. Naast de dagelijkse werkzaamheden hield hij zich onder andere bezig met de implementatie van een nieuw factuurverwerkingsprogramma, een gedeelte van de maandafsluiting en ad-hoc rapportages. Tijdens zijn werkzaamheden merkte Gert-Jan dat hij al over een goed niveau beschikte. Ook in de gesprekken met HRD Consultant Nienke kwam ten sprake dat ze vanuit beide kanten erg tevreden waren.

Momenteel is Gert-Jan in opdracht als Assistent-Controller, bij BOOM B.V. in Meppel. Een bedrijf waar de klant terecht kan voor laboratorium apparatuur, chemicaliën en benodigdheden. Bij deze opdracht is hij vergeleken met zijn vorige opdracht minder actief in de veelvoorkomende dagelijkse werkzaamheden, maar richt hij zich op de volledige maandafsluiting, de begroting, ondersteunt hij bij de interim-controle en levert hij verschillende rapportages aan vanuit verschillende vraagstukken. Hij ervaart zijn huidige opdrachtgever als een prettige werkomgeving en een hecht familiebedrijf.

Over Finanxe als werkgever is hij erg positief: “Finanxe geeft je de mogelijkheid om kennis te verzamelen en ervaring op te doen. De consultants helpen je bij het bepalen van de route en de masterclasses binnen de Academy helpen je gedurende de gehele reis, maar het is uiteindelijk aan jezelf hoe je de route invult en daarmee je rugzak vult met kennis.”