Jos Beijaard Finanxe Nickname

What's in the nickname: Jos Beijaard

22 februari 2022

Mensen zijn uniek. Ook financials! Wat hebben ze gemeen? Ze werken nauwkeurig, zijn cijfermatig sterk en pakken hun werk serieus aan. Top! Maar het is tijd om ‘de mens’ achter de cijfers beter te leren kennen. Wat doet die financial, onze collega, eigenlijk allemaal buiten de kantooruren en -muren? Sneak peek: de ene gaat los op rockmuziek, trekt een sprintje door het bos of doet een dansje in de kamer. Dit keer aan de beurt: Dansende eilander Jos Beijaard!

‘Dansende eilander’ Jos

What's in the nickname

Een Amelander in hart en nieren. Een 'echte' eilander dus. Dat is Jos Beijaard. Als je goed luistert, hoor je zijn Friese tongval. Opgegroeid in Nes: het grootste en meest bruisende dorp. Inmiddels woont hij alweer heel wat jaren in Leeuwarden, maar pakt regelmatig nog de boot naar zijn ouders. Ameland sponsorde ooit een Groningse voetbalclub en op hun tenue schitterde de tekst 'Ameland: het mooiste stukje buitenland'. En daar is Jos het helemaal mee eens. Het mooiste plekje vindt hij het puntje op de Hoorn. Daar kun je alleen lopend komen. Duurt wel even, ongeveer 1,5 uur. 'Je kijkt vanaf daar over het hele eiland: van noord naar oost, naar zuid. Net als een panoramafoto.' Maar ook de zonsopgang vanaf Oerd is de moeite waard. 'Je ziet dan het zonlicht over het eiland, het wad, het strand, de duinen… zo gaaf.'

Maar Jos heeft nog meer talenten. Zo kreeg hij stijldansen door zijn ouders met de paplepel ingegoten. Daar werd heel wat afgedanst. Sowieso is stijldansen heel normaal voor de ‘eilanders’. In Leeuwarden gaan hij en zijn vriendin regelmatig met de voetjes van de vloer en gaan de heupen los tijdens de quick step, cha-cha-cha, rumba en de tango.

Ze zeggen altijd dat je er niet makkelijk tussenkomt, tussen die eilanders, als je van 'buiten' komt, maar volgens Jos is dat niet zo. 'Iedereen die zich open opstelt en meedoet aan sociale activiteiten past er goed tussen. Zolang je maar niet té hard je best doet', lacht Jos.

Door zijn enthousiasme wil je eigenlijk direct wel naar Holwerd rijden en daar op de boot springen. Want niet te vergeten: 'Ameland: het mooiste stukje buitenland'.

 

 

Beijaard, Jos

In het kort

  • Jos Beijaard
  • Dansende Eilander
  • Werkzaam bij Finanxe sinds 2019

Your personality counts.

Je persoonlijkheid maakt wie jij bent. Sociaal en ambitieus. Gedreven. Het is onze drijfveer om te ontwikkelen en te ontdekken. Om de beste te zijn. Persoonlijk én professioneel. Dat zijn wij. Professionals met persoonlijkheid.

Wij zijn Finanxe. Een club waar je bij wil horen. Klik hier voor meer informatie.