Content marketeer vacature

Werken als Contentmarketeer bij Finanxe, wat ga je doen?

26 september 2018

Er staat een mooie vacature open, Contentmarketeer bij Finanxe. Maar hoe is het om in die functie voor Finanxe te werken, wat ga je doen en wat is er de afgelopen jaren al gedaan? Marijke Lamberink vertelt: 

Finanxe Marijke_0484Echt de waarde inzien van marketingcommunicatie
"3,5 jaar geleden begon ik bij Finanxe. Een paar uur per week, vooral bezig zijn met de website, referenties inwinnen en plaatsen, folders, af en toe een blog. Dat was het begin van wat we ‘het verhaal van Finanxe vertellen’ noemen. Ik vind het heel leuk (en verstandig!) dat Martijn al vanaf de start van Finanxe echt aandacht heeft gegeven aan de online uitstraling. Het is niet alleen benoemen dat je Marketing(communicatie) belangrijk vindt maar echt de waarde ervan inzien en daar naar handelen. En zo groeide de functie in de afgelopen jaren uit. Inmiddels besteed ik twee dagen per week aan onze on- en offline communicatie en dat aantal uren is inmiddels lang niet meer genoeg… 

Finanxe websiteSteeds professioneler
Mooie professionele foto’s van onze consultants en interimmers, een nieuwe website met een frisse uitstraling en koppeling met ons CRM, aanpassing van allerlei communicatiemiddelen naar aanleiding van die nieuwe stijl. Allerlei communicatiemiddelen zoals Prezi’s, folders, roll-up banners, (interne)nieuwsbrieven… Nieuwe bedrijfsonderdelen en daarmee nieuwe onderdelen op de website (Finanxe Academy). Het is heel leuk om te merken dat het werkt. Dat interimmers die solliciteren de blogs hebben gelezen bijvoorbeeld, en mede op basis daarvan op gesprek komen. Terugkrijgen dat we zichtbaar zijn op LinkedIn, dat mensen veel leuke stukken van ons voorbij zien komen. 
 
Samenwerking online activatiebureau 
Begin 2018 startten we een samenwerking met Triggerfish. Er zijn nieuwe formats ontwikkeld (bijvoorbeeld Appen met, Thuis bij, Finanxe &…. , . Daarnaast ondersteunt Triggerfish ons bij het online adverteren en zijn we steeds meer bezig om te meten wat onze inspanningen opleveren. Onze groep volgers groeit een stuk sneller dan vorig jaar, een van de mooie resultaten! Mak Media heeft onze eerste video’s geschoten, (de komende maanden volgen er meer!) ook heel leuk om te doen en te ontdekken of dit een manier is om het verhaal van Finanxe over te brengen.  
 
Nog veel meer te doen! 
Er zijn nog zoveel meer dingen om mee aan de slag te gaan! We groeien en onze naamsbekendheid groeit, hoe blijven we die groei optimaal stimuleren? Meer inzicht in onze website, SEO, Customer Journey. En inmiddels zijn de teksten op de site ook wel weer aan een update toe. Zelf blijven uitvoeren of bijvoorbeeld design-taken meer uitbesteden? Finanxe geeft veel vrijheid, alle ruimte om creatief met je eigen ideeën aan de slag te gaan. 
 
Combinatie van strategisch en uitvoerend bezig zijn
Het leuke van de functie vind ik zelf dat het een combi is van strategie en uitvoering. Finanxe groeit en er zijn talloze mogelijkheden, waar gaan we op inzetten, welke verbeterstappen kunnen we zetten? Maar daarnaast ook het uitvoerende stuk. Het is zo leuk om klanten en kandidaten te spreken, hun enthousiaste verhalen te horen en op basis daarvan mooie content te maken. Sommige stukken gaan als een trein, andere worden juist weer minder gelezen, het blijft een ontdekkings- en zoektocht naar wat mensen leuk vinden om te lezen. En natuurlijk ook wat wij belangrijk vinden om te vertellen! 
 
Finanxe teamVrijheid, zelfstandigheid, humor, gezelligheid
Werken in deze functie bij Finanxe betekent dat je een heel zelfstandige functie krijgt met veel vrijheid en afwisseling. Inmiddels hebben we kantoren in Groningen, Zwolle, Utrecht en Arnhem, vier werkplekken dus! Veel gezellige collega's, met humor en veel mooie verhalen over al hun avonturen. Maar ook gedrevenheid, doelgericht en hard werken om commercieel succesvol te zijn. Contact intern is laagdrempelig, je kunt met je vragen bij iedereen aankloppen, dat doen ze ook bij jou:). Elke dag staat een lekkere lunch op tafel, genoeg tijd om bij te kletsen. Een potje poolen, gezellige etentjes en stap-avonden elk jaar een weekend samen op pad! Kortom, een gezellige, enthousiaste en gedreven groep mensen!"
 

Heb jij zin in deze zelfstandige, uitdagende, afwisselende functie als Contentmarketeer? 

Vacature Contentmarketeer