Finanxe - Bemiddelt in financieel talent vanuit Groningen, Zwolle, Utrecht, Arnhem en Heerenveen

Hoe is het met Interim Finance Professional Christiaan Landlust

14 maart 2018

Maak kennis met Christiaan Landlust! Na een mooie carrière in de accountancy gaat hij als interim professional ontdekken wat het bedrijfsleven hem te bieden heeft. "Ik wil meedenken en vooruitkijken, niet alleen maar bezig zijn met de controle. Ik ben altijd op zoek naar uitdaging en heb zin om me in hele diverse rollen te gaan ontwikkelen."

Interim Finance Professional Christiaan LandlustSamen met mijn vriendin en onze twee kinderen woon ik in Veendam. Mijn dochter is 6 en mijn zoon is 3. Ik werk 36 uur, elke vrijdagmiddag geniet ik van mijn kinderen en kun je me bijvoorbeeld bij de balletles van mijn dochter vinden. Sporten vind ik leuk om te doen, de sportschool is aan de overkant van de straat dus afstand is geen belemmering! Ik ga meestal 1 of 2 keer per week om cardio en krachttraining te doen. In de zomermaanden sport ik graag buiten, hardlopen en fietsen zijn daarbij favoriet. Naast het trainen fiets ik elk jaar met een vriend de Bauke Mollema tocht en vanuit de korfbalvereniging waar ik vroeger speelde doen we mee met een 10x10 km estafetteloop.

Bedrijfsleven na 16 jaar accountancy
In 2001 ben ik gestart in de accountancy. Op Nyenrode heb ik mijn Bachelor en Master afgerond in combinatie met een functie als Junior Assistent bij Deloitte. Na 14 jaar ben ik overgestapt naar EY. De laatste periode besefte ik me steeds meer dat ik dit werk niet op lange termijn wilde blijven doen. Ik wil graag ontdekken wat het bedrijfsleven te bieden heeft. Daarom ben ik om me heen gaan kijken en ik besloten om net als mijn collega's als interim professional bij Finanxe aan de slag te gaan!  

Meedenken en toegevoegde waarde leveren, niet alleen maar controleren
Binnen de accountancy werd ik naar mijn idee beperkt in mijn bewegingsvrijheid. Ik miste de vrijheid om de dingen op mijn manier aan te pakken en de vrijheid om zelf keuzes te maken, ik ben nu eenmaal pragmatisch ingesteld.
Ik wil dingen doen omdat ik van mening ben dat ze belangrijk zijn en toegevoegde waarde hebben, niet klakkeloos omdat iemand anders heeft bepaald dat dat nu eenmaal de manier is waarop je zaken zou moeten doen. 

 

Meedenken en Vooruitkijken, dingen doen die belangrijk zijn en toegevoegde waarde bieden. dat is wat ik wil doen in het bedrijfsleven

Een uitdagende en intensieve opdracht
De afwisseling die werken in de accountancy met zich meebrengt heb ik altijd erg leuk gevonden, daarom verwacht ik dat interim werk goed bij me past. Ik ben blij met de mogelijkheid om me breed te oriënteren en te kijken wat ik op lange termijn wil. Mijn eerste opdracht is bij Accon, wel in de Accountancy, maar heel anders dan ik gewend was. Ik ben betrokken bij een vrijwillige controle en een beoordelingsopdracht (het zijn dus geen wettelijk voorgeschreven controles). Een van de organisaties waar we voor werken is een uitvaartverzekeraar. Voor hen doen we een intensieve en grote klus met hele specifieke regelgeving en uitdagingen. Ik dacht dat ik veel gezien had in de accountancy maar deze branche ken ik nog niet, erg leuk dat deze uitdaging op mijn pad is gekomen.

Interactie
Het leukste aan mijn werk vind ik de afwisseling, maar ook de voldoening die het geeft om te zien dat ik kennis kan overbrengen op andere mensen. Ik vind het mooi om collega’s aan te sturen en te zien hoe mensen dingen oppakken en groeien in kennis en kunde. Finance heeft me altijd getrokken, ik vind het boeiend hoe producten en processen leiden tot financiële gegevens en geldstromen. Daarnaast is interactie met mensen voor mij belangrijk. Alleen in een kantoor zitten en daar aan de slag zijn, dat past niet bij me. Ik ben iemand die graag bij klanten is en ook binnen de organisatie graag het gesprek aangaat.

Ambities
Werken als financial past bij me. Ik ben gedreven en wil dingen goed doen. Ik denk na over wat belangrijk en goed is en ben altijd op zoek naar uitdaging. Diversiteit spreekt me daardoor erg aan. Ik wil me bij Finanxe in uiteenlopende rollen ontwikkelen. Op financieel vak, maar in de toekomst wellicht ook breder, bijvoorbeeld in organisatorische rollen. Een mooie ontdekkingstocht waarbij ik hopelijk veel verschillende bedrijven mag helpen met uiteenlopende opdrachten om uiteindelijk uiteindelijk te ontdekken welke plek in het bedrijfsleven het beste bij me past!

Werk jij in de accountancy en wil je net als Christiaan ontdekken welke plek in het bedrijfsleven het beste bij je past? Ga aan de slag als Interim Finance Professional!

Check de vacature