Website banner Nick Willems

What's in the nickname: Nick Willems

18 januari 2024

Alle blogs

Nick streeft naar constante verbetering. Niet alleen in zijn werk, maar ook zeker hier buiten. Wanneer hij zijn racefiets op stapt wil hij zijn rondjes altijd weer net wat sneller doen dan de vorige keer. Om de uitdaging nog groter te maken combineert hij het fietsen zelfs met hardlopen en zwemmen.

 ‘Strava Sprinter’ Nick

What's in the nickname

Een groot gedeelte van zijn sportieve leven bracht Nick door op het voetbalveld. Totdat op zijn 23e zijn knieën hem tegen begonnen te werken. Maar liefst drie keer kreeg hij te maken met een kruisbandblessure. Drie operaties verder besloot hij dat het genoeg was geweest. Maar stoppen met sporten? Geen optie voor Nick! Hij zette zijn passie voor voetbal om in een passie voor fietsen.

Deze passie deelt Nick met meerdere vrienden, vele uren worden samen op de fiets doorgebracht. Dit leverde hem de bijnaam ‘Strava Sprinter’ op. Een bijnaam die voortkomt uit de ,onder sporters bekende, segmenten op de Strava app. “Wanneer we samen gingen fietsen en we bij een segmentje aankwamen dan dachten mijn vrienden altijd dat ik opeens harder ging fietsen om een zo snel mogelijke tijd op dit segmentje neer te zetten. Maar voor mij is het meer zo dat ik op het laatste stukje van een klim voor mezelf altijd nog even probeer aan te zetten.”

Alhoewel hij het liefste fietst doet Nick ook aan hardlopen en zwemmen. Hij heeft zelfs al meerdere keren meegedaan aan een triatlon. Nadat hij gestopt was met voetbal en de fiets op sprong nam hij deel aan een estafettevorm van de triatlon in zijn geboorteplaats Gendt. In dit geval alleen het fietsgedeelte, maar het idee om ook de andere onderdelen te gaan doen was geboren. In 2020 deed Nick mee aan de 1/8e triatlon van Amsterdam, dit betreft 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. Hier merkte Nick dat hij de uitdaging van het combineren van verschillende sporten erg leuk vond. Deze uitdaging heeft hij in een zwaardere vorm ervaren tijdens de 1/4e triatlon van Gendt, dit keer moest hij 1000 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen. Hier bleef het niet bij voor Nick. De 1/4e triatlon kent namelijk ook een zogenoemde olympische afstand. Hierbij is de afstand van het zwemmen zelfs 1500 meter. Tweemaal heeft hij zich aan deze uitdaging gewaagd, één keer in Amstelveen en één keer bij Ouderkerk aan de Amstel. In juni zal hij zijn persoonlijke record in Gendt weer proberen te verbeteren. En de volgende uitdaging ligt ook al voor hem, de ‘Challenge Almere’. Dit zal betekenen dat hij 1,9 kilometer zal gaan zwemmen, 90 kilometer zal gaan fietsen en 21,1 kilometer zal gaan hardlopen!

X Nick Willems

 

 

Ik probeer altijd efficiënter te zijn een volgende keer!

Naast het combineren van de drie verschillende sporten vindt hij het leuk dat er voorafgaand aan de wedstrijd een plan moet worden bedacht. Er moet worden nagedacht over verschillende zaken. Uiteraard begint het bij het opstellen van een trainingsschema en gaan trainen. Maar ook het inplannen van momenten om te eten en te drinken is belangrijk bij het leveren van een prestatie. Hierbij legt hij een connectie met werk. “Ik probeer altijd efficiënter te zijn een volgende keer, dit kan wat meer voorbereiding en tactiek eisen maar daarna kan je bijvoorbeeld wel tijdswinst behalen voor de gehele organisatie.”

Op de vraag of hij het deelnemen aan een triatlon zal aanraden heeft hij een duidelijk antwoord: “Ja, absoluut! Ik zou mensen aanraden om een 1/8e triatlon te proberen, zowel het sporten zelf als de hele atmosfeer eromheen is een geweldige ervaring.”


Your personality counts.

Je persoonlijkheid maakt wie jij bent. Sociaal en ambitieus. Gedreven. Het is onze drijfveer om te ontwikkelen en te ontdekken. Om de beste te zijn. Persoonlijk én professioneel. Dat zijn wij. Professionals met persoonlijkheid.

Wij zijn Finanxe. Een club waar je bij wil horen. Klik hier voor meer informatie.